Οι ταπετσαρίες (collage) του Thomas Zeitlberger

Οι ταπετσαρίες του βιεννέζου σχεδιαστή Thomas Zeitlberger για την εταιρεία Marburg wallcoverings.

Ο χρυσοχόος, γλύπτης και designer Thomas Zeitlberger σχεδίασε για την Marburg μια σειρά ψηφιακά εκτυπωμένων ταπετσαριών, όπου ενώ διαφαίνεται μια τάξη, η τελική εντύπωση παραπέμπει στο λαβύρινθο της ψυχεδέλειας. Φιγούρες και σύμβολα δημιουργούν ένα γοητευτικό, πλήρως διακοσμητικό αποτέλεσμα.

Το “Nepenthes” (νηπενθές- που δεν πενθεί) με πλούσια χρωματική παλέτα απεικονίζει ένα είδος καθιστικού αρτ ντεκό αισθητικής με τα έπιπλα να αιωρούνται, ενώ η παρουσία των σαλιγκαριών καταργεί κάθε όριο εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, καθώς η πλούσια βλάστηση αναδεικνύεται στο ριγέ-κόκκινο φόντο σε παράθεση με την ‘επίπλωση’ του ονειρικού χώρου.

ταπετσαρία με σχέδιο,

Σε αντίθετη αισθητική κινείται η “Salle de Sejour”, όπου η ροκοκό αίθουσα κατακλύζεται από κάθε λογής ιπτάμενα έντομα και τρωκτικά, που αποδομούν το ύφασμα των τοίχων, ενώ η ηλεκτρική σκούπα παραμένει αναξιοποίητη στο χώρο, επιτρέποντας στη στρατιά των καταστροφέων να συνεχίζουν το έργο τους. Μια ατμόσφαιρα παραλόγου χωρίς αιτία.

ταπετσαρία με ψηφιακή εκτύπωση, ταπετσαρία ασπρόμαυρη

Στην τοιχογραφία “Trail” (ίχνη) ανιχνεύονται οι σχέσεις ανάμεσα σε γοτθική και μπαρόκ αισθητική σε χρωματιστό φόντο, ενώ βήματα σε όλη την επιφάνεια οδηγούν στο σήμερα που δίνει το παρόν με την παρουσία λαμπτήρων και του μέλλοντος με την εμφάνιση ενός πυραύλου. Φυτικός κόσμος περιορισμένος και το τσιουάουα σε πρώτο πλάνο.

φωτοταπετσαρία, εκτυπωση σε ταπετσαρια

Η παράσταση “Ammonit” είναι ένα δίκτυο από συνδεμένα λουράκια, η πολυπλοκότητα της εποχής, που κινούνται μέσα και έξω από γεωμετρικά σχήματα και ενώνονται με χρυσαφιές αλυσίδες με κυρίαρχη την παρουσία του μωβ χρώματος, που αυξάνει την παρατηρητικότητα, αλλά και λειτουργεί καταπραϋντικά. Σε δεύτερο επίπεδο φιγούρες που θυμίζουν τον αμμωνίτη, του υδρόβιου ζώου κατά τον παλαιοζωικό αιώνα.

ψηφιακή εκτύπωση ταπετσαρία

Προϊόντα / φωτογραφίες: marburg

Ταπετσαρίες: Modern / ZEITLBERGER

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved