Νέα τάση στη διακόσμηση τζακιού: Ακουμπήστε τα κάδρα στην οριζόντια επιφάνεια του τζακιού

Το τζάκι αποτελεί ένα από τα πιο κεντρικά σημεία στη διακόσμηση του σπιτιού. Οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τη διακόσμηση και τις ανακαινίσεις σπιτιών, αντιμετωπίζουν το τζάκι ως «focal point», δηλαδή ως ένα ισχυρό διακοσμητικό στοιχείο γύρω από το οποίο κτίζεται ολόκληρη η διάταξη και το στυλ του σπιτιού.

Νέα τάση: Μην κρεμάτε τα κάδρα με καρφί στον τοίχο. Ακουμπήστε τα στην οριζόντια επιφάνεια, πάνω από το τζάκι.

Τα περισσότερα τζάκια, έχουν στο πάνω μέρος τους ένα γείσο –μια οριζόντια επιφάνεια - που μπορεί να διακοσμηθεί με πολλούς τρόπους. Οι ένοικοι κρεμούν ένα καθρέφτη, ενώ μπροστά τοποθετούν διάφορα κινητά διακοσμητικά στοιχεία, όπως βάζα, κηροπήγια, αγαλματίδια, κτλ. Ωστόσο, η νέα τάση στη διακόσμηση του τζακιού προτείνει την τοποθέτηση διαφόρων κάδρων πάνω στο γείσο, όχι με τη μέθοδο της ανάρτησης χρησιμοποιώντας καρφιά αλλά ακουμπώντας τα κάδρα πάνω στην οριζόντια επιφάνεια του τζακιού.

Η πιο εύκολή λύση είναι να βρείτε τρία κάδρα διαφόρων μεγεθών. Πίσω θα πρέπει να τοποθετήσετε το ψηλότερο κάδρο ενώ μπροστά να τοποθετήσετε τα χαμηλότερα κάδρα. Τυπικά, συνιστάται να διατάσσονται τα κάδρα με μικρή αλληλοεπικάλυψη, δηλαδή τα χαμηλότερα να καλύπτουν ένα μικρό τμήμα του πίσω κάδρου.

Το συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης τζακιού είναι ανάλαφρο και καθημερινό. Ωστόσο, είναι πρωτότυπο και κομψό. Τα κάδρα μπορούν να περιλαμβάνουν τα πάντα: έργα τέχνης, φωτογραφίες, αποξηραμένα φυτά. Ασφαλώς, μαζί με τα κάδρα, μπορείτε να τοποθετήσετέ και άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Αν ωστόσο, θέλετε να κάνετε ένα ξεκάθαρο statement με το στυλ του τζακιού τότε περιοριστείτε μόνο στην τοποθέτηση κάδρων.

Εναλλακτικά μπορείτε να ακουμπήσετε πάνω στο γείσο ένα μόνο κάδρο. Ιδανικά το κάδρο θα περιλαμβάνει ένα πίνακα ζωγραφικής. Το συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης τζακιού, εκτός από ανάλαφρο, νεανικό και σύγχρονο έχει και ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα: Μπορεί να αλλάξει πολύ εύκολα. Πράγματι, όταν ακουμπάμε τα κάδρα σε μια οριζόντια επιφάνεια, χωρίς να ανοίξετε τρύπες στους τοίχους, τότε η αλλαγή της θέσης τους είναι πολύ εύκολη.

Ανοίξτε λοιπόν τα κουτιά με τις φωτογραφίες σας –οι οποίες συχνά βρίσκονται καταχωνιασμένες σε ντουλάπια και συρτάρια-, βρείτε μερικές φωτογραφίες που θα θέλατε να τις δείτε στο σαλόνι, κορνιζώστε τες και τοποθετήστε τες πάνω στο τζάκι. Επειδή, το στυλ διακόσμησης είναι καθημερινό, επιλέξτε απλές, μίνιμαλ κορνίζες. Ωστόσο, το στυλ δεν είναι περιοριστικό και μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε.

Η αλλαγή του στυλ διακόσμησης του σπιτιού, χρησιμοποιώντας διακοσμητικά στοιχεία, όπως κάδρα, βάζα, κτλ., είναι πολύ εύκολη, δημιουργική, ανανεώνει και φρεσκάρει το χώρο. Αν ωστόσο, σκέφτεστε μια πιο ολική ανακαίνιση σπιτιού, και προβληματίζεστε για το κόστος, τότε επισκεφτείτε το γραφείο της κατασκευαστικής εταιρείες του Ιωάννη Φούσκα. Πλέον τα πακέτα ανακαινίσεων είναι εξαιρετικά προσιτά για όλα σχεδόν τα πορτοφόλια.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved