Καλόγεροι ρούχων: τέχνη και χρηστικότητα

Normann Copenhagen Hang On Coat Rack modern coat stands and umbrella stands

Οι σχεδιαστές αντιμετωπίζουν ως έργα τέχνης τις κρεμάστρες και τους καλόγερους ρούχων στις εισόδους και τα υπνοδωμάτια των κατοικιών, χωρίς να αγνοούν την απαραίτητη λειτουργικότητα και εργονομία.

 Dominique

Μελιά, ινδική τριανταφυλλιά, κεραμικό, λεπτομέρεια χρυσού

Dominique από το Studio Kahn σε συνεργασία με τον Sholi Strauss Λεπτομέρεια από το Dominique

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λεπτομέρεια από το Dominique

 

 

 

 

 

 

 

 

The Dream

Κόκκινη δρυς, κεραμικό

The Dream από το Studio Kahn σε συνεργασία με τον Sholi Strauss Λεπτομέρεια από το The Dream

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λεπτομέρεια από το The Dream

 

 

 

 

 

 

Το Studio Kahn σε συνεργασία με τον Sholi Strauss εμπνεύστηκαν τα έργα αυτά για την έκθεση “Dream Object” του οίκου Sotheby’s.

Τα αντικείμενα αυτά αφηγούνται ιστορίες, όχι λεκτικές, αλλά συνειρμικά αποσπάσματα από παρελθούσες ανύπαρκτες κουλτούρες που διαιωνίστηκαν από αναξιόπιστες μαρτυρίες.

Η σκληρή αντοχή του ξύλου συναντά την εύθραυστη ευγένεια του κεραμικού. Η σύνδεση αυτή, σε συνδυασμό με τα διαφορετικά στυλ των σχεδιαστών, δημιουργεί μια μοναδική, νέα και συναρπαστική γλώσσα.


Panton Coatstand

Αντικείμενο με την κομψότητα ενός μοντέλου μόδας: ο καλόγερος ρούχων Panton. Είναι μια επανέκδοση του έργου του διάσημου Δανού αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Verner Panton, που χρονολογείται από το 1971. Τα διαχρονικά έπιπλα που δημιούργησε μας γοητεύουν ακόμη και σήμερα. Ένα από αυτά είναι ο καλόγερος ρούχων, ένα πλαίσιο από συγκολλημένα, βαμμένα λεπτά σύρματα.
Ο σχεδιασμός του επιτρέπει στα ενδύματα να κρεμαστούν σε διάφορους τρόπους, ενώ όταν είναι άδεια, η στήλη με την κομψή εμφάνιση είναι σαν ένα μοντέρνο γλυπτό στην είσοδο. Λειτουργικό, αλλά και εντυπωσιακό αντικείμενο –αποτέλεσμα ενός πραγματικά διαχρονικού σχεδιασμού.

Καλόγερος ρούχων Panton του διάσημου Δανού αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Verner Panton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Ribbon Coat Rack

Η Ribbon είναι μια επίτοιχη κρεμάστρα ρούχων από την φίρμα HeadSprung.

Εμπνευσμένη από μια κορδέλα που ανεμίζει, γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ λειτουργικότητας και τέχνης - είναι μια πρακτική, καθημερινή λύση αποθήκευσης κατά τη χρήση της και επίτοιχο γλυπτό έργο τέχνης όταν δεν έχει παλτά. Μπορούν να κρεμαστούν 5 πανωφόρια, καθώς και κασκόλ, ομπρέλες, κ.λπ. Καθώς είναι χειροποίητη από τεχνίτες στην Ινδία δεν υπάρχουν δύο πανομοιότυπες κρεμάστρες, δηλαδή κάθε κομμάτι έχει τη μοναδικότητα του.

Υπάρχει σε διάφορα χρώματα: μαύρο ματ, λευκό σατινέ, κόκκινο, κίτρινο, πατίνα πράσινη.

Η Ribbon Coat Rack είναι μια επίτοιχη κρεμάστρα ρούχων από την φίρμα HeadSprung

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Hook Me Up

Το Hook Me Up αποτελεί μια δεύτερη σκέψη για την κρεμάστρα που σχεδιάστηκε ειδικά για μια έκθεση στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών από τους FurnID, τον Morten Kjær Stovegaard και τον Bo Strange, μια φιλόδοξη ομάδα Δανών βιομηχανικών σχεδιαστών. Με την επανάληψη ενός και μόνου στοιχείου, δημιουργείται μια αλυσίδα, όπου η απόσταση μεταξύ δαπέδου και οροφής είναι ο μόνος περιοριστικός παράγοντας για τον αριθμό των στοιχείων που πρέπει να συνδέονται. Σχεδιασμός σοφός, με στόχο το πάτωμα να παραμένει ελεύθερο και το προϊόν, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους, μικρού και μεγάλου ύψους. Το προϊόν είναι εξαιρετικά απλό και ακόμη δυναμικό, λόγω της ισχυρής γραφικής του έκφρασης σε μαύρο, λευκό, ή απόχρωση δρυός.

Το Hook Me Up σχεδιάστηκε από τους FurnID

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sardanapalo Coat Stand

Ο καλόγερος ρούχων Sardanapalo είναι αριστοτεχνικά σχεδιασμένος για να δημιουργήσει εντυπώσεις με το γλυπτό προφίλ του και την πολυδιάστατη πανοραμική οπτική του. Σχεδιασμένος από τον Alessandro Lenarda για την Ιταλική Cattelan και κατασκευασμένος στην Ιταλία, ο Sardanapalo μπορεί να βρει τη θέση του σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού με ιδιαίτερα λειτουργική παρουσία στην κρεβατοκάμαρα, στην είσοδο. ακόμη και στο μπάνιο. Ο Sardanapalo με την τρίποδη δομή του διατίθεται σε λευκό, μαύρο ή διάφανο μεθακρυλικό.

Ο καλόγερος ρούχων Sardanapalo αριστοτεχνικά σχεδιασμένος από τον Alessandro Lenarda για την Ιταλική Cattelan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 PO0302

Αφιέρωμα στο Leonardo Mosso
Επίτοιχη κρεμάστρα, κατασκευασμένη με μεταλλικές ράβδους, μπορεί να στερεωθεί στον τοίχο σε κάθετη ή οριζόντια θέση. Διατίθεται σε χρώμιο ή βερνικωμένη σε χρώμα μανόλιας ή ανθρακί. Από τον Ιταλό σχεδιαστή Carlo Contin. Παράγεται από την εταιρία Cappellini στη συλλογή "Progetto Oggetto".

PO0302: επίτοιχη κρεμάστρα από τον Ιταλό σχεδιαστή Carlo Contin στη συλλογή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wishbone

Βραβευμένο με το Reddot Design Award του 2008

Παρουσιάζοντας το Wishbone, οι βραβευμένοι Δανοί σχεδιαστές busk+hertzog έχουν δημιουργήσει ένα σύγχρονο και πρωτότυπο καλόγερο ρούχων, τόσο χαρισματικό όσο και ποιητικό σε εμφάνιση.
Η καθαρότητα της αναπαραγωγής ενός κορμού δέντρου με κλάδους λειτούργησε ως έμπνευση για την ιδέα του σχεδιασμού. Το Wihsbone είναι ευέλικτο και χρηστικό σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, ιδίως σε atriums, χώρους γραφείων, χώρους εισόδου ή χώρους ύπνου, προσθέτοντας ενδιαφέρον με τη γλυπτική μορφή του. Εκτός από την καλά μελετημένη λειτουργικότητα, ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας όσον αφορά το συνδυασμό των χρωμάτων και την ποιότητα υλικών ήταν ότι ήταν το Wishbone αναμένονταν να δημιουργήσει πρόσθετα κίνητρα οπτικής στους σύγχρονους χώρους.

Στο πάνω μέρος, ο συνδυασμός υλικών με τον γυαλισμένο ανοξείδωτο χάλυβα δίνει δροσερή αίσθηση, ενώ η βάση και οι ράβδοι είναι κατασκευασμένα από λακαρισμένο χάλυβα σε μαύρο, άσπρο, κόκκινο, δαμασκηνί, κίτρινο, σκούρο γκρι, πράσινο του lime ή ματ απόχρωση χάλυβα.

Wishbone από τους Δανούς σχεδιαστές busk+hertzog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Clara

Από τον αρχιτέκτονα Evangelos Vasileiou για την εταιρία Ligne Roset ο καλόγερος ρούχων Clara από λαμπερό χρώμιο κάνει έντονη την παρουσία του στους χώρους που βρίσκεται. Λιτός σχεδιασμός αναδίδει λειτουργικότητα, κομψότητα και προσαρμοστικότητα.

Από τον Evangelos Vasileiou ο καλόγερος ρούχων Clara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved