Πώς να επιτύχετε ευρυχωρία με πτυσσόμενα έπιπλα

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής απαιτεί χώρους ενιαίους, ευρύχωρους, λιτούς χωρίς περιττά έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία που ωστόσο δημιουργούν την αίσθηση του καταφυγίου. Κατά την ανακαίνιση σπιτιού ή την αγορά νέου αποτελεί ουσιαστικό βήμα για τη δημιουργία βιώσιμου χώρου η λειτουργική διαρρύθμιση με ταυτόχρονη επιλογή σύγχρονων διακοσμητικών λύσεων υψηλής αισθητικής. Το κατάλληλο είδος των επίπλων ενισχύει την ατμόσφαιρα του κάθε σπιτιού καθώς του προσδίδει κομψότητα και καλαισθησία.

Δεν πρέπει όμως να αγνοηθεί ότι συνήθως ο διαθέσιμος χώρος είναι σχετικά περιορισμένος είτε πρόκειται για νέα ή παλιά διαμερίσματα και κατοικίες, οπότε αποτελεί πρόβλημα η χωροθέτηση όλων των επίπλων που ικανοποιούν τις ανάγκες των νοικοκυριών.

Μία λύση που ικανοποιεί τις ανάγκες των χρηστών αποτελεί η επιλογή πτυσσόμενων επίπλων που εξυπηρετούν πολλούς σκοπούς χωρίς να ασφυκτιούν οι χώροι, καθώς όταν δεν χρησιμοποιούνται μπορούν να αποθηκευτούν σε βοηθητικούς χώρους είτε να αποτελέσουν στοιχείο της διακόσμησης του χώρου. Δημοφιλή πτυσσόμενα έπιπλα είναι συνήθως τραπέζια, καρέκλες, καναπέδες, σκαμπό. Είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά, όπως αλουμίνιο, σίδηρο, πλαστικό, ξύλο, που είναι το δημοφιλέστερο καθώς είναι περισσότερο συμβατό με την υπάρχουσα διακόσμηση.

Τα τραπέζια τραπεζαρίας αποτελούν τυπικό έπιπλο για κάθε σπίτι, καθώς είναι απαραίτητα για την καθημερινότητα της οικογένειας. Όμως σε μικρά διαμερίσματα ο περιορισμένος χώρος υπαγορεύει μικρές τραπεζαρίες, όποτε η λύση πτυσσόμενου τραπεζιού αποδεικνύεται αποτελεσματική. Το τραπέζι μπορεί να είναι επίτοιχο πτυσσόμενο που εξοικονομεί χώρο, καθώς όταν δεν χρησιμοποιείται διπλώνεται στον τοίχο και μετατρέπεται σε διακοσμητικό στοιχείο, π.χ. πίνακας ζωγραφικής. Άλλος τύπος πτυσσόμενου τραπεζιού είναι αυτό με σπαστά φύλλα που διπλώνουν προς τα κάτω εκατέρωθεν του κεντρικού τμήματος του τραπεζιού που λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος για τις αντίστοιχες πτυσσόμενες καρέκλες. Το τραπέζι διπλωμένο τοποθετείται σε επαφή με ένα τοίχο του χώρου και λειτουργεί ως κονσόλα. Επίσης πολύ λειτουργικά είναι και τα επεκτεινόμενα τραπέζια που αυξάνουν την επιφάνεια τους με προσθήκη φύλλων στα άκρα ή στο κέντρο σε περιπτώσεις εξυπηρέτησης πολλών ατόμων. Τέλος πολύ καλή επιλογή αποτελούν και τα τραπεζάκια καθιστικού που μετατρέπονται σε τραπέζια τραπεσζαρίας με ενσωματωμένο μηχανισμό ανύψωσης ή αναδιπλούμενη βάση που περιλαμβάνει και τα πόδια του τραπεζιού.

Οι πτυσσόμενες καρέκλες αποτελούν πρακτική επιλογή σε περιπτώσεις μεγάλου αριθμού καλεσμένων που πρέπει να εξυπηρετηθούν. Το πλεονέκτημα τους είναι ότι διπλώνονται και γίνονται επίπεδες, οπότε αποθηκεύονται σε μικρό χώρο, είναι ελαφριές και μπορούν να μεταφέρονται ευκολώτερα από τις συμβατικές. Συνήθως κατασκευάζονται από ξύλο, μέταλλο ή πλαστικό σε διάφορα σχέδια. Αποθηκεύονται είτε στον αποθηκευτικό χώρο του αντίστοιχου πτυσσόμενου τραπεζιού είτε στοιβάζονται ή κρεμιούνται σε τοίχο αποθήκης του σπιτιού.

Κλασσικές επιλογές για την εξασφάλιση extra κρεβατιού αποτελούν τα κρεβάτια τοίχου (Murphy)  που εντοιχίζονται σε καλαίσθητη κατασκευή- ντουλάπι και μπορύν να συνδυαστούν με καναπέ ή γραφείο. Επίσης στην ίδια γραμμή κινούνται και οι καναπέδες που γίνονται κρεβάτι. Ωστόσο, ο σύγχρονος σχεδιασμός επίπλων προτείνει καινοτόμες και έξυπνες λύσεις για άνετο ύπνο των φιλοξενούμενων, για παράδειγμα καναπές που μετατρέπεται σε δύο κουκέτες και πολλές άλλες παραλλαγές.

Τα πτυσσόμενα έπιπλα έχουν τη μοναδική ικανότητα να διαμορφώνουν πολυλειτουργικούς χώρους μέσα σε ένα σπίτι. Συνδυάστε την ανακαίνιση κατοικίας με την επιλογή πτυσσόμενων επίπλων για λειτουργικότητα και άνεση. Συζητείστε για ζητήματα οργάνωσης χώρου και προσφορές ανακαίνισης με τους συνεργάτες της κατασκευαστικής εταιρείας του Ιωάννη Φούσκα για την ανανέωση αναβάθμιση της λειτουργικότητας της κατοικίας σας.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved