Νησίδες κουζίνας: μια χρήσιμη επιλογή

Οι νησίδες κουζίνας αποτελούν μια από τις δυνατές τάσεις στην ανακαίνιση κουζίνας. Μια κομψή και ευέλικτη επιλογή που προσθέτει στυλ και λειτουργικότητα στην κουζίνα. Εάν ο χώρος της κουζίνας επιτρέπει την τοποθέτηση μιας νησίδας, αποφασίστε την κατά την ανακαίνιση.

Οι νησίδες κουζίνας εξυπηρετούν διάφορες λειτουργίες, όπως μπορούν να έχουν νεροχύτη για πλύσιμο ή έξτρα πάγκο για άνετη διαδικασία μαγειρέματος κλπ. τα πλεονεκτήματα από τις νησίδες κουζίνας είναι πολλά γι’ αυτό και σήμερα γίνονται ολοένα και περισσότερο δημοφιλής επιλογή για την κουζίνα. Οι νησίδες κουζίνας μπορούν να έχουν οποιοδήποτε σχήμα σύμφωνα με το διατιθέμενο χώρο και το σχεδιασμό και τη χωροθέτηση των λειτουργιών μέσα στην κουζίνα. Αναφέρουμε τα κυριότερα οφέλη από μία νησίδα στην κουζίνα.

Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην κουζίνα. Μια νησίδα κουζίνας μπορεί να λύσει το πρόβλημα αποθήκευσης. Μπορούν να προβλεφθούν συρτάρια, ράφια, ντουλάπια για να αποθηκεύσετε μικρές οικιακές συσκευές ή μαγειρικά σκεύη ή ακόμη και τον κάδο ανακύκλωσης. 

Όπως ήδη αναφέραμε οι νησίδες κουζίνας μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τη λειτουργικότητα σε μια κουζίνα, καθώς μπορούν να φιλοξενήσουν έξτρα παροχές. Εφόσον επιτρέπει η υδραυλική εγκατάσταση μπορεί να προστεθεί δεύτερος νεροχύτης αποκλειστικά για το πλύσιμο των λαχανικών. Εναλλακτικά μπορούν να προστεθούν στη νησίδα επιπλέον χώρος μαγειρέματος ή καταψύκτης με συρτάρια. Αν ασχολείστε πολύ με το μαγείρεμα μπορείτε να προσθέσετε μία πλάκα γκριλ με ένα απορροφητήρα σε σχήμα καμινάδας και να διαμορφώσετε ένα κομβικό σημείο μαγειρέματος για όλη την οικογένεια ή την παρέα σας.

Το πλήθος μικροσυσκευών στον πάγκο της κουζίνας στερεί τη νοικοκυρά από ελεύθερο χώρο στον πάγκο για την προετοιμασία του φαγητού. Μία νησίδα κουζίνας προσφέρει ελεύθερο χώρο πάγκου για την προετοιμασία των τροφίμων για παρασκευή του φαγητού χωρίς αυτό το αίσθημα στενότητας.

Σε μια νησίδα κουζίνας μπορεί να ενταχθεί ένα μικρό, πρόχειρο καθιστικό με μία σειρά από σκαμπό για ένα γρήγορο μικρό γεύμα. Εναλλακτικά το μικρό αυτό καθιστικό μπορεί να φιλοξενήσει τους φίλους σας για παρέα την ώρα του μαγειρέματος.

Χρήσιμο είναι να αναφέρουμε και πιθανά μειονεκτήματα των νησίδων κουζίνας, ώστε να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα πριν αποφασίσετε για την επιλογή της. μια νησίδα καταλαμβάνει αρκετό χώρο στο κέντρο της κουζίνας. 

Θα πρέπει λοιπόν να εξετάσετε αν υπάρχει αρκετός χώρος για μία νησίδα στην κουζίνα σας, ώστε να μην περιοριστεί ο χώρος και εμποδίζεται η ροή κυκλοφορίας μέσα στην κουζίνα. Πρέπει να επιλεγεί το μέγεθος της νησίδας που ταιριάζει αρμονικά στο χώρο και παράλληλα εξυπηρετεί τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, μία μικρού μεγέθους νησίδα, ενώ μπορεί να ενταχθεί στην κουζίνα, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της νοικοκυράς.

Τέλος αναφέρουμε τα βασικά μεγέθη που πρέπει να έχετε υπόψη για το σχεδιασμό της ιδανικής νησίδας κουζίνας. Ο ελεύθερος χώρος περιμετρικά της νησίδας πρέπει να έχει πλάτος 90-100εκ. για να επιτρέπει δύο χρήστες να κινούνται ταυτόχρονα άνετα χωρίς να χρειάζεται να γυρίσουν πλάγια. Το ελάχιστος μέγεθος μιας νησίδας είναι 100x100εκ. Αυτό σημαίνει ότι τα 60εκ. διατίθενται ως πάγκος εργασίας, για εστίες ή νεροχύτη, ενώ τα υπόλοιπα 40εκ. του πλάτους μπορούν να λειτουργήσουν ως χώρος για πρόχειρο καθιστικό ή φαγητό με σκαμπό. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώρος αποθήκευσης. Το ύψος της νησίδας ακολουθεί το ύψος του πάγκου κουζίνας, δηλ. 85-90εκ. ανάλογα με το ύψος της νοικοκυράς.

Για την ανακαίνιση κουζίνας απευθυνθείτε στην κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα και συζητείστε μαζί τους το ενδεχόμενο της προσθήκης νησίδας στην κουζίνα σας. 

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

 

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved