Μπάνιο κρεβατοκάμαρας- Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Σε πολλές κατοικίες η βασική κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού διαθέτει και ένα προσωπικό μπάνιο. Στο συγκεκριμένο μπάνιο η πρόσβαση γίνεται μόνο από το δωμάτιο και ως εκ τούτου η πρόσβαση δεν είναι εφικτή από τους επισκέπτες ή από τους άλλους ενοίκους του σπιτιού. Η συγκεκριμένη λύση έχει πολλά πλεονεκτήματα καθώς η χρήση του μπάνιου είναι εύκολη, άμεση και άνετη, για παράδειγμα κατά τις νυχτερινές ώρες ή μετά το μπάνιο. Επιπλέον, το μπάνιο της κρεβατοκάμαρας αποπνέει πολυτέλεια και δίνει στους χρήστες την αίσθηση του απόλυτα προσωπικού χώρου, ενός χώρου δηλαδή όπου το άτομο μπορεί να απομονωθεί και να χαλαρώσει πραγματικά.  

Ωστόσο, το λουτρό που γειτνιάζει και συνδέεται με την κρεβατοκάμαρα έχει και σημαντικά μειονεκτήματα. Καταρχάς, λόγω της γειτνίασης οι θόρυβοι που δημιουργούνται από τη χρήση του μπάνιου, όπως το τρεχούμενο νερό και το καζανάκι ακούγονται στο υπνοδωμάτιο και μπορεί να ενοχλούν το άτομο που κοιμάται.

Επιπλέον, τα συγκεκριμένα μπάνια συνήθως δεν έχουν παράθυρο και έτσι απαιτείται η εγκατάσταση ενός καλού συστήματος εξαερισμού. Το σύστημα εξαερισμού συστήνεται να έχει χρονοδιακόπτη για να σταματάει αυτόματα η λειτουργία μετά από κάποια λεπτά. Γενικά, η υγρασία σε ένα μπάνιο αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα, πόσο περισσότερο όταν γειτνιάζει με το υπνοδωμάτιο.

Όσον αφορά στους θορύβους, που ενδεχόμενα ενοχλούν το άτομο που κοιμάται, μπορούν να ληφθούν μέτρα για να μειωθούν. Για παράδειγμα ο θόρυβος από το καζανάκι που γεμίζει μπορεί να μειωθεί με την προσθήκη μιας σύγχρονης βαλβίδας εισαγωγής. Επίσης, το σύστημα εξαερισμού συστήνεται να είναι αθόρυβο.  

Μπορεί να δημιουργηθεί καινούργιο μπάνιο μέσα σε μια κρεβατοκάμαρα ενός διαμερίσματος πολυκατοικίας;

Όταν οι ένοικοι αποφασίζουν να κάνουν ανακαίνιση είναι πιθανό να σκεφτούν ριζικά διαφορετικές λύσεις από αυτές που υπήρχαν. Αρκετοί για παράδειγμα, θα ήθελαν να δημιουργήσουν ένα δεύτερο μπάνιο στο σπίτι τους. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό καθώς τα μπάνια απαιτούν υδραυλικές εγκαταστάσεις και αποχέτευση. Ειδικά, για την αποχέτευση είναι δύσκολο να κατασκευαστεί σε μια νέα θέση καθώς θα πρέπει να γειτνιάζει με τον κεντρικό, κατακόρυφο σωλήνα της πολυκατοικίας. Επιπλέον η αποχέτευση θα πρέπει να έχει επαρκή κλίση ώστε να απομακρύνονται τα λύματα.

Ως εκ τούτου, μπορείτε να κατασκευάσετε νέο μπάνιο στο διαμέρισμά σας, εφόσον κοντά βρίσκεται ο κατακόρυφος σωλήνας της κεντρικής αποχέτευσης της πολυκατοικίας. Μια άλλη λύση είναι να δημιουργήσετε ένα δεύτερο μπάνιο, ακριβώς δίπλα από το υφιστάμενο ή αν το εμβαδόν το επιτρέπει να διαιρέσετε το μπάνιο σε δύο μπάνια.

Ωστόσο, όλες αυτές οι λύσεις απαιτούν μελέτη και για αυτό θα πρέπει να απευθυνθείτε σε μια έμπειρη κατασκευαστική εταιρεία που αναλαμβάνει ανακαινίσεις σπιτιών όπως στην εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα.  

Anakainisi oikias www.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved