Amate: Το design συνδέει τις δύο ηπείρους

Η Lucy Salamanca παρουσίασε τη νέα συλλογή της για το σπίτι στο TENT LONDON.

Η Salamanca Design & Co παρουσίασε τη δεύτερη συλλογή Amate (Αγαπημένος) κατά τη διάρκεια του TENT LONDON 2012. Σχεδιασμένη από τη Lucy Salamanca, μια Ιταλο-Κολομβιανή σχεδιάστρια, που σπούδασε στη Μπογκοτά και το Μιλάνο και έχει αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία σε διεθνές επίπεδο, η συλλογή έχει σχεδιαστεί για την "καθημερινή ζωή των ονείρων". Τα προϊόντα της έχουν σχεδιαστεί για την αγάπη προς κάποιον σε καθημερινή βάση, μέσω των χειρονομιακών εκφράσεων που προσφέρουν τα προϊόντα της συλλογής.

Η συλλογή του 2012 έχει γίνει σε τρεις διαφορετικές χώρες της Λατινικής Αμερικής, σε συνεργασία με τέσσερις διαφορετικές ομάδες τεχνιτών, η κάθεμια έχει επιλεγεί για την αντιμετώπιση ηθικών κριτηρίων και τη βιωσιμότητα. Τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί από τη Lucy Salamanca, που εργάστηκε μαζί με τους κατασκευαστές, ξεκινώντας από τις παραδοσιακές τεχνικές και την καινοτομία, με το όραμα του ηθικού σχεδιασμού. Όλες οι ίνες και οι άλλες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι ανακυκλωμένο και / ή από φυσικές πηγές και όλες οι διαδικασίες είναι αποκλειστικά χειροποίητες, από τη συγκομιδή έως το τελικό προϊόν.

Στο Περού, το NIDO, το πρόσφατο κάλυμμα στη συλλογή Abbraccio, έχει γίνει από ένα νέο υλικό - αλπακά φελτ -, με ένα σχεδιασμό που δίνει έμφαση στην έννοια της συλλογής: ένα μανδύα με μεγάλο γιακά και ενσωματωμένες παντόφλες (για να συμμαζεύει το πιο ευαίσθητα μέρη του σώματος) δημιουργεί πράγματι μια μεγάλη «αγκαλιά», στην οποία μπορεί κανείς να παραδοθεί. Ολόκληρη η συλλογή ξεκίνησε στο Περού και είναι κατασκευασμένη από βιοτέχνες, με τον αλπακά και το μαλλί μερινός να δουλεύτηκαν με το χέρι χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές ανάμεικτες με καινοτόμες.

NIDO, το πρόσφατο κάλυμμα στη συλλογή Abbraccio, έχει γίνει από ένα νέο υλικό - αλπακά φελτ -

Στην Κολομβία, η TRECIA, μια συλλογή από χειροποίητα χαλιά από αγαύη, χρησιμοποιώντας τοπικές τεχνικές ύφανσης με αποτέλεσμα την τελική υφή με ένα ενδιαφέρον τρισδιάστατο αποτέλεσμα, όλα διαθέσιμα σε ένα ευρύ φάσμα των χρωμάτων και διαστάσεων.

TRECIA, μια συλλογή από χειροποίητα χαλιά από αγαύη

Στη Γουατεμάλα, η METAMORFOSI μια συλλογή ανακυκλωμένων γυάλινων μπουκαλιών, φυσητών ένα προς ένα από ειδικούς τεχνίτες, διαμορφώνοντας οργανικά σχήματα. Οι φιάλες συμπληρώνονται με πώματα πλεγμένα με βελονάκι, που φτιάχτηκαν από άλλη ομάδα γυναικών της Γουατεμάλας.

METAMORFOSI μια συλλογή ανακυκλωμένων γυάλινων μπουκαλιών, φυσητών ένα προς ένα
METAMORFOSI μια συλλογή ανακυκλωμένων γυάλινων μπουκαλιών, φυσητών ένα προς ένα

 

Αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος με τον οποίο η Amate δημιουργεί ένα δίκτυο μεμονωμένων παραγωγών, τεχνικών και υλικών, έτσι ώστε οι κατασκευαστές να συγκεντρώσουν τις εμπειρίες τους και τις τεχνικές παραγωγής, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους.

http://www.amateworld.com/

φωτογραφίες: Mattia Mascagni

Επικοινωνία

Salamanca design & Co

telefono: ++ 39 051 355566

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Via Laura Bassi Veratti 11/2D

Bologna - ITALY

Σχετικά Άρθρα

  • Doble Paso: φως και ελαφρότητα σε πέτρινο κάθισμα Doble Paso: φως και ελαφρότητα σε πέτρινο κάθισμα

    Η Purapietra παρουσιάζει το Doble Paso, υπαίθριο καθιστικό.

    Η Purapietra – ένας κλάδος της Moscato Marmi - έκανε το ντεμπούτο της τη φετινή χρονιά, στην έκθεση Fuorisalone στο Μιλάνο με ένα προϊόν που συνδυάζει το φουτουριστικό σχεδιασμό υπαίθριων καθιστικών της Lucy Salamanca και την τεχνική δεξιοτεχνία της εταιρείας.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved