Σχεδιάζοντας την νέα σας κουζίνα- Ξεκινώντας από τις ηλεκτρικές συσκευές

Ο σχεδιασμός της κουζίνας είναι μια σύνθετη και χρονοβόρα εργασία που απαιτεί προσεκτική και συστηματική μελέτη. Στην ανακαίνιση κουζίνας θα πρέπει ο μελετητής να σκεφτεί και να αποφασίσει πως θα συνδυάσει σωστά όλα τα εξαρτήματα και τις συσκευές. Και επειδή πρόκειται για μια σχετικά ακριβή επένδυση με εργασίες που απαιτούν αποξηλώσεις, τα λάθη θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περιορισμένα.

Ωστόσο, αν διαθέτετε μια ήδη λειτουργική κουζίνα, μπορείτε να κάνετε μια οικονομική ανακαίνιση, απλά ανανεώνοντας τη διακόσμησή της κουζίνας, αλλάζοντας απλά τις πόρτες των ντουλαπιών και των συρταριών, τα πόμολα και μερικές άλλες λεπτομέρειες. Αν όμως θέλετε να εγκαταστήσετε νέες συσκευές, να αλλάξετε τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, ή θέλετε να αλλάξετε εντελώς τη διαρρύθμιση της κουζίνας και να δημιουργήσετε περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους, τότε θα πρέπει να προχωρήσετε σε ολική αποξήλωση και πλήρη επανασχεδιασμό του χώρου.  

Σχεδιάζοντας τη νέα σας κουζίνα.

Ο σχεδιασμός της κουζίνας είναι μια περίπλοκή και σύνθετη διαδικασία, λόγω των πολλαπλών παραγόντων που υπεισέρχονται. Καταρχάς, θα πρέπει να προσπαθήσετε να τηρήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα τον προϋπολογισμό και να έχετε υπόψιν ότι οι μεγαλύτερες δαπάνες δεν προέρχονται συχνά από την αγορά των συσκευών αλλά από την επίπλωση, τις ιδιοκατασκευές και τις εγκαταστάσεις και τα εργατικά των τεχνιτών. Πράγματι, οι ηλεκτρικές συσκευές είναι πλέον προσιτές σε κάθε νοικοκυριό.

Συσκευές.

Μία τυπική κουζίνα διαθέτει απαραίτητα εστία για μαγείρεμα, φούρνο, ψυγείο και νεροχύτη. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε την εγκατάσταση φούρνου μικροκυμάτων, πλυντηρίου πιάτων, καθώς και επιπλέον καταψύκτη. Αρκετά νοικοκυριά επιλέγουν να τοποθετήσουν στην κουζίνα και το πλυντήριο ρούχων, αν και μια τέτοια επιλογή προϋποθέτει να έχετε επαρκή χώρο στην κουζίνα.

Οι περισσότερες εργασίες που εκτελούνται σε μία τυπική κουζίνα έχουν σχέση με την εστία μαγειρέματος, το φούρνο και το ψυγείο. Πράγματι, αν παρατηρήσει κανείς τις κινήσεις που κάνουν οι χρήστες στην κουζίνα, θα διαπιστώσει ότι αυτές γίνονται μεταξύ αυτών των τριών συσκευών. Για αυτό το λόγο, μία από τις καλύτερες διαρρυθμίσεις είναι η τριγωνική τοποθέτηση τις εστίας, του ψυγείου και του νεροχύτη. Επίσης, θα πρέπει να αφήσετε αρκετό ελεύθερο κενό δίπλα στις συσκευές για την προετοιμασία του φαγητού και την αποθήκευση.

Συνιστάται να μην εγκαταστήσετε την κουζίνα ακριβώς δίπλα στο ψυγείο, καθώς η κουζίνα όταν είναι σε λειτουργία παράγει θερμότητα καταπονώντας το ψυγείο και καταναλώνοντας περιττή ενέργεια.

Οι κουζίνες με νησίδα είναι μια σύγχρονη επιλογή που επιλέγεται από πολλά νοικοκυριά και προτείνεται από πολλούς αρχιτέκτονες και διακοσμητές. Ωστόσο η εγκατάσταση νησίδας δεν είναι πάντα εύκολη λόγω των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων που απαιτούνται. Όσον αφορά, την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, η εγκατάσταση είναι σχετικά απλή και γίνεται κάτω από το δάπεδο. Αντίθετα οι υδραυλικές εγκαταστάσεις δεν είναι τόσο εύκολες καθώς η αποχέτευση απαιτεί ο σωλήνας να έχει κλίση, πράγμα ανέφικτο σε πολλές περιπτώσεις. Ως εκ τούτου, αν σκοπεύετε να κάνετε νησίδα μπορείτε απλά να τοποθετήσετε στη νησίδα την κουζίνα η οποία δεν απαιτεί σωλήνα αποχέτευσης.

Η ανακαίνιση κουζίνας είναι μια από τις συχνότερες εργασίες που γίνονται στα παλιά διαμερίσματα και για να πάρετε περισσότερες ιδέες αλλά και τεχνικές συμβουλές μπορείτε να επισκεφτείτε το blog της κατασκευαστικής εταιρείες του Ιωάννη Φούσκα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved