Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι μεγάλοι σχεδιαστές μόδας ήταν αρχιτέκτονες (Pierre Cardin, Paco Rabanne κ.α.) και πολλοί αρχιτέκτονες ήθελαν να γίνουν σχεδιαστές μόδας. Πολλοί είναι οι επώνυμοι αρχιτέκτονες και Interior Designers οι οποίοι έχουν σχεδιάσει ρούχα για διάσημους οίκους. Αντιστοίχως όλοι σχεδόν οι σχεδιαστές ρούχων δημιουργούν μόνοι τους τον προσωπικό εσωτερικό τους χώρο.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτής της συνύπαρξης των δύο χώρων είναι ο τρόπος με τον οποίο εισβάλλει η μόδα στο χώρο της εσωτερικής διακόσμησης. Οι ίδιοι οι σχεδιαστές μόδας λανσάρουν τις προσωπικές τους συλλογές για το σπίτι (κάτι ξέρουν αφού πουλάει το brand τους) και μεγαθήρια ξενοδοχεία boutique, σπίτια, γραφεία κτλ. "ντύνονται" αποκλειστικά από τους οίκους τους. Οι γραμμές που ακολουθούνται στις εκάστοτε συλλογές τους για το σπίτι, είναι φυσικά οι ίδιες με αυτές των ρούχων τους.
Δεν είναι μόνο οι γραμμές κοινές και τα σχήματα, αλλά τα συναισθήματα!
Στα συναισθήματα, τις σκέψεις και την ατμόσφαιρα βρίσκεται η πραγματική συνύπαρξη των δύο χώρων. Σου προκαλέι άνεση ένας χώρος/ρούχο; Είναι κλασσικό ή μοντέρο; Έχει στυλ και άποψη; Σου παρέχει ζεστασιά; Σου θυμίζει κάτι από το παρελθόν; Όλες αυτές τις ερωτήσεις τις κάνουμε σε καθημερινή βάση προκειμένου να πάρουμε πληροφορίες για τη διακόσμηση ενός χώρου ή ενός ενδύματος.
Ένας χώρος λοιπόν μπορεί να είναι πολύχρωμος σαν τα μοτίβα του Missoni, απλός και λειτουργικός σαν τα συνολάκια της Chanel αλλά και κλασσικά αυστηρός σαν τα business κοστούμια του Armani.
Μη σας φανεί περίεργο αν ακούσετε σε ένα "μπαροκινό" παλάτι ή κατοικία που βρεθήκατε για ξενάγηση, οπαδοί της μόδας να κραυγάζουν "Ουάου ο χώρος είναι πολύ Dior" εννοώντας ότι είναι επιβλητικός με διάκοσμο όπως αντιστοίχως θα χαρακτήριζες τις δημιουργίες του οίκου στο ξεκίνημά του!!!
Αναστασία Καραβασίλη