Έπιπλα από πεταμένη ξυλεία

Τρείς δημιουργοί ξεκίνησαν να κατασκευάζουν έπιπλα από «σκουπίδια» και πιο συγκεκριμένα από πεταμένη και άχρηστη ξυλεία.

Τα ξύλα συλλέγονται από τους δρόμους της Νέας Υόρκης και για αυτό η σειρά επίπλων τους ονομάζεται ‘Made of New York’ δηλαδή κατασκευασμένη από Νέα Υόρκη.

Κομμάτια ξύλων από παλιές οικοδομές, κάδους, παλέτες συσκευασίας κλπ, εντοπίζονται, μαζεύονται, επεξεργάζονται και επαναχρησιμοποιούνται προκειμένου να δημιουργηθούν χρηστικά αντικείμενα και έπιπλα όπως καθίσματα, βιβλιοθήκες, τραπέζια, παγκάκια, κλπ. Όλα τα έπιπλα είναι χειροποίητα.

Την ομάδα Made of New York αποτελούν ο John-Michael Ekeblad (πρώην creative director της IKEA), Jonathan Locke (επιπλοποιός) και ο Brian Kane (ειδικός στην ξυλεία). Και οι τρείς δημιουργοί έχουν πάθος με την πόλη αλλά και με το έργο τους: δηλαδή την μεταποίηση ‘αυθεντικών’ κομματιών ξύλου, συλλεγμένων από τους δρόμους και τα κτίρια της Νέα Υόρκης για την κατασκευή 'καινούργιων' επίπλων που θα ξαναμπούν στα σπίτια των κατοίκων.

Στην κατασκευή χρησιμοποιούνται οικολογικά χρωμάτα και βερνίκια ενώ γίνεται προσπάθεια να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ενεργοβόρες μηχανικές κατεργασίες.

Ιστοσελίδα και πηγές φωτογραφιών: MADE OF NEW YORK

Σχετικά Άρθρα

 • Τί ξύλο να επιλέξω για τα έπιπλα αν οι καναπέδες έχουν γκρί χρώμα; Τί ξύλο να επιλέξω για τα έπιπλα αν οι καναπέδες έχουν γκρί χρώμα;

  Ερώτηση αναγνώστριας:

  "Με τι χρώμα έπιπλα ταιριάζουν οι γκρι καναπέδες εκτός από βέγκε;"

  Η απάντησή μας:

  Το γκρί είναι ουδέτερο χρώμα και ταιριάζει με όλα τα είδη ξύλων, είτε είναι βαμμένα είτε είναι στη φυσική τους απόχρωση.

  Συνεπως, το χρώμα των καναπέδων δεν περιορίζει την επιλογή των ξύλινων επίπλων. θα πρέπει όμως να λάβετε υπόψην σας άλλα στοιχεία του χώρου και κυρίως:

  • Το φωτισμό του χώρου καθώς και τα υπόλοιπα χρώματα. Αν για παράδειγμα, ο χώρος είναι σκοτεινός, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε έπιπλα ανοιχτού χρώματος. Αν ο χώρος είναι ψυχρός, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε έπιπλα στο φυσικό χρώμα του ξύλου.
  • Το γενικότερο ύφος του χώρου. Αν ο χώρος έχει κλασικό στύλ, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε έπιπλα στις φυσικές αποχρώσεις του ξύλου (πχ. κερασιά, μαόνι, καρυδιά, κλπ). Αν ο χώρος είναι πιο σύγχρονος, τότε η ξύλινη επιφάνεια των επίπλων μπορεί να είναι βαμμένη, επεξεργασμένη, κτλ.
 • Πώς να αλλάξω όψη σε παλιά ξύλινα έπιπλα; Πώς να αλλάξω όψη σε παλιά ξύλινα έπιπλα;
  Greenwich Penthouse eclectic bedroom

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Έχω στο σπίτι μου παλιά έπιπλα, στο κλασσικό καφέ χρώμα (αυτό που είναι σαν καραμέλα). Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να τα αλλάξω, αλλά θέλω να τα μεταποιήσω κάπως. Τι μπορώ να κάνω? Είναι συρταριέρες, ντουλάπια, κλπ”

   

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved