Ντύνουμε το σπίτι στα χειμωνιάτικα

Μετά την παρατεταμένη καλοκαιρία ο χειμώνας μας κτυπά την πόρτα! Ήρθε ο καιρός που αλλάζουμε τα δροσερά βαμβακερά και στρεφόμαστε σε ζεστές μάλλινες υφές όχι μόνο για τα ρούχα μας, αλλά και για το σπίτι μας.

Μία από τις απολαύσεις της εποχής είναι να αράζουμε σε μια αναπαυτική πολυθρόνα δίπλα στο τζάκι με την παρέα ενός καλού βιβλίου. Όμως για να απολαύσουμε αυτές τις στιγμές θα πρέπει να έχουμε ετοιμάσει το σπίτι μας για το χειμώνα, ώστε να είναι άνετο, ζεστό και ευχάριστο. Αν έχει προηγηθεί ανακαίνιση σπιτιού είναι μία ευκαιρία  να ξανασκεφτούμε  το στυλ διακόσμησης και τις επιλογές μας. Παρακάτω αναφέρουμε λύσεις που θα κάνουν το σπίτι πιο ζεστό αυτό το χειμώνα.

Αρχικά θα πρέπει να ασχοληθείτε με τη διαρρύθμιση του χώρου. Ρίξτε μια γενική ματιά και σκεφθείτε αν υπάρχει δυνατότητα διαφορετικής οργάνωσης που να ευνοεί τις οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις. Ομαδοποιείστε πολυθρόνες και καρέκλες για να διευκολύνουν μια ζεστή, οικεία συντροφιά. Αν ο χώρος είναι μεγάλος, απομακρύνετε τα έπιπλα περίπου 20 εκ. από τους τοίχους για να μετριάσετε την επίδραση του κρύου τοίχου. Επίσης αν έχετε τζάκι, πλησιάστε τα έπιπλα γύρω από αυτό για να εκμεταλλευτείτε τη ζεστασιά του.

Επενδύστε στα σωστά χειμωνιάτικα υφάσματα και υφαντά. Κουβέρτες, χαλιά, ριχτάρια και κουρτίνες με την κατάλληλη επιλογή και χρήση μπορούν να μετατρέψουν ένα δωμάτιο σε ένα πιο ζεστό και γεμάτο θαλπωρή χώρο. Για παράδειγμα ένα χαλί runner δίπλα στο κρεβάτι, ένα μικρό πατάκι μπροστά στο νιπτήρα του μπάνιου ή ένα μεγάλο χαλί στο σαλόνι συμβάλλουν ώστε τα πόδια να μην έρχονται σε επαφή με το κρύο δάπεδο.

Στο κρεβάτι αντικαταστήστε τα βαμβακερά ή σατέν σεντόνια με φανελένια ή από μικροΐνες σεντόνια. Επιπρόσθετα ένα υπόστρωμα στο κρεβάτι κρατάει το σώμα ζεστό. Στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες κρεμάστε κουρτίνες από βαριά υφάσματα που κρατούν έξω το κρύο και μέσα τη ζέστη. Μία ευέλικτη και λειτουργική επιλογή αποτελούν οι περσίδες σκίασης honeycomb. Η πτυχωτή δομή τους σε συνδυασμό με την επιλογή υφάσματος συμβάλλει τόσο στην αισθητική του χώρου, όσο και στον έλεγχο εναλλαγής θερμότητας εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, καθώς παγιδεύουν τον αέρα στις κυψέλες και διατηρούν τη θερμοκρασία του χώρου σταθερή όλο το χρόνο.

Δημοφιλής και διαχρονική επιλογή στα υφάσματα είναι το πολυτελές βελούδο, που σε συνδυασμό με faux γούνες και πλούσια χρώματα αυξάνει τη θερμότητα μέσα στο σπίτι. Δυναμική επιστροφή κάνουν και τα florals, π.χ ένα κουβερλί floral σε σκούρο φόντο προσθέτει δράμα και ζεστασιά στο υπνοδωμάτιο. Το υπέροχο bouclé, ως ύφασμα επίπλωσης, ριχτάρι κλπ προσθέτει δραματική υφή και κομψότητα για μια συναρπαστική, γεμάτη θαλπωρή ατμόσφαιρα στο χώρο.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να φέρετε τη θαλπωρή στο σπίτι είναι το layering. Χρώματα και λευκά είδη, όπως τα ριχτάρια, τα μαξιλάρια, τα χαλιά shipskins, τα χαλιά και οι βαριές κουρτίνες σε αρμονικό συνδυασμό φέρνουν άμεσα το αίσθημα της άνεσης στο χώρο. Στα ψυχρά δάπεδα (πλακάκι, μάρμαρο) αλλά και στα ξύλινα η προσθήκη χαλιών προσφέρει ζεστασιά στα πόδια. Τα χειροποίητα χαλιά υπερέχουν των μηχανοποιημένων σε αποτελεσματικότητα. Όσο περισσότεροι κόμποι και υψηλότερο πέλος τόσο καλύτερο θερμικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται. Για καλύτερο αποτέλεσμα τα χαλιά πρέπει να επικαλύπτονται στο σαλόνι και τα ριχτάρια σε καναπέδες και κρεβάτι να είναι πλεκτά και οπωσδήποτε μαλακά και ζεστά.

Οι κρύοι τοίχοι των χώρων απαιτούν κόστος θέρμανσης για να ζεσταθούν και να αποδώσουν θερμότητα στο χώρο. Μία εύκολη λύση αποτελούν οι ταπισερί και οι στόφες που διατίθενται για όλα τα στυλ διακόσμησης.

Οι χειμωνιάτικες μέρες είναι μικρότερες , οπότε η έλλειψη φυσικού φωτός δίνει την ευκαιρία για να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα. Κεριά όλων των ειδών, λαμπτήρες θερμού φωτός για γενικό και τοπικό φωτισμό μπορούν να προσφέρουν ένα θερμότερο ύφος στο χώρο.

Τέλος υιοθετείστε και ενσωματώστε τη ρουστίκ αισθητική στο ύφος του χώρου σας. Ξύλινα, αποικιακού ύφους διακοσμητικά αντικείμενα και μικροέπιπλα έχουν κάνει δυναμική επιστροφή. Προσδίδει ζεστασιά και οικειότητα στο χώρο σε συνδυασμό με τα χοντρά χειμωνιάτικα υφάσματα.

Η προετοιμασία του σπιτιού για χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα του προσδίδει φιλικότητα και θαλπωρή για να αισθάνεστε άνετα. Θα επιστρέφετε μετά από μια κουραστική μέρα μέσα στο κρύο, αλλά και για να απολαύσετε ζεστά, ευχάριστα Σαββατοκύριακα.

Αν αναζητάτε οικονομικά πακέτα ανακαίνισης σπιτιού μπορείτε να απευθύνεστε στην κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα που διαθέτει τεχνογνωσία και υπευθυνότητα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

houzz 

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved