Tι χρώματα και τεχνοτροπίες να επιλέξω για βάψιμο σπιτιού;

Τα χρώματα αποτελούν το βασικότερο παράγοντα για την ουσιαστική ανανέωση του σπιτιού αλλά η επίσκεψη σε ένα χρωματοπωλείο πάντα δημιουργεί κομφούζιο εξαιτίας της μεγάλης του ποικιλίας.

Πως λοιπόν επιλέγουμε τα χρώματα για το βάψιμο σπιτιού;

Σαλόνι

Εφόσον το σαλόνι σας είναι και ο βασικός χώρος υποδοχής καλεσμένων πρέπει να είναι όσο πιο φιλόξενος και χαρωπός γίνεται χωρίς όμως οι αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσετε να κουράζουν το μάτι.

Αρχικά θέλουμε ο χώρος να φαίνεται μεγάλος και ευρύχωρος οπότε οπωσδήποτε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα χρώματα που δημιουργούν αυτήν την ψευδαίσθηση. Ως βάση, μια καλή επιλογή, είναι το γκρί ανοιχτό, το μπεζ, αλλά και όλες οι κρεμ απαλές αποχρώσεις.

σαλόνι, χρώματα, πράσινο, λαχανί

Σε δεύτερη βάση για να προσθέσετε ποικιλία και για να κάνετε τους απαραίτητους συνδυασμούς προτείνεται να βάψετε έναν ή δύο από τους τοίχους του σαλονιού με μία απόχρωση της αρεσκείας σας η οποία όμως πρέπει να ταιριάζει με τα άλλα χρώματα αλλά και την αντίστοιχη διακόσμηση του χώρου.

Ένας απαράβατος κανόνας, είναι ο χρωματισμός του ταβανιού πάντοτε με ανοιχτά χρώματα για να μην κλείνει ο χώρος.

Κρεβατοκάμαρα

Όταν αναλαμβάνετε το βάψιμο σπιτιού σε κάθε δωμάτιο που υπάρχει μέσα σ’ αυτό, φυσικά δεν θα μπορούσατε παρά να δείξετε μεγάλη προσοχή στην κρεβατοκάμαρα.

Επειδή ακριβώς αυτή φιλοξενεί την ξεκούρασή μας, πρέπει να δημιουργεί την αίσθηση της χαλάρωσης και να μην περιλαμβάνει χρωματισμούς που μπορεί να δημιουργήσουν ένταση ή ακόμη και αϋπνία.

Μια ιδανική επιλογή είναι το λευκό του πάγου, το ανοιχτό γκρι ή ακόμη και το γαλάζιο που παραπέμπει στις αποχρώσεις της θάλασσας και του νερού, του νούμερο ένα παράγοντα που βοηθά τον άνθρωπο να αποβάλει το άγχος της καθημερινότητας.

Επιλέγοντας σωστά την χρωματική παλέτα και τους τονισμούς για το βάψιμο σπιτιού έχετε εξασφαλίσει αυτόματα ένα κομψό και μοντέρνο σπίτι πριν να καν να επιχειρήσετε να αναλάβετε την διακόσμηση.

 

Σχετικά Άρθρα

  • Κρεβατοκάμαρες ... για όνειρα γλυκά ! Κρεβατοκάμαρες ... για όνειρα γλυκά !

    Η διακόσμηση ενός σπιτιού είναι πολύ δύσκολη υπόθεση: θα πρέπει ο ένοικος να ισορροπήσει ανάμεσα στο στυλ και στο χαρακτήρα, στο οικείο και στο προσωπικό στοιχείο, στις συμβουλές διακόσμησης και στις προτιμήσεις, στην άνεση και στην κομψότητα. Δύσκολο παζλ σε πολλά επίπεδα. Και αν τα σαλόνια είναι οι χώροι που οι περισσότεροι δίνουν τη μεγαλύτερη προσοχή στη διακόσμηση, οι κρεβατοκάμαρες είναι αυτές που πρέπει να είναι οι πιο προσεγμένοι χώροι. Άλλωστε, περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας στο δωμάτιο αυτό, που φιλοξενεί άλλωστε και κάποιες από τις πιο μοναδικές μας στιγμές. Είτε, λοιπόν, θέλετε ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο ή προτιμάτε πιο κλασική διακόσμηση, οι λεπτομέρειες είναι που θα κάνουν τη διαφορά:

  • Χρώματα και βερνίκια: Είδη χρωμάτων, σύσταση και ιδιότητες Χρώματα και βερνίκια: Είδη χρωμάτων, σύσταση και ιδιότητες

    Τα χρώματα αποτελούν την απαραίτητη προσθήκη σε έναν εσωτερικό χώρο καθώς συμβάλουν αποφασιστικά στην αισθητική, στην υγιεινή (αποφυγή ανάπτυξης βακτηριδίων και μυκήτων, εύκολος καθαρισμός), στη φωτεινότητα αλλά και στην προστασία των δομικών στοιχείων του κτιρίου.

  • Συμβουλές για να διαλέξετε τα ιδανικά χρώματα στο χώρο σας Συμβουλές για να διαλέξετε τα ιδανικά χρώματα στο χώρο σας

    Ένα βασικό στοιχείο που καθορίζει την ατμόσφαιρα των εσωτερικών χώρων είναι η παλέτα των χρωμάτων. Αν θέλετε μάλιστα να προχωρήσετε σε μια γρήγορη και φθηνή ανακαίνιση του σπιτιού σας, τότε η αλλαγή των χρωμάτων αποτελεί την απάντηση στο πρόβλημά σας. Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν όχι μόνο να επιλέξετε χρώματα που εκφράζουν το προσωπικό σας στυλ αλλά και να δημιουργήσετε ένα αρμονικό χρωματικό αποτέλεσμα.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved