Τρεις υπέροχες επιλογές χρωμάτων για το παιδικό δωμάτιο

Μία από τις συνηθέστερες ερωτήσεις που αφορά στο παιδικό δωμάτιο είναι το χρώμα των τοίχων. Οι διακοσμητές γνωρίζουν ότι το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία και στη διάθεση του παιδιού.  

Οι περισσότεροι πλέον γονείς αποφεύγουν την κοινότυπη επιλογή του ροζ για το κοριτσίστικο δωμάτιο και του γαλάζιου για το αγορίστικο. Οι επιλογές αυτές φαντάζουν κοινότυπες και ξεπερασμένες.

Στην επιλογή του χρώματος για το παιδικό δωμάτιο, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τις προτιμήσεις του παιδιού. Ωστόσο, η λογική των παιδιών διαφέρει από τη λογική των ενηλίκων.

Οι ενήλικες σκέφτονται «τι ταιριάζει», γνωρίζουν «τις τάσεις τις μόδας», υπολογίζουν «το κόστος», και λαμβάνουν υπόψη πρακτικά ζητήματα όπως «να μην βάφω το σπίτι κάθε χρόνο». Αντίθετα, τα παιδιά είναι πιο αυθόρμητα, δεν σκέφτονται πρακτικά ζητήματα, δεν υπολογίζουν το κόστος και δεν τους ενδιαφέρει το ταίριασμα με το υπόλοιπο σπίτι.

Επίσης τα παιδιά αλλάζουν γνώμη πολύ εύκολα. Μπορεί να σας πείσουν να βάψετε ένα τοίχο λαχανί αλλά σε λίγους μήνες να αλλάξουν γνώμη.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι τα θεματικά δωμάτια, ή τα δωμάτια με θέμα πχ. την Barbie ή το Γουινι. Μπορεί στην αρχή να προκαλούν ενθουσιασμό αλλά σε 1 ή 2 χρόνια μπορεί να δωμάτιο να φαίνεται παιδιάστικο και να θέλουν να το αλλάξουν.

Πώς λοιπόν θα επιλέξετε χρώμα αν προχωράτε σε ανακαίνιση; Ποιοι είναι οι δύο βασικοί κανόνες;

Κανόνας 1: Επιλέξτε ένα και μόνο χρώμα για όλους τους τοίχους.

Τα παιδικά δωμάτια στα σύγχρονα σπίτια είναι συνήθως μικρά. Επίσης τα παιδιά έχουν τόσα πολλά πράγματα (βιβλία, ρούχα, παιχνίδια, αφίσες, ζωγραφιές, κτλ.) που όταν τοποθετηθούν στο χώρο, γεμίζουν το μεγαλύτερο μέρος των επιφανειών.

Συνεπώς, αναζητούμε ένα μόνο χρώμα για τους τοίχους του παιδικού δωματίου.

Κανόνας 2η : Αποφύγετε τα έντονα χρώματα

Τα έντονα, ζωηρά χρώματα στους τοίχους είναι εντυπωσιακά αλλά είναι και κουραστικά. 

Ειδικά τα χρώματα όπως το κόκκινο και το έντονο κίτρινο είναι απαγορευτικά.  

Επιλογές χρώματος για το παιδικό δωμάτιο.

Επιλογή 1η : Το ανοιχτό/ χλωμό πράσινο

Τα ψυχρά και απαλά χρώματα είναι ήρεμα και ξεκούραστα. Μερικές επιλογές για το παιδικό δωμάτιο είναι οι παρακάτω:

-Το χλωμό πράσινο (το πράσινο θεωρείται ότι βοηθά στη μελέτη και στη συγκέντρωση)

- Το ανοιχτό λαδί

πράσινο, λαδί, παιδικό δωμάτιο

Επιλογή 2η : Αποχρώσεις του γκρι.

Το γκρι μπορεί να θεωρείται ένα συντηρητικό και σοβαρό χρώμα, ωστόσο συνδυάζοντας το με χρωματιστά αυτοκόλλητα τοίχου, το γκρι γίνεται ιδανικό χρώμα για παιδικά δωμάτια.

γκρι, παιδικό δωμάτιο

Επιλογή 3η: Γήινες κρεμώδεις αποχρώσεις

Οι ζεστές αποχρώσεις της κρέμας είναι ιδανικές για το παιδικό δωμάτιο, ιδιαίτερα αν αναζητούμε ένα γλυκό χρώμα που ξεφεύγει από τις συνηθισμένες αποχρώσεις του ροζ.

μπεζ, παιδικό δωμάτιο

Για πακέτα ανακαίνισης επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της κατασκευαστικής εταιρείας του Ιωάννη Φούσκα και δείτε όλα τα τελευταία νέα που αφορούν στην ανακαίνιση παλιών διαμερισμάτων.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.


 Πηγή φωτογραφιών

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved