Ο δίσκος ως διακοσμητικό στοιχείο

Ο δίσκος αποτελεί ένα από τα πιο απαραίτητα στοιχεία διακόσμησης του χώρου. Και μπορεί κάποτε, ο δίσκος να χρησιμοποιούνταν μόνο για σερβίρισμα, σήμερα ωστόσο ο δίσκος αποτελεί ένα από τα πιο απαραίτητα διακοσμητικά αξεσουάρ.

Ασφαλώς, δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτεροι σχεδιαστικοί οίκοι, παράγουν διακοσμητικούς δίσκους σε πρωτότυπα σχέδια. Ωστόσο, για να χρησιμοποιήσετε το δίσκο στη διακόσμηση δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσετε ένα ακριβό επώνυμο προιόν. Ακόμη και ένας απλός ξύλινος δίσκος, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια υπέροχη διακοσμητική σύνθεση.

Μια διακοσμητική σύνθεση σε δίσκο, μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιονδήποτε χώρο- από το καθιστικό και το υπνοδωμάτιο μέχρι το μπάνιο και τη βεράντα και από το τραπεζάκι του σαλονιού μέχρι το κομοδίνο. Ολα τα διακοσμητικά αξεσουάρ αποτελούν μια εύκολη και οικονομική λύση για ανανέωση και φτηνή ανακαίνιση της διακόσμησης του χώρου.

Τι μπορούμε όμως να βάλουμε μέσα στο δίσκο:

Μέσα στο δίσκο μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε διακοσμητικό αντικείμενο, όπως βιβλία, κεριά, μικρά φυτά, μικρά διακοσμητικά, κτλ. Αν ωστόσο, δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να κάνουμε μια επιτυχημένη σύνθεση, τότε συνιστάται να περιοριστείτε σε δύο ή τρεις κατηγορίες αντικειμένων.

Μπορείτε για παράδειγμα σε ένα δίσκο να βάλετε μόνο κεριά, ρεσώ και κηροπήγια. Το πλεονέκτημα του δίσκου είναι ότι γκρουπάρει διάφορετικά διακοσμητικά στοιχεία που δεν θα ταίριαζαν εύκολα μεταξύ τους.

Ακόμη και ένα ανθοδοχείο μπορεί να τοποθετηθεί, μαζί με άλλα διακοσμητικά αντικείμενα σε ένα δίσκο.

Τι δίσκο να επιλέξω για το τραπέζι του σαλονιού:

Το τραπέζι του σαλονιού αποτελεί ένα από το πιο κεντρικά έπιπλα του σπιτιού μας και σπάνια παραμένει χωρίς διακοσμητικά αντικείμενα.

Η τοποθέτηση ενός δίσκου γεμάτο από διακοσμητικά αντικείμενα αποτελεί μια δοκιμασμένη συνταγή για τη διακόσμηση του τραπεζιού του σαλονιού.

Αν έχετε τετράγωνο τραπέζι τότε συνιστάται να επιλέξετε τετράγωνο δίσκο. Αν έχετε στρόγγυλό τραπέζι τότε επιλέξτε στρογγυλό δίσκο. Ομοίως να έχετε ορθογώνιο τραπέζι τότε είναι πιο εύκολο να διαλέξετε ένα ορθογώνιο δίσκο.

Εννοείται ότι το στυλ του δίσκου πρέπει να ταιριάζει με το υπόλοιπο στυλ του σπιτιού.

διακοσμητικός δίσκος, ξύλινος δίσκος

Ξύλινος δίσκος με κεριά.

Συμβουλές για το δίσκο σε ορθογώνιο Τραπέζι

  • Ο δίσκος να έχει περίπου το 1/3 του μήκους του τραπεζιού, ώστε να μένει και ελεύθερος χώρος.
  • Ο δίσκος τοποθετείται στην άκρη του τραπεζιού για να παραμένει ελεύθερος χώρος στο κέντρο.

Συμβουλές για δίσκο σε τετράγωνο και στρογγυλό τραπέζι

  • Ο δίσκος τοποθετείται στο κέντρο του τραπέζιού.

Για περισσότερες συμβουλές πάνω στη διακόσμησης και στην ανακαίνιση σπιτιού επισκεφτείτε το blog της κατασκευαστικής εταιρείας του Ιωάννη Φούσκα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr 

 

 Πηγές φωτογραφιών:

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved