Συνηθισμένα προβλήματα στη διακόσμηση του καθιστικού και πως να τα αντιμετωπίσετε μόνοι σας

Το καθιστικό του σπιτιού είναι ένας πολύ-λειτουργικός χώρος: ένας χώρος που υποδεχόμαστε φίλους, παρακολουθούμε τηλεόραση, συζητάμε, διαβάζουμε, χαλαρώνουμε, γευματίζουμε με την οικογένεια κ.ά.

Η διακόσμηση του καθιστικού είναι μια διασκεδαστική διαδικασία και οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν να συμμετέχουν στην ανανέωση της διακόσμησης του καθιστικού. Ξεδιπλώστε λοιπόν το προσωπικό σας ταλέντο στη διακόσμηση ακόμα και αν δεν είστε επαγγελματίας διακοσμητής, ξεκινώντας από την ανανέωση του καθιστικού.  

Δείτε μερικά συνηθισμένα προβλήματα και πως μπορείτε εύκολα και γρήγορα να τα αντιμετωπίσετε.

Το καθιστικό είναι πολύ «φορτωμένο»: Τα περισσότερα σπίτια «πάσχουν» από αυτό το πρόβλημα, είναι δηλαδή γεμάτα με περιττά έπιπλα και περιττά διακοσμητικά. Σταθείτε λοιπόν σε μια άκρη του καθιστικού και αναρωτηθείτε «μήπως έχετε κάποιο περιττό τραπεζάκι που δεν χρησιμοποιεί κανείς;», «Μήπως τα ράφια είναι φορτωμένα με άχρηστα αντικείμενα;» «Ποια έπιπλα χρησιμοποιείτε πραγματικά και ποια είναι εντελώς άχρηστα;»

Λύση: Ξεφορτωθείτε οτιδήποτε θεωρείτε περιττό. Μπορείτε ακόμη και να δοκιμάσετε να πουλήσετε τα πλεονάζοντα έπιπλα, καθώς οτιδήποτε δεν χρειάζεστε εσείς μπορεί για κάποιον άλλον να είναι χρήσιμο. Από διακοσμητικά αντικείμενα κρατήστε μόνο αυτά που αξίζουν πραγματικά, αυτά δηλαδή που έχουν υψηλή αισθητική ή αυτά που είναι κατασκευασμένα από κάποιο πολύτιμο υλικό.

Έχω βαρεθεί τα έπιπλα του σαλονιού. Μετά από κάποια χρόνια, οι περισσότεροι άνθρωποι βαριούνται το χώρο τους και δεν τους κάνεις καμία απολύτως εντύπωση.

Λύση: Μια γρήγορη και δωρεάν ιδέα για να αλλάξετε άμεσα την ατμόσφαιρα του καθιστικού είναι να αλλάξετε τη διάταξη των επίπλων, να αλλάξετε δηλαδή τη θέση των καναπέδων.

Νομίζω ότι το καθιστικό είναι πολύ ψυχρό. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι το σπίτι τους δεν έχει θαλπωρή και ζεστασιά.

Λύση: Αν κάνετε ανακαίνιση σπιτιού επιλέξετε να βάψετε τους τοίχους με ένα απαλό και ζεστό χρώμα. Αποφύγετε εντελώς τους λευκούς και γκρι τοίχους.  

Δεν αισθάνομαι το χώρο δικό μου. Πολλοί άνθρωποι, και ειδικά αυτοί που νοικιάζουν περιστασιακά κάποιο σπίτι, δεν αισθάνονται οικειότητα στο χώρο τους, τι αισθάνονται ξένο.

Λύση: ο πιο άμεσος τρόπος για να κάνετε το χώρο πιο προσωπικό είναι να τοποθετήστε μερικές προσωπικές φωτογραφίες σε 2-3 σημεία του καθιστικού, σε κάποιο ράφι, στο τζάκι, στην κονσόλα.

Η διακόσμηση μοιάζει φτηνή; Πολλά σπίτια είναι διακοσμημένα με φτηνά έπιπλα και φτηνά διακοσμητικά.

Λύση: Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά διακοσμητικά στοιχεία γνωστών designers που όμως είναι σε προσιτές τιμές. Αν λοιπόν σαν είναι οικονομικά δύσκολο να αγοράσετε ένα καναπέ ενός γνωστού οίκου, τότε αγοράστε κάποιο οικονομικό διακοσμητικό: ένα βάζο, ένα σετ βιβλιοστατών, μια κρεμάστρα. Ακόμη και οι πιο γνωστοί σχεδιαστικοί οίκοι διαθέτουν αντικείμενα με μερικές δεκάδες ευρώ.

Η διακόσμηση του σπιτιού είναι μια διασκεδαστική διαδικασία. Αν όμως το σπίτι σας χρειάζεται συνολικότερη ανακαίνιση τότε θα πρέπει να πάρετε επαγγελματικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε συμβουλή στην ανακαίνιση και την κατασκευή επισκεφτείτε την εταιρεία Fouskas Construction.

fouskas logo new www.anakainisispitiou.gr

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved