Η Illulian και ο Karim Rashid κερδίζουν το Good Design Award 2015

Η Illulian και ο Karim Rashid κερδίζουν το Good Design Award 2015 www.illulian.com

Η Illulian, ιστορική και αριστοκρατική φίρμα στον τομέα των πολυτελών χειροποίητων χαλιών, έλαβε το βραβείο Good Design Award για το 2015 για τα Link και Info, δύο χαλιά από την Limited Edition που υπογράφεται από τον Karim Rashid.

Μια κριτική επιτροπή από διακεκριμένους επαγγελματίες σχεδιαστές επέλεξε τα χαλιά Link και Infoγια το βραβείο στην κατηγορία της Υφαντουργίας ανάμεσα σε χιλιάδες προϊόντα από περισσότερες από 47 χώρες.

Κάθε χρόνο, από το 1950, το Chicago Athenaeum Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Design παρουσιάζει το GOOD DESIGN ™ Πρόγραμμα Βραβείων για τα πιο καινοτόμα και πρωτοποριακά βιομηχανικά, προϊόντα, και γραφικά σχέδια που παράγονται σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η αναγνώριση είναι μια ακόμα επιβεβαίωση της προσοχής που αφιερώθηκε από την εταιρεία στο σύμπαν του design, που είναι όλο και πιο δεκτικό στη διασταυρούμενη γονιμοποίηση με άλλους τομείς: την αρχιτεκτονική, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη μόδα, τη φωτογραφία και την τηλεόραση. Αυτές τα δύο χαλιά, μέρος μιας αποκλειστικής συλλογής, αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα του δημιουργικού στυλ του Rashid: ένα καλειδοσκοπικό παιχνίδι από γεωμετρίες και χρώματα, που ορίζει μια νέα γλώσσα και θολώνει τα όρια μεταξύ δεξιοτεχνίας, τέχνης και design.

Η συλλογή Limited Edition περιλαμβάνει κομμάτια από διάσημους καλλιτέχνες, εκτός από τον Karim Rashid, όπως ο Bob Krieger, ο Dario Ballantini, ο Alessandro La Spada, ο Marcelo Burlon | County of Milan, ο Marco Lodola, ο GuidoCrepaxκαι ο Alessandro Enriquez.

Όλα τα χαλιά Illulian είναι λαναρισμένα και υφασμένα στο χέρι και προτείνονται σε δύο εκδοχές: την 120 Platinum και την Gold 100, και οι δύο με απαράμιλλη χρωματική απόδοση μέσω της χρήσης λαμπερών φυτικών χρωμάτων.

Σχετικά Άρθρα

  • Στρογγυλά χαλιά από την BoConcept Στρογγυλά χαλιά από την BoConcept

    Τα κυκλικά χαλιά της BoConcept είναι χειροποίητα και για αυτόν το λόγο απαιτούνται περίπου 3 μήνες για να κατασκευαστεί ένα χαλί. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σχεδίων και στυλ, όπως ρίγες, κυκλικά μοτίβα, σχέδια εμπνευσμένα από την τεχνική οριγκάμι, αφηρημένα σχέδια κτλ. Τα κυκλικά χαλιά μπορούν να τοποθετηθούν στο καθιστικό, στην τραπεζαρία, στο χώρο υποδοχής, στο χώρο μπροστά από την σκάλα, κλπ.

  • Επιλογές χαλιών από την εταιρεία Nodus Επιλογές χαλιών από την εταιρεία Nodus

    Το χαλί δεν αποτελούσε ποτέ ένα αποκλειστικά χρηστικό αντικείμενο, προορισμένο μόνο για να το πατούν οι χρήστες. Ιστορικά, τα χαλιά ήταν πολύτιμα αντικείμενα τέχνης, μοναδικά δείγματα της ανθρώπινης δημιουργικότητας και δεξιοτεχνίας. Σήμερα, πολλοί εικαστικοί και σχεδιαστές βλέπουν στο χαλί κάτι περισσότερο από ένα χρηστικό αντικείμενο. Βλέπουν έναν ιδανικό καμβά για την αποτύπωση φωτογραφιών, γραφιστικών σχεδίων, έργων τέχνης κλπ.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved