Το φοιτητικό κρεβάτι

δωμάτιο modeco, φοιτητικό δωμάτιο, φοιτητικό υπνοδωμάτιο,Φοιτητικό δωμάτιο από τη modeco.

Το "φοιτητικό κρεβάτι" δεν αποτελεί κάποιο ξεχωριστό είδος επίπλου με συγκεκριμένες διαστάσεις αλλά αποτελεί μια γενική περιγραφή ενός κρεβατιού που ταιριάζει στον τρόπο ζωής του φοιτητή. Ο φοιτητής αν και είναι ενήλικας, στις περισσότερες των περιπτώσεων αποτελεί προστατευόμενο μέλος μιας οικογένειάς και οι υποχρεώσεις του περιορίζονται στις σπουδές του. Ως εκ τούτου, ο τρόπος ζωής του φοιτητή είναι ανέμελος, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις με αρκετά τα χαρακτηριστικά της εφηβικής ηλικίας. 

Συχνά το δωμάτιο του φοιτητή καλύπτει πολλές λειτουργίες, δηλαδή εκτός από χώρος ύπνου, λειτουργεί και ως χώρος μελέτης, ψυχαγωγίας, υποδοχής φίλων, χαλάρωσης κλπ. Στο σπίτι του φοιτητή, μαζέυονται συχνά φίλοι ενώ μπορούν να φιλοξενηθούν περιστασιακά φίλοι ή μέλη της οικογένειας του φοιτητή. Το κρεβάτι αποτελεί το βασικότερο έπιπλο στο φοιτητικό δωμάτιο και για αυτό, πριν ξεκινήσει η επίπλωση του φοιτητικού δωματίου, θα πρέπει να αποφασιστεί το είδος του κρεβατιού και το μέγεθός του. 

Το κρεβάτι του φοιτητή είναι ένα πολυλειτουργικό έπιπλο. Συχνά οι φοιτητές συγκατοικούν με άλλους φοιτητές σε ένα σπίτι και ως εκ τούτου, το φοιτητικό δωμάτιο αποτελεί το χώρο που προσφέρει ιδιωτικότητα στο φοιτητή. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ο φοιτητής μένει σε φοιτητική εστία ή στην περίπτωση που συγκατοικεί με τους γονείς του. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το κρεβάτι δεν αποτελεί αποκλειστικά ένα έπιπλο για τον ύπνο, αλλά ένα πολυλειτουργικό έπιπλο πάνω στον οποίο ο φοιτητής υποδέχεται φίλους, μελετάει, ακούει μουσική, βλέπει τηλεόραση, χαλαρώνει κλπ. 

 

Το ημίδιπλο κρεβάτι

Η ιδανικότερη επιλογή για το φοιτητικό δωμάτιο, αποτελεί το ημίδιπλο κρεβάτι. Ωστόσο, αν το δωμάτιο είναι μικρό τότε μπορεί να επιλεγεί μονό κρεβάτι. Το ημίδιπλο κρεβάτι είναι πιο ευρύχωρο και άνετο σε σχέση με το μονό κρεβάτι, αρκετά μικρότερο σε σχέση με το διπλό κρεβάτι, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και δύο άτομα. Όσον αφορά στη διάταξη, το ημίδιπλο κρεβάτι μπορεί να τοποθετηθεί είτε με το προσκέφαλο στον τοίχο και με ελεύθερες τις δύο πλευρές είτε σε μια γωνία του δωματίου. 

  • Ημίδιπλο κρεβάτι [212x111cm] dream από τη modeco 

 

κρεβάτι ημίδιπλο, κρεβάτι modeco, modeco, φοιτητικό κρεβάτι

 

  • Ημίδιπλο κρεβάτι Venus, 120x210 cm από την Entos.

 

κρεβάτι σατο, κρεβάτι εντος, φοιτητικό κρεβάτι entos

 

  • Ημίδιπλο κρεβάτι Hemnes, 120Χ200cm, με σκελετό από μασίφ πεύκο από την ΙΚΕΑ. 

 

Ikea bed 02

 

 

Ο καναπές/ κρεβάτι

Ο καναπές κρεβάτι αποτελεί ιδανική επιλογή για τους φοιτητές που συγκατοικούν με άλλους φοιτητές και έτσι το δωμάτιό τους αποτελεί ταυτόχρονα υπνοδωμάτιο και καθιστικό. Ωστόσο, το συγκεκριμένο έπιπλο μπορεί να τοποθετηθεί και στο καθιστικό με σκοπό την περιστασιακή φιλοξενία επισκεπτών. 

  • Καναπές magic με μηχανισμό συρόμενου κρεβατιού [197x99x60 cm] από τη modeco.

modeco κρεβάτι, καναπές κρεβάτι, κρεβάτι με συρόμενο κρεβάτι, συρόμενο κρεβάτι

 

  •  Καναπές/ κρεβάτι PS με ατσάλινο, σωληνωτό σκελετό και ρόδες από την ΙΚΕΑ

καναπές κρεβάτι ικέα, κρεβάτι ικέα, καναπές ικέα,

  • Υφασμάτινος καναπές/ κρεβάτι V-Manchester με εκτυπωνένη τη βρετανική σημαία από την epilonet.com. 

καναπές κρεβάτι, αγγλική σημαία design, βρετανική σημαία design, epiplonet

  •  Καναπές / κρεβάτι Line σε νεανικά χρώματα όπως λαχανί και μωβ από το Petite maison.

καναπές κρεβάτι, μωβ καναπές,

 

Το μεταλλικό κρεβάτι

Τα μεταλλικά κρεβάτια αποτελούν μια πλεονεκτική επιλογή για τα φοιτητικά δωμάτια, καθώς είναι οικονομικά, ελαφριά και αποσυναρμολογούνται εύκολα σε περίπτωση μετακόμισης. 

  • Ημίδιπλο κρεβάτι Svelvik με μεταλλικό σκελετό από την ΙΚΕΑ

κρεβάτι ικέα, μεταλλικό κρεβάτι ικέα, διπλό κρεβάτι ικέα, φοιτητικό κρεβάτι ικέα

μεταλλικό κρεβάτι, epiplonet

Αφού ολοκληρώσετε την έρευνα γύρω από το κρεβάτι, μπορεί να ξεκινήσετε την έρευνα για το ιδανικό κομοδίνο, την ντουλάπα, το γραφείο, κλπ. Ανεξάρτητα από το είδος του κρεβατιού που θα αγοράσετε, το φοιτητικό κρεβάτι πρέπει να είναι χαρούμενο. Για αυτό, επιλέξετε σεντόνια σε ζωντανά χρώματα αλλά και πολύχρωμα μαξιλάρια που μετατρέπουν ένα απλό κρεβάτι σε αναπαυτικό χώρο χαλάρωσης. 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved