Υπνοδωμάτια: Δημιουργήστε μια ζεστή και άνετη ατμόσφαιρα

Ο πιο σημαντικός στόχος στο σχεδιασμό και τη διαρρύθμιση των επίπλων των υπνοδωματίων των κατοικιών σχετίζεται με τη δημιουργία μιας άνετης αλλά και χαλαρωτικής ατμόσφαιρας που ευνοεί το βαθύ ύπνο αλλά και καλύπτει και άλλες χρήσεις όπως αποθήκευση ρούχων και κλινοσκεπασμάτων, ανάγνωση βιβλίων, παρακολούθηση τηλεόρασης, ανάπαυση κτλ.

Δεδομένου, ότι οι ένοικοι περνούν ένα σημαντικό μέρος της ζωής τους στα υπνοδωμάτια, περίπου έξι ως οκτώ ώρες την ημέρα, είναι σημαντικό ο συγκεκριμένος χώρος να είναι σχεδιασμένος με κριτήριο αφενός την αισθητική και αφετέρου τη λειτουργικότητα. Περαιτέρω, τα υπνοδωμάτια πρέπει να αποπνέον την αίσθηση της ασφάλειας και της άνεσης.

Το κρεβάτι

Το κρεβάτι είναι απαραίτητο σε κάθε υπνοδωμάτιο και αποτελεί το κεντρικό αλλά και μεγαλύτερο έπιπλο του χώρου. Τα κρεβάτια κυκλοφορούν σε διάφορα σχέδια και διαστάσεις. Η επιλογή πρέπει να γίνεται με βάση τις προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις αλλά και με βάση τα χαρακτηριστικά του χώρου. Οι τυπικές διαστάσεις κρεβατιών είναι οι παρακάτω:

  • Βρεφική / παιδική κούνια: 610 x 1372 mm
  • Μονό κρεβάτι (τυπικό μέγεθος) 990 x l905 mm
  • Μονό κρεβάτι XL 990 x 2134 mm
  • Ημίδιπλο κρεβάτι 1372 x l905 mm
  • Ημίδιπλο κρεβάτι XL 1372 x 2134 mm
  • Διπλό κρεβάτι (Queen size) 524 x 2134 mm
  • Διπλό κρεβάτι (King size) 1930 x 2134 mm

Ανάλογα με τις διαστάσεις του χώρου, το υπνοδωμάτιο μπορεί να εξοπλιστεί και άλλα έπιπλα όπως με μία κονσόλα με καθρέφτη, με ένα ή περισσότερα κομοδίνα, με συρταριέρες, με πολυθρόνες ακόμη και με ένα μικρό γραφείο για ανάγνωση.

Στο υπνοδωμάτιο, οι αποθηκευτικοί χώροι είναι απαραίτητοι και γενικά υπάρχει η άποψη ότι όσο περισσότερες αποθηκευτικές λύσεις υπάρχουν σε ένα δωμάτιο τόσο το καλύτερο. Οι αποθηκευτικοί χώροι μπορούν να μεγαλώσουν με διάφορους έξυπνους και πρακτικούς τρόπους. Για παράδειγμα, πολλά κρεβάτια διαθέτουν συρτάρια στο κάτω μέρος, ενώ πολλές ντουλάπες εκτείνονται σε ύψος και μπορούν να φτάνουν μέχρι την οροφή.

Η πιο συνηθισμένη αλλά και πρακτική θέση του διπλού κρεβατιού στο υπνοδωμάτιο των γονιών (master bedroom) είναι κεντρικά, κάθετα στον τοίχο, συνήθως απέναντι από την εσωτερική πόρτα.

κρεβατοκάμαρα, υπνοδωμάτιο, δωμάτιο

Δύο μονά δωμάτια σε ένα δωμάτιο.

Η διαρρύθμιση υπνοδωματίου, με δύο μονά κρεβάτια άφορα κυρίως παιδικά, εφηβικά και νεανικά δωμάτια αλλά και ξενώνες. Η απόσταση μεταξύ των δύο κρεβατιών, αν είναι τοποθετημένα παράλληλα μεταξύ τους, πρέπει ιδανικά να είναι τουλάχιστον 75 εκατοστά. Η συγκεκριμένη απόσταση επιτρέπει την τοποθέτηση ενός κομοδίνου ανάμεσα στα κρεβάτια, αλλά και επαρκή χώρο για να χρησιμοποιούν οι χρήστες άνετα το κρεβάτια.


Η ανακαίνιση αποτελεί πλέον απαραίτητη επιλογή για τα πάλαια διαμερίσματα του κέντρου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ειδικά σε περίπτωση που είναι επιθυμητή η ενοικίαση του χώρου. Για φτηνή ανακαίνιση που ωστόσο περιλαμβάνει στην τιμή την μελέτη και την επίβλεψη των εργασιών, αλλά και υλικά υψηλών προδιαγραφών επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα στην Αθήνα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved