Μικρή κουζίνα σε διαμέρισμα - Τι πρέπει να γνωρίζετε

κουζίνα, μικρή κουζίνα, σχήμα Π, κουζίνα, μικρή κουζίνα, σχήμα Π,

Η ανάγκη σχεδιασμού και κατασκευής της κουζίνας και του μπάνιου, σε περιορισμένα τετραγωνικά, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της αύξησης της αστικοποίησης στις περισσότερες χώρες του κόσμου και της συνεπακόλουθης αύξησης των τιμών των διαμερισμάτων που βρίσκονται στα κέντρα των πόλεων. Ασφαλώς, η έλλειψη χώρου και η αύξηση των τιμών αγοράς και ενοικίασης σημαίνει τις περισσότερες φορές μείωση του εμβαδού των διαθέσιμων κατοικιών. Ωστόσο, το μικρό εμβαδόν δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να συμβιβαστεί και μια αντίστοιχή μείωση στη λειτουργικότητα, την εργονομία και την πολυτέλεια του χώρου.

Αντίθετα, το περιορισμένο εμβαδόν δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη είτε να επιλέξει μια οικονομική ανακαίνιση κουζίνας ή μπάνιου είτε να επενδύσει στην πολυτέλεια και την υψηλή αισθητική. Συνεπώς, η απαίτηση για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διακόσμηση κουζίνας με περιορισμένα τετραγωνικά δεν έχει προκύψει λόγω κάποια παροδικής τάσης ή μόδας αλλά αντίθετα οφείλεται στην έντονη αστικοποίηση και στην αύξηση της ζήτησης μικρών διαμερισμάτων στα κέντρα των πόλεων, ιδιαίτερα στις οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες.

Εκτός από την αύξηση του αστικού πληθυσμού, μία άλλη παράμετρος που έχει στρέψει το ενδιαφέρον των διακοσμητών στην ανακαίνιση μικρών κατοικιών είναι η αύξηση των εξοχικών κατοικιών. Πράγματι, η πλειονότητα των εξοχικών κατοικιών έχουν λιγότερα τετραγωνικά από τις κύριες κατοικίες, ενώ και οι επιμέρους απατήσεις σε χώρους όπως το καθιστικό, η κουζίνα, το μπάνιο κτλ., είναι περιορισμένες.

Επιπλέον, οι κουζίνες σχεδιάζονται μικρές καθώς έχει αλλάξει και ο τρόπος ζωής των περισσότερων ανθρώπων. Πράγματι, οι σύγχρονοι χρήστες εργάζονται πολλές ώρες έξω από το σπίτι, παραγγέλνουν έτοιμο φαγητό ή ετοιμάζουν κάτι πρόχειρο και τρώνε συχνότερα σε εστιατόρια και ταβέρνες. Ωστόσο, η ανακαίνιση κουζίνας με λίγα τετραγωνικά, προκειμένου να είναι επιτυχημένη έχει μερικά μικρά μυστικά.

  • Καταρχάς, θα πρέπει τόσο ο πελάτης όσο και ο διακοσμητής να ιεραρχήσουν τις ανάγκες τους, έτσι ώστε να αποφύγουν να συμπεριλάβουν στο σχεδιασμό λιγότερο χρήσιμες συσκευές.
  • Αν πρόκειται να ενοικιάσετε ένα διαμέρισμα με μικρή κουζίνα ή θέλετε να το πουλήσετε, τότε επενδύστε στην υψηλή αισθητική, στην ποιότητα και στην πολυτέλεια.
  • Επιλέξτε για τους τοίχους ένα ή δύο χρώματα το πολύ.
  • Αποφύγετε την αγορά συσκευών με μεγάλο όγκο, όπως για παράδειγμα ενός μεγάλου ψυγείου. Συνήθως, οι μεγάλες συσκευές απευθύνονται σε πολυμελείς οικογένειες και καλύπτουν μεγαλύτερες ανάγκες από τις συνηθισμένες.
  • Αποφύγετε την τοποθέτηση μικροσυσκευών πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Ιδανικά θα πρέπει να δημιουργήσετε ράφια και ντουλάπια για την τοποθέτηση των μικροσυσκευών.

Τέλος σημειώνεται ότι όσο μικρότερος είναι ο διαθέσιμος χώρος για την κουζίνα τόσο μεγαλύτερα ποσά μπορείτε να επενδύσετε στη διακόσμηση και την ανακαίνιση της. Για προσφορά ανακαίνισης κουζίνας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της κατασκευαστικής εταιρείας του Ιωάννη Φούσκα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved