Το βρεφικό / νηπιακό δωμάτιο. Μερικές βασικές συμβουλές

Οι χώροι που προορίζονται για βρέφη πρέπει να προσφέρουν άνεση και ηρεμία τόσο στα ίδια τα βρέφη όσο και στους γονείς τους, να βοηθούν στον ήρεμο και εύκολο ύπνο του παιδιού αλλά και να προστατεύουν το χώρο από τους διάφορους θορύβους. Γενικά, οι βρεφικοί χώροι συνιστάται να είναι ήσυχοι και προστατευμένοι από τους θορύβους και την ένταση του υπόλοιπου σπιτιού έτσι ώστε ο ύπνος, το τάισμα και γενικά η φροντίδα του μωρού να γίνονται όσο πιο άνετα και ήρεμα γίνεται.

Τα πτυσσόμενα κρεβάτια αλλά και τα βρεφικά καλάθια είναι ιδανικά για τους πρώτους μήνες του μωρού, κατά τη διάρκεια των οποίων το μωρό μένει συχνά στο δωμάτιο των γονιών του. Τα βρεφικά κρεβάτια που προσαρμόζουν το ύψος του στρώματος έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του βρέφους καθώς αυτό μεγαλώνει προσφέρουν σημαντική οικονομία και ευελιξία. Όταν το βρέφος φτάσει του 3-6 μήνες, συνιστάται να κοιμάται σε βρεφικό κρεβατάκι και όχι σε καλαθάκι, ή ακόμη καλύτερα στο δωμάτιό του έτσι ώστε να προσαρμοστεί σε ένα συγκεκριμένο ρυθμό ύπνου. Επίσης η αγορά βρεφικού κρεβατιού, που μπορεί να μετατραπεί σε παιδικό κρεβάτι, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιδιού για περισσότερα χρόνια αποτελεί μια ιδιαίτερα πλεονεκτική επιλογή.

παιδικό, βρεφικό, κρεβάτι, κούνια μωρού

Η επίπλωση του βρεφικού/ νηπιακού δωματίου.

Τα έπιπλα του βρεφικού/ νηπιακού δωματίου πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις αντοχής και ασφάλειας, να είναι ευέλικτα και αισθητικά ελκυστικά στα βρέφη. Όσον αφορά στην αποθήκευση, η συρταριέρα υπερτερεί της ντουλάπας καθώς τα βρεφικά ρούχα συνήθως διπλώνονται παρά κρεμιούνται σε κρεμάστρες. Επιπλέον, πολλές βρεφικές συρταριέρες χρησιμοποιούν την άνω επιφάνεια του επίπλου ως αλλαξιέρα μωρού. Ένα ράφι, κοντά στην αλλαξιέρα προσφέρεται ιδιαίτερα για την εύκολη αποθήκευση και πρόσβαση σε χαρτομάντιλα, pampers και βρεφικές κρέμες. Γενικά τα ράφια, είναι κατάλληλα για αποθήκευση παιχνιδιών, εικονο-βιβλίων, ζωγραφιών κτλ. Οι κουρτίνες είναι απαραίτητες στο βρεφικό δωμάτιο έτσι ώστε να ελέγχεται η ένταση του φυσικού φωτισμού, ιδιαίτερα όταν το μωρό πρέπει να αποκοιμηθεί.

παιδικό δωμάτιο, βρεφικό δωμάτιο, δωμάτιο μωρού, χρώματα

Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ του βρεφικού δωματίου:

  • Μην τοποθετείται το κρεβάτι κάτω από παράθυρο ή πολύ κοντά σε καλοριφέρ ή κοντά σε ράφια που μπορεί να φτάσε ιτο μωρό.
  • Αποφύγετε την ανάρτηση βαριών κάδρων ή καθρεφτών πάνω από το κρεβάτι του μωρού.
  • Ασφαλίστε όλα τα ψηλά έπιπλα, σταθερά στον τοίχο χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα συστήματα ασφαλείας.
  • Χρησιμοποιήστε προστατευτικές θήκες στις ηλεκτρικές πρίζες.
  • Κρατήστε τα ηλεκτρικά καλώδια μακριά από το παιδιά.
  • Οι κουκέτες δεν είναι κατάλληλες για παιδιά κάτω των 6 ετών.

Διαβάστε επίσης τα παράκάτω άρθρα:

 

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved