Τρία εύκολα στυλ διακόσμησης που μπορείτε να υιοθετήσετε

Ίσως μετακομίζετε ή σκοπεύετε να προβείτε σε ανακαίνιση σπιτιού αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν έχετε καταλήξει στο στυλ διακόσμησης που θα ακολουθήσετε. Πράγματι, το διαδίκτυο κατακλύζεται από δεκάδες φωτογραφίες εντυπωσιακών σπιτιών από όλον τον κόσμο που έχουν υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης, αλλά ενδεχόμενα εσείς  να έχετε μπερδευτεί από την πληθώρα των πληροφοριών και να μην ξέρετε πιο στυλ να επιλέξετε.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς της διακόσμησης και της ανακαίνισης αν καταφέρετε να αποφασίσετε το στυλ διακόσμησης που ταιριάζει τόσο στο συγκεκριμένο σπίτι όσο και στην προσωπικότητά σας και τις ανάγκες σας τότε έχετε ήδη διανύσει τον μισό δρόμο.

Δείτε μερικά από τα πιο δημοφιλή στυλ διακόσμησης που βρίσκουν εφαρμογή στις ανακαινίσεις σπιτιών.

Το μεταβατικό στυλ:

Το μεταβατικό στυλ διακόσμησης ταιριάζει σχεδόν με όλα τα αρχιτεκτονικά στυλ. Το αποτέλεσα που προκύπτει αν  ακολουθήσετε αυτό το στυλ είναι ένα υβρίδιο μεταξύ μοντέρνου και παραδοσιακού στυλ. Το μεταβατικό στυλ χρησιμοποιεί στοιχεία τόσο από την κλασική αρχιτεκτονική όσο και από τη σύγχρονη και μπλέκει με αρμονικό τρόπο το παλιό και το νέο. Ως εκ τούτου είναι και είναι ιδανικό αφενός για την ανανέωση των παλιών σπιτιών, αν θέλουμε να δώσουμε τον αέρα του καινούργιου, όσο και για τη διακόσμηση των νεόκτιστών σπιτιών, αν θέλουμε να προσδώσουμε μια πιο ζεστή και διαχρονική ατμόσφαιρα.

Όσον αφορά στα υλικά, στα χρώματα και στις υφές, το μεταβατικό στυλ χρησιμοποιεί σκούρα ξύλα, πέτρες και ουδέτερα χρώματα όπως το γήινο κόκκινο, το καφέ και το πράσινο της ελιάς. Η επίπλωση είναι σε απλές γραμμές αν και οι λεπτομέρειες μπορούν να είναι περισσότερο δουλεμένες.

χρωματα κιμωλιας

Το μοντέρνο στυλ.

Το μοντέρνο στυλ είναι εκλεπτυσμένο και συνήθως χαρακτηρίζεται από απλές, καθαρές και ίσιες γραμμές. Πλέον, με το πέρασμα στον 21ο αιώνα το μοντέρνο στυλ έχει γίνει vintage καθώς αναφέρεται στα μέσα περίπου του 20 αιώνα. Ως εκ τούτου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν vintage έπιπλα κυρίως από τις δεκαετίες του 50 και του 60. Όσον αφορά στα χρώματα και στα υλικά, το μοντέρνο στυλ χρησιμοποιεί κυρίως το ξύλο και ουδέτερα χρώματα.

Το σύγχρονο στυλ                                                                                                                 

Το σύγχρονο στυλ είναι το πιο μινιμαλιστικό και αυστηρό στυλ από όλα καθώς ελάχιστα έπιπλα και διακοσμητικά χρησιμοποιούνται σε κάθε δωμάτιο. Η επιλογή των χρωμάτων περιλαμβάνει μια μικρή γκάμα ουδέτερων αποχρώσεων όπως το μαύρο, το λευκό και το γκρι αν και διάσπαρτα στο χώρο μπορούν να χρησιμοποιούνται λεπτομέρειες με έντονα χρώματα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως το μέταλλο, το γυαλί και το σκυρόδεμα ενώ όταν χρησιμοποιείται το ξύλο είναι συνήθως στη φυσική του μορφή.

μοντερνα διακοσμηση, δερματινος καναπες

Για να επιλέξετε το κατάλληλο στυλ διακόσμησης επισκεφτείτε το γραφείο ανακαινίσεων του Ιωάννη Φούσκα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved