Θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο ζωής που ακολουθείτε; Τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε την αλλαγή της διακόσμησης του χώρου σας.

Η αλλαγή της διακόσμησης ενός χώρου – ακόμη και μια μικρή αλλαγή σε μερικά διακοσμητικά αντικείμενα – δεν ανανεώνει απλά το χώρο αλλά μπορεί να αλλάξει και την ψυχολογική σας διάθεση: να σας γεμίσει αισιοδοξία, ενέργεια και ενθουσιασμό.

Δεδομένου λοιπόν, ότι ο χώρος επηρεάζει τη ζωή μας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναρωτηθούμε πριν μπούμε στη διαδικασία της ανακαίνισης (ακόμη και αν πρόκειται για μια γρήγορη και φτηνή ανακαίνιση) αφορά στον τρόπο ζωής που θέλουμε να ακολουθήσουμε στο νέο μας σπίτι.

Μήπως λοιπον, θέλουμε να αλλάξουμε κάποια προσωπική συνήθειά; Μήπως επιθυμούμε να γίνουμε πιο εξωστρεφείς, ξεκινώντας να καλούμε φίλους στο σπίτι; Μήπως θέλουμε να ξεκινήσουμε το διάβασμα βιβλίων ή κάποιο νέο χόμπι; Αν προσπαθήσετε να απαντήσετε σε παρόμοιες ερωτήσεις θα διαπιστώσετε ότι η εσωτερική διαμόρφωση του σπιτιού παίζει τεράστιο ρόλο στον τρόπο ζωής που ακολουθείτε και στη διαμόρφωση της καθημερινότητάς σας.

Αν για παράδειγμα, θέλετε να αρχίσετε να καλείτε περισσότερους φίλους στο σπίτι, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα φιλόξενο στυλ διακόσμησης. Θα πρέπει επίσης να προβλέψετε άνετους καναπέδες πολλών θέσεων που να ενθαρρύνουν την επικοινωνία και την κοινωνική συναναστροφή. Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε και την απόκτηση μιας μεγάλης τραπεζαρίας για τη διοργάνωση γευμάτων.    

Γνωρίζετε πιο είναι το πιο κοινωνικό χρώμα; Ποιο χρώμα δηλαδή ενθαρρύνει την κοινωνική συναναστροφή και την επικοινωνία.

Το χρώμα που προσφέρει ενέργεια σε ένα χώρο και υποκινεί την επικοινωνία και την συναναστροφή είναι το πορτοκαλί. 

Αν επίσης θέλετε να ξεκινήσετε ένα νέο χόμπι μέσα στο σπίτι, τότε το καλύτερο κίνητρο είναι να δημιουργήσετε τον κατάλληλο χώρο. Γνωρίζετε για παράδειγμα, ότι το όνειρο των περισσότερων ανθρώπων που ασχολούνται με τις χειροτεχνίες είναι να αποκτήσουν ένα μεγάλο πάγκο εργασίας ή μια ντουλάπα για να αποθηκεύουν μέσα τα υλικά και εργαλεία.

Δεν χρειάζεται λοιπόν, να διαθέτετε μεγάλο σπίτι για να δημιουργήσετε ένα χώρο δημιουργίας. Ακόμη και μια μικρή γωνιά, στην άκρη του καθιστικού μπορεί να μετατραπεί στο ιδανικό εργαστήριο ζωγραφικής ή decoupage.

Αν πάντοτε επίσης επιθυμούσατε να χαλαρώνετε στο τέλος της ημέρας, διαβάζοντας ένα βιβλίο, τότε μια ανακαίνιση σπιτιού είναι η ιδανική ευκαιρία να πραγματοποιήσετε το όνειρο σας. Μια μικρή βιβλιοθήκη με τους αγαπημένους συγγραφείς από την παγκόσμια λογοτεχνία καθώς και μια άνετη πολυθρόνα ή ένα ανάκλιντρο αρκούν για να δημιουργήσουν την απόλυτη γωνιά χαλάρωσης και μελέτης. Αν στο χώρο υπάρχει κάποιο παράθυρο με θέα, τότε η θέση του χώρου μελέτης μοιάζει σχεδόν αυτονόητη. Τοποθετήστε την πολυθρόνα απέναντι ή δίπλα στο παράθυρο και ξεκινήστε το ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της λογοτεχνίας.

Αν βέβαια η ανακαίνιση του χώρου περιλαμβάνει περίπλοκες κατασκευαστικές εργασίες, τότε μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή ενός επαγγελματία, όπως της κατασκευαστικής εταιρίας Fouskas Construction προκειμένου να συζητήσετε μαζί με τους ειδικούς τις επιθυμίες σας. Μην ξεχνάτε ότι το σπίτι καθορίζει απόλυτα τη ζωή σας και έτσι οι προσωπικές σας επιθυμίες πρέπει να αποτελούν το σημαντικότερο γνώμονα των σχεδιαστικών αποφάσεων.

fouskas logo new www.anakainisispitiou.gr

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved