Οι τάσεις του 2018 στη διακόσμηση του σπιτιού

Ανακαίνιση σπιτιού στο Π. Φάληρο Ανακαίνιση σπιτιού στο Π. Φάληρο

Διάφορες τάσεις θα κυριαρχήσουν στη διακόσμηση τη χρονιά που έρχεται φυσικές, οικολογικές, πρακτικές και οικονομικές για τη δημιουργία σύγχρονων, ευχάριστων χώρων. Με την ανακαίνιση επιλέξτε από τις λύσεις που παρουσιάζουμε και ενσωματώστε τις στους χώρους του σπιτιού σας. Αρχιτέκτονες και σχεδιαστές ανά τον κόσμο προτείνουν τις δικές τους τάσεις για το 2018 με κοινό κριτήριο τη δημιουργία βιώσιμων, ποιοτικών χώρων με οικονομικές επεμβάσεις.

Στοχεύοντας την άνεση και την ευχάριστη ατμόσφαιρα οι χώροι οργανώνονται σε μικρές περιοχές για διαφορετικές δραστηριότητες που οριοθετούνται με ελαφρά διαχωριστικά ή έπιπλα μέσα σε ένα ενιαίο χώρο. Μικρές, διακριτικές γωνιές προσφέρουν άνεση και χαλάρωση, ενώ στιλιστικά δημιουργούν ελκυστική ατμόσφαιρα με κομψότητα και ιδιαίτερο ύφος.

Τα κυρίαρχα χρωματικά σχήματα για το 2018 περιλαμβάνουν γήινα χρώματα για αίσθημα θαλπωρής στο χώρο. Επανέρχεται το ζεστό καφέ της σοκολάτας, τα λευκά, τα μπεζ, το κάραμελ. Το επίσης θερμό ρουμπινί με την τολμηρή παρουσία του μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο χώρο σε λεπτομέρειες και διακοσμητικά αντικείμενα. Λαμπερές λεπτομέρειες σε μεταλλικό γκρι ή rose gold συνδυάζονται με τις ήρεμες γήινες αποχρώσεις, αλλά και οι τόνοι του γκρι και της τερακότα θα είναι δημοφιλείς το 2018.

Η οικολογική άποψη στις τάσεις της διακόσμησης εκφράζεται με τη χρήση φυσικών υλικών. Το φυσικό ξύλο σε σκούρα απόχρωση αποτελεί μία από τις φετινές τάσεις, καθώς προσδίδει αίσθημα πολυτέλειας στο χώρο. Ο φελλός είναι επίσης ένα υλικό για υπέροχα δάπεδα και σε συνδυασμό με το ξύλο δημιουργούν ζεστούς και άνετους χώρους. Ο χαλκός με το γήινο πορτοκαλοκόκκινο τόνο του είναι το δημοφιλές μέταλλο για το 2018 σε διακοσμητικές λεπτομέρειες και αντικείμενα.

Η απλότητα στη γραμμή και τα σχήματα με καθαρή γεωμετρία είναι η φετινή τάση στο σχεδιασμό. Το μίνιμαλ ύφος, το Σκανδιναβικό design, οι high-tech επιλογές και κάποιες retro επιλογές είναι οι στιλιστικές τάσεις για τους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους σύμφωνα με τις απόψεις των περισσότερων σχεδιαστών.

Σε μια προσπάθεια για φθηνές επιλογές που εξατομικεύουν το ύφος των χώρων προτείνουν την αναζήτηση πρωτότυπων συνδυασμών με υπάρχοντα και νέα διακοσμητικά στοιχεία, την ανακύκλωση επίπλων και αντικειμένων, την ανάμειξη υφασμάτων. Για παράδειγμα, το βελούδο με τη γεμάτη επιφάνεια του παύει να θεωρείται ξεπερασμένο και υιοθετείται από το σύγχρονο σχεδιασμό κυρίως σε υφάσματα επιπλώσεων. Θεαματική επιστροφή κάνουν και τα κλασικά floral μοτίβα που με τις vintage πινελιές τους δίνουν ένα άρωμα νοσταλγίας στο φετινό design. Μία δημοφιλής επιλογή για μαξιλάρια και ριχτάρια.

Τα διακοσμητικά αντικείμενα κινούνται μορφολογικά στην ίδια φιλοσοφία της οικολογίας και των περιβαλλοντικών ευαισθησιών. Λεπτομέρειες από ελαφρά επεξεργασμένο ξύλο, δέρμα, κεραμικά βάζα, εκτυπώσεις γεωμετρικών σχεδίων στους τοίχους αποτελούν τα συστατικά εκλεπτυσμένης και πρωτότυπης διακόσμησης. Η νότα της φύσης έρχεται με τα φυτά εσωτερικού χώρου, που η διαχρονική παρουσία τους τα καταξιώνει ως χρηστικό στοιχείο της διακόσμησης.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στη ανάδειξη του χρώματος της χρονιάς 2018. Οι ειδικοί της Pantone ανακήρυξαν χρώμα της φετινής χρονιάς το Ultra violet, μία απόχρωση τόσο απροσδόκητη όσο και αναζωογονητική. Την θεωρούν μία πολύπλοκη, ουράνια απόχρωση του μωβ που βρίσκεται προς το ψυχρότερο άκρο του φάσματος και φέρνει στη μνήμη την απεραντοσύνη του γαλαξία, τη δύναμη της πνευματικότητας και δημιουργικότητας σε όλες τις εκφάνσεις της. Αυτή λοιπόν η πλούσια απόχρωση προσθέτει ενέργεια και βάθος και μια πινελιά δράματος σε κάθε χώρο. 

Αν προγραμματίζετε ανακαίνιση κατοικίας μπορείτε να συνδυάσετε τις επιλογές ανακαίνισης με τις νέες τάσεις διακόσμησης. Συζητείστε με τους συνεργάτες της κατασκευαστικής εταιρίας του Ιωάννη Φούσκα κάποιο από τα πακέτα ανακαίνισης που προσφέρουν ή διαμορφώστε μαζί τους αυτό που εξυπηρετεί τις δικές σας ανάγκες.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

 

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved