Starlamp: Τα πιο μοντέρνα και εντυπωσιακά φωτιστικά στη Θεσσαλονίκη

Ο σωστός φωτισμός είναι κρίσιμης σημασίας για την αισθητική κάθε χώρου και ειδικά τα φωτιστικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στη γενικότερη διακόσμηση του σαλονιού, της κουζίνας, της κρεβατοκάμαρας, ακόμη και του μπάνιου. 

Η λειτουργικότητα και η αισθητική του φωτισμού ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο σε οικιακό επίπεδο. Τα μοντέρνα και καλαίσθητα φωτιστικά μπορούν να αποτελέσουν ένα πραγματικό κόσμημα ακόμη και σε χώρους εστίασης και αίθουσες εκδηλώσεων, αυξάνοντας έτσι την προσέλευση του κοινού και εκτοξεύοντας την δημοτικότητα τους στα ύψη.

Αν λοιπόν ζείτε στην Θεσσαλονίκη και αναζητάτε εντυπωσιακά και μοντέρνα φωτιστικά για να συμπληρώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού ή και της επιχείρησης σας, είστε τυχεροί, αφού η Starlamp βρίσκεται στην πόλη σας και σας παρέχει τις καλύτερες λύσεις φωτισμού για κάθε προσωπικό ή επαγγελματικό χώρο.

Για το σπίτι

Τα μοντέρνα φωτιστικά της Starlamp αποτελούν κορυφαία προτίμηση για όλα τα σύγχρονα σπίτια στη Θεσσαλονίκη. Η μεγάλη ποικιλία σε μονόφωτα ή και πολύφωτα φωτιστικά με εντυπωσιακό σχεδιασμό που τα κάνει πραγματικά έργα τέχνης, μπορεί να πλαισιώσει το σπίτι σας και να δώσει μία μοναδική λάμψη στους χώρους του. Εμπιστευθείτε τους ειδικούς στα φωτιστικά και ενθουσιάστε τους επισκέπτες με το πρωτότυπο και μοντέρνο στυλ σας.

μοντέρνα φωτιστικά

Για την επιχείρηση

Είναι κοινό μυστικό ότι ο φωτισμός της επιχείρησης είναι αυτός που την αναδεικνύει και της δίνει αίγλη, κάνοντας την πιο επιθυμητή στους επισκέπτες και άρα αυξάνοντας την δημοτικότητα της. Τώρα μπορείτε να εξασφαλίσετε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία για τους χώρους εστίασης και εκδηλώσεων που διαθέτετε, επενδύοντας στα μοντέρνα και εντυπωσιακά φωτιστικά της Starlamp.

φωτισμός

Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα της εταιρείας φωτιστικών Starlamp με έδρα τη Θεσσαλονίκη και κάντε τις σωστές επιλογές για το σπίτι και τον επαγγελματικό σας χώρο.

Σχετικά Άρθρα

  • Φωτισμός χώρων κατοικίας Φωτισμός χώρων κατοικίας

    Για τους περισσότερους ανθρώπους η ανακαίνιση μιας παλαιάς κατοικίας ή διαμερίσματος σημαίνει αλλαγές υλικών, κουφωμάτων και επίπλων. Ωστόσο, με την ευκαιρία της ανακαίνισης μπορούν να ξανασχεδιαστούν και άλλα συστήματα του σπιτιού όπως ο φωτισμός. Η καλή ποιότητα φωτισμού, τόσο του φυσικού όσο και του τεχνητού, μπορεί να βελτιώσει στον τρόπο ζωής και την παραγωγικότητα των χρηστών. Η κατασκευαστική εταιρεία Ιωάννης Φούσκας προσφέρει ολοκληρωμένα πακέτα ανακαίνισης που αντιμετωπίζουν όλα τα ζητήματα του χώρου σας, από την αλλαγή της διαρρύθμισης μέχρι τη μελέτη του φωτισμού.

    Η κατοικία, ο κατεξοχήν πολυλειτουργικός χώρος αποτελεί πρόκληση για την επιλογή επιτυχημένων προτάσεων φωτισμού. Ο φωτισμός της κατοικίας απαιτεί μελετημένο και προσεγμένο σχεδιασμό, καθώς μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση της ατμόσφαιρας των επιμέρους χώρων, π.χ ένας μικρός χώρος μπορεί να φαίνεται ευρύχωρος και ανοικτός, ενώ ένας μεγάλος χώρος μπορεί να φαίνεται φιλικός και ευχάριστος.

    http://cdlapa.com/unique-hanging-lamp-to-beautify-your-residential;

    Οι χώροι κατοικίας είναι προσωπικοί χώροι των ενοίκων και οι λύσεις φωτισμού πρέπει να ανταποκρίνονται στη λειτουργία του κάθε χώρου. Αυτό ισχύει τόσο στην περίπτωση ανέγερσης νέας κατοικίας όσο και για την ανακαίνιση σπιτιού.

    Επιτυχημένος θεωρείται ο σχεδιασμός φωτισμού που προσφέρει καλές συνθήκες φωτισμού, ανάλογα με τις επιθυμίες των χρηστών.

    Κατά το σχεδιασμό του φωτισμού των χώρων της κατοικίας πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα εξής:

    • το μέγεθος και το σχήμα του κάθε χώρου
    • η χρήση των χώρων
    • το ύψος του χώρου και η μορφή της οροφής
    • οι διάδρομοι κυκλοφορίας στο εσωτερικό της κατοικίας
    • η ηλικία των ενοίκων: με την αύξηση της ηλικίας, οι ένοικοι επηρεάζονται δυσμενώς από τη θάμβωση
    • το χρώμα των τοίχων: οι σκούροι τοίχοι απορροφούν περισσότερο φως, οπότε απαιτούνται υψηλότερα επίπεδα φωτισμού
    • τα έργα τέχνης και τα σημεία ενδιαφέροντος: ο καθορισμός των στοιχείων και των σημείων που πρέπει να τονιστούν οδηγεί στον καθορισμό του αριθμού των απαιτούμενων φωτιστικών
    • τα είδη των φωτιστικών που θα επιλεγούν: χωνευτά ή κρεμαστά οροφής, επίτοιχα κλπ.

    Τέσσερα είδη φωτισμού χρησιμοποιούνται συνήθως στο φωτισμό κατοικιών: ο γενικός φωτισμός, ο φωτισμός εργασίας, ο φωτισμός ανάδειξης και ο διακοσμητικός φωτισμός. Ο συνδυασμός και η ισορροπία αυτών των τύπων φωτισμού προσδίδει οπτικό ενδιαφέρον στο χώρο και δημιουργεί ένα πιο ελκυστικό, συναρπαστικό και φιλόξενο περιβάλλον.

    Οι συνήθεις χώροι κατοικίας είναι η είσοδος, το καθιστικό, η τραπεζαρία-είτε ως ξεχωριστός χώρος είτε ενταγμένη στο καθιστικό-, η κουζίνα, το μπάνιο, τα υπνοδωμάτια, οι διάδρομοι, αποθηκευτικοί χώροι και η σκάλα.

    Είσοδος

    http://www.freshpalace.com/2013/01/15/casa-pre-de-sura-san-martino-in-badia-italy-by-casati

    Οι λειτουργίες της εισόδου είναι η μετάβαση από το δημόσιο χώρο στον ιδιωτικό, η προετοιμασία των επισκεπτών για την μετάβαση στο εσωτερικό της κατοικίας.

    Απαιτούμενα είδη φωτισμού είναι ο γενικός και ο φωτισμός ανάδειξης κάποιων διακοσμητικών στοιχείων.

    Φωτιστικά οροφής κρεμαστά, είτε χωνευτά σποτ (downlights) οροφής αποτελούν ιδανική λύση για να προσφέρουν απαλό, ζεστό φωτισμό που υποδέχεται τους επισκέπτες στο χώρο.

    Καθιστικό

    http://yacineaziz.com/stunning-flos-lighting-decorating-ideas/tremendous-flos-lighting-decorating-ideas-for-living-room-modern-design-ideas-with-tremendous-artemide-bathroom-bio/

    Ποικιλία δραστηριοτήτων απαντάται στο καθιστικό, όπως συγκέντρωση ατόμων, συζήτηση, μοναχικές δραστηριότητες, διάβασμα, μουσική, παρακολούθηση TV.

    Ο φωτισμός που απαιτείται είναι ο γενικός με ντιμμάρισμα για συζητήσεις, συγκεντρώσεις, ο φωτισμός εργασίας για διάβασμα, εργόχειρο, ο φωτισμός ανάδειξης για την ανάδειξη στοιχείων, έργων του χώρου και ο διακοσμητικός για την ενίσχυση του ύφους του χώρου, με απλίκες τοίχου εκατέρωθεν του τζακιού ή κάποιου καθρέπτη, επιτραπέζιες ή επιδαπέδιες λάμπες που συγχρόνως ενισχύουν το φωτισμό του χώρου.

    Φωτιστικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι εκτός από τις απλίκες και τις λάμπες, wallwashers (χωνευτά, επίτοιχα).

    Τραπεζαρία

    http://productfind.interiordesign.net/products/15021-plus/

    Στο χώρο της τραπεζαρίας απολαμβάνουμε το φαγητό σε τραπέζι, ή το σερβίρισμα από μπουφέ.

    Ο φωτισμός πρέπει να είναι όμορφος και λειτουργικός, κυρίως γενικός με ντιμμάρισμα (άλλοτε άπλετος, άλλοτε ρομαντικός) και ανάδειξης για τα έργα τέχνης στον τοίχο.

    Τα φωτιστικά πρέπει να επιλέγονται κρεμαστά πάνω από το τραπέζι, , απλίκες που πλαισιώνουν τον μπουφέ, γραμμικά κάτω από ράφια βιτρινών, επιδαπέδια.

    Κουζίνα

    http://www.nest.co.uk/product/vibia-wireflow-0305-pendant-light;

    Η κουζίνα αποτελεί την καρδιά του σπιτιού, καθώς εκεί γίνεται η παρασκευή του φαγητού, το πλύσιμο σκευών, η αποθήκευση τροφίμων, αλλά είναι και χώρος συγκέντρωσης και ψυχαγωγίας.

    Απαιτείται φωτισμός γενικός ομοιόμορφος, τοπικός εργασίας στους πάγκους, το νεροχύτη, το φούρνο, τον απορροφητήρα, αλλά και ανάδειξης των τυχόν διακοσμητικών στοιχείων.

    Μπάνιο

    http://www.decoist.com/2013-01-19/bathroom-lighting-schemes/

    Η ασφάλεια, η λειτουργικότητα και η αισθητική αποτελούν προτεραιότητες για τον φωτισμό του μπάνιου με τις ποικίλες δραστηριότητες: ξύρισμα, μακιγιάζ, στιγμές χαλάρωσης

    Απαιτείται γενικός άμεσος και έμμεσος φωτισμός με ντιμμάρισμα, αλλά και τοπικός στον καθρέπτη, ομοιόμορφος, χωρίς σκιές, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των λειτουργιών.

    Κατάλληλα φωτιστικά είναι οι απλίκες, τα χωνευτά spotlights, τα γραμμικά φωτιστικά.

    Υπνοδωμάτια

    http://viewhometrends.com/cool-and-modern-bedroom-lighting/contemporary-bedroom-lighting/

    Αποτελούν τον προσωπικό χώρο των ενοίκων για χαλάρωση, ηρεμία, διάβασμα, ύπνο.

    Απαιτούμενος φωτισμός είναι ο γενικός, ο φωτισμός εργασίας για μελέτη, ο φωτισμός ανάδειξης κάποιων στοιχείων ενδιαφέροντος.

    Φωτιστικά κατάλληλα αποτελούν οι επιτραπέζιες λάμπες, οι επίτοιχες με βραχίονες στα κομοδίνα, μπροστά στον καθρέπτη, το κρεμαστό φωτιστικό οροφής και χωνευτά spotlights για ανάδειξη έργων τέχνης.

    Διάδρομοι

    http://cdlapa.com/unique-hanging-lamp-to-beautify-your-residential;

    Οι διάδρομοι εξασφαλίζουν την προσπέλαση στους υπόλοιπους χώρους με ασφάλεια.

    Απαιτείται φωτισμός γενικός, ανάδειξης τυχόν εκθεμάτων στους τοίχους, ασφαλείας (προσανατολισμού).

    Φωτιστικά στους διαδρόμου επιλέγονται οι απλίκες άμεσου ή έμμεσου φωτισμού, περιμετρικά χωνευτά φωτιστικά, ή χωνευτές γραμμικές κατασκευές.

    Σκάλες

    http://www.houzz.co.uk/photos/10672393/reveal-plaster-in-led-system-contemporary-staircase-chicago

    Χρησιμοποιούνται για τη μετάβαση σε επίπεδα διαφορετικής στάθμης εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου με ασφάλεια.

    Ο φωτισμός πρέπει να είναι γενικός αλλά και ανάδειξης των σκαλοπατιών.

    Φωτιστικά για τη σκάλα επιλέγονται τα επίτοιχα άμεσου ή έμμεσου φωτισμού, φωτιστικά οροφής, στην κουπαστή, για ρίχτια και πατήματα, χωνευτά τοίχου ανά 2-3 πατήματα, γραμμικά φωτιστικά κάτω από τα πατήματα (δραματικός φωτισμός).

    Σε κάθε περίπτωση πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας:

    • Επιλέξτε τα σωστά φωτιστικά και λαμπτήρες (χαμηλής κατανάλωσης, μεγάλης διάρκειας ζωής)
    • Χρησιμοποιείστε ντίμμερ (ροοστάτες), όπου είναι δυνατόν
    • Διατηρείτε καθαρά τα φωτιστικά και τους λαμπτήρες για καλύτερη απόδοση
    • Σβήνετε τα φώτα όταν ο χώρος δεν χρησιμποιείται
  • Φωτιστικά από αναγνωρισμένες εταιρείες Φωτιστικά από αναγνωρισμένες εταιρείες

    Σε οποιοδήποτε χώρο και σε οποιοδήποτε μέρος παρατηρούμε φωτιστικά και γενικότερα τον φωτισμό μέσω οποιασδήποτε μορφής κρεμαστού αντικειμένου. Είτε σαν λάμπα είτε σαν λαμπτήρα είτε σαν άλλο αντικείμενο που φωτίζει τον χώρο.

  • Φωτιστικό που μοιάζει με τσαλακωμένο χαρτί Φωτιστικό που μοιάζει με τσαλακωμένο χαρτί

    Η Ολλανδή σχεδιάστρια Margje Teeuwen σε συνεργασία με το Erwin Zwiers, δημιούργησαν ένα φωτιστικό σε σχήμα τσαλακωμένου χαρτιού. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι μη-υφαντό και βιοδασπώμενο. Οι σχεδιαστές έχουν δώσει μορφή σε όλα τα φωτιστικά. Ωστόσο, το υλικό κατασκευής επιτρέπει να τσαλακωθούν ξανά και ξανά από τον αγοραστή. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φωτιστικό είναι μοναδικό και μπορεί να αλλάζει συνεχώς μορφή.

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved