Τρόποι για να δημιουργήσετε ένα τοίχο με έμφαση

https://www.cottodeste.it/

Οι τοίχοι με έμφαση (accent walls) αποτελούν μια δυνατή επιλογή για το σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου. Ξεφεύγουν από την τυποποιημένη άποψη της μονοχρωμίας σε όλους τους τοίχους ενός χώρου και με τη διαφοροποίηση τους τραβούν το βλέμμα επάνω τους η ανακαίνιση σπιτιού δίνει την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός τέτοιου τοίχου. 

Υπάρχουν πολλές δημιουργικές επιλογές για την ανάδειξη ενός τοίχου accent που εξαρτώνται από τον διαθέσιμο προϋπολογισμό. Για παράδειγμα το χρώμα είναι η πιο οικονομική και εύκολη λύση για τη δημιουργία ενός τοίχου με έμφαση, καθώς απαιτείται λίγη ποσότητα χρώματος, η φαντασία και η προσωπική σας εργασία ή επιλογή κατάλληλου τεχνίτη.  Ο τοίχος μπορεί να βαφεί από άκρη σε άκρη σε απόχρωση εντονότερη ή σκουρότερη από τους υπόλοιπους τοίχους είτε σε απόχρωση που έρχεται σε χρωματική αντίθεση. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να τον βάψετε ολόκληρο, αλλά αρκεί και μία επιφάνεια που αντιστοιχεί περίπου στα 2/3 του στο κέντρο του τοίχου, κάθετα ή οριζόντια.

Με την τεχνική του color blocking ο τοίχος που θέλουμε να τονίσουμε μπορεί να χωριστεί σε διάφορα σχήματα με  2 ή και περισσότερα χρώματα, είτε με τόνο στον τόνο, είτε σε αποχρώσεις αντίθετες, μία λύση ιδανική για σύγχρονους χώρους με μίνιμαλ ύφος.

Ρίγες, κύκλοι, τρίγωνα και διάφορα γεωμετρικά σχέδια βαμμένα σε ένα τοίχο accent μπορούν να ζωντανέψουν το χώρο. Μόνο η φαντασία μπορεί να περιορίσει τις επιλογές και τους συνδυασμούς αποχρώσεων και μεγεθών των μοτίβων στη σύνθεση τους πάνω στον τοίχο.

Ανατροπή στην ατμόσφαιρα του χώρου φέρνει η χρήση στένσιλ τοίχου με τα πανέμορφα μοτίβα και σχέδια. Αποτελεί μία εύκολη και οικονομική επιλογή. Σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειάζεται ο επαναχρωματισμός του τοίχου, αλλά μόνο η βαφή με το στένσιλ. Δεν είναι ανάγκη για μεγάλες χρωματικές αντιθέσεις, η τάση είναι η επιλογή ουδέτερων αποχρώσεων για το στένσιλ, ώστε να αναδεικνύονται τα σχέδια και να δίνουν ανανεωμένη όψη στο χώρο.

Εναλλακτικά, μπορεί να εφαρμοστεί βινυλική πλενόμενη ταπετσαρία με μοτίβα ή γεωμετρικά σχέδια που έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο και διατηρεί την όψη της για πολλά χρόνια. Η εφαρμογή αφαιρούμενης αυτοκόλλητης ταπετσαρίας αποτελεί μία πολύ οικονομική λύση με εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα τοίχο με έμφαση με εφαρμογή αφαιρούμενης φωτοταπετσαρίας που είναι λύση πολύ δημοφιλής, ακόμη και για επαγγελματικούς χώρους.

Κεραμικά πλακίδια ιδιαίτερου design ή ψηφίδες κεραμικές ή από γυαλί μπορούν να διαμορφώσουν εκπληκτικούς τοίχους με έμφαση και να αλλάξουν εντελώς την όψη του χώρου. Για να επιτύχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα θα πρέπει ο τοίχος να επενδυθεί ολόκληρος από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Ενδεχόμενα όμως μία τέτοια λύση να μην είναι οικονομικά προσιτή στο ευρύ κοινό.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τα πλακίδια, ιδιαίτερο εντυπωσιακό αποτέλεσμα δίνουν τα πλακίδια τοίχου σε σχήμα γωνίας που διαμορφώνουν ανάγλυφη επιφάνεια στον τοίχο και η τρισδιάστατη μορφή τους δημιουργεί παιχνίδια φωτός και σκιάς στην επιφάνεια τους προσδίδοντας ενδιαφέρον στο χώρο. Εναλλακτικά, η επένδυση με πλακίδια από μάρμαρο ή άλλο πέτρωμα, γρανίτη κλπ, σε σχέδιο εμπνευσμένο από το Ιαπωνικό tatami, που το επανερμηνεύουν σε μία σύνθεση από πλακίδια διαφόρων μεγεθών που περιβάλλονται από λιστέλο σε συμπληρωματική ή αντίθετη απόχρωση δίνει προσωπικότητα στο χώρο.

Για προσφορά ανακαίνισης σπιτιού απευθυνθείτε στην κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα, που θα σας ενημερώσουν επίσης για όλες τις διαθέσιμες επιλογές για την ανάδειξη ενός accent wall.

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved