Το κεντρικό Showroom της Lasvit ανοίγει στην Πράγα

Οι πρωτοπόροι Βοημοί υαλουργοί δημιουργούν εκθαμβωτικό χώρο προβολής των έργων τους.

Η Lasvit, οι Τσέχοι υαλουργοί έχουν ανοίξει πρόσφατα ένα νέο εκθετήριο-ναυαρχίδα που σχεδιάστηκε από τον Marek Deyl και τους συνεργάτες του από το Studio PHA. Το νέο showroom βρίσκεται στο Holport στην Komunardu 32, Πράγα 7.

vbtg lasvitholport1

Οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να δουν σημαντικά έργα από τη Lasvit όπως:

- Lasvit Liquidkristal ένα νέο αρχιτεκτονικό πάνελ από γυαλί σχεδιασμένο από τον Ross Lovegrove που συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία και την καινοτομία και εκτίθεται στην αίθουσα συνεδριάσεων.

- Hydrogen 4Arch που απεικονίζει την κίνηση του υγρού, τις φυσαλίδες του αέρα στο νερό, και την ρευστότητα της υάλου. Φωτίζει το χώρο υποδοχής μαζί με δύο κρεμαστά φωτιστικά. Το Hydrogen 4Arch συνδυάζει την αρχιτεκτονική διάταξη των φωτιστικών στοιχείων με μια ειδική υφή που φωτίζεται από μια σειρά LEDs που αντικατοπτρίζονται στους γειτονικούς καθρέπτες.

vbtg lasvitholport2

- Lasvit‘s Crystal Wall, ένα χειροποίητο έργο τέχνης από κρύσταλλο που αγκαλιάζει την ένωση της κρύσταλλου Βοημίας και του φωτός.

- Φωτιστικά γλυπτά, όπως οι φυσαλίδες στο Διάστημα, το Leaf, το Icefalls ή το Uovo dOro διακοσμούν το χώρο μαζί με άλλα κομμάτια από τη Lasvit που σχεδιάστηκαν από το Νendo στούντιο, όπως η λάμπα Press, η λάμπα Inhale, βάζα, τραπέζια Overflow και Innerblow και ένα τρόπαιο από τη Lasvit.
ολόκληρος ο χώρος έχει μαύρο “Bolon" βινυλικό δάπεδο, δημιουργώντας ένα ατελείωτο φωτογραφικό φόντο, που εξασφαλίζει τη συνέχεια και θέτει τις βάσεις για τις δημιουργίες από γυαλί.

vbtg lasvitholport4

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά τη Lasvit επισκεφτείτε τη σελίδα τους: http://www.lasvit.com

Σχετικά Άρθρα

 • Το αρχιτεκτονικό γυαλί στον 21ο αιώνα και η έννοια της διαφάνειας Το αρχιτεκτονικό γυαλί στον 21ο αιώνα και η έννοια της διαφάνειας

  Σκέφτεστε να προχωρήσετε σε μερική ή ολική ανακαίνιση του σπτιού σας; Για οικονομική ανακαίνιση με έμφαση στην υψηλή αισθητική επισκευτείτε την κατασκευαστική εταιρεία Ιωάννης Φούσκας.


  Η αρχιτεκτονική διαφάνεια, είτε θεωρούμενη ως η αποϋλοποίηση του κτιριακού κελύφους με τη χρήση του κενού ή των διάφανων υλικών, είτε ως η συμβολή της σύλληψης και της φόρμας αποτελεί μια από τις πιο διάχυτες πτυχές στη δημιουργία κτιρίων τον 21ο αιώνα.

  http://www.bystronic-glass.com/en/contact/contact-partners/contact-partners-training-architectural-glass;

  Η διαφάνεια αναφέρεται στη δυνατότητα των υλικών να επιτρέπουν το φως να διέλθει ώστε να εξασφαλίζεται οπτική επαφή. Ο ορισμός παραπέμπει κατευθείαν στο γυαλί ως το πρωταρχικό διάφανο δομικό υλικό, αλλά υπάρχει και πληθώρα άλλων διάφανων υλικών, όπως το κρύσταλλο, το λεπτοϋφασμένο ύφασμα, το PVC, το πλαστικό κλπ.

  Μια άλλη ιδιότητα της διαφάνειας αποτελεί η γοητεία της δυνατότητας ενοποίησης των χώρων εσωτερικά ή της εξασφάλισης της συνέχειας εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, αλλά ταυτόχρονα και η οριοθέτηση των χώρων.

  Η διαφάνεια παραπέμπει και σε άλλες έννοιες, όπως στην καθαρότητα, τη διαύγεια, την αντανάκλαση, οι οποίες με τους ανάλογους χειρισμούς δημιουργούν νέες εμπειρίες και προσδιορισμούς των χώρων.

  Αρχιτεκτονικό γυαλί

  http:/anthonyjohncoletti.photoshelter.com/image/I0000IYhyOlMdkRQ;

  Αποτελεί διαχρονικό διάφανο δομικό και διακοσμητικό υλικό. Πέρα από τις παραδοσιακά μη φέρουσες εφαρμογές του, με την εξέλιξη της τεχνολογίας το γυαλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για φέροντα στοιχεία των κατασκευών. Ταυτόχρονα οι απαιτήσεις για υψηλή ενεργειακή απόδοση των κτιρίων οδήγησαν τον τομέα της έρευνας στην επίτευξη τύπων γυαλιού που βελτιώνουν ενεργειακά το κτίριο.

  Το αρχιτεκτονικό γυαλί κατατάσσεται σε τρεις κατηγορίες:

  Ανοπτημένο γυαλί (Annealed glass), το οποίο έχει τις περισσότερες εφαρμογές, παρουσιάζει καλή επιπεδότητα στην επιφάνεια του, καθώς δεν υπόκειται σε θερμική επεξεργασία, αλλά είναι ευαίσθητο σε θερμικό σοκ και κατά τη θραύση του δημιουργούνται αιχμηρά, επικίνδυνα θραύσματα.

  Θερμικά ενισχυμένο γυαλί (Heat strengthened glass), το οποίο υπόκειται σε θερμική επεξεργασία, οπότε αυξάνεται η αντοχή του σε θερμικό σοκ, ενώ παράλληλα διπλασιάζεται η μηχανική αντοχή του.

  Πλήρως σκληρυμένο γυαλί (Fully-tempered glass), το γυαλί ασφαλείας, το οποίο έχει υποστεί ειδική θερμική διαδικασία και απότομη ψύξη, ώστε να αυξάνεται η αντοχή σε θερμικό σοκ, ενώ παράλληλα τετραπλασιάζεται η μηχανική αντοχή του. Κατά τη θραύση του, σπάει σε πολλά μικρά κομμάτια, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για γυαλί ασφαλείας.

  Επίσης υπάρχουν οι ειδικοί τύποι γυαλιού:

  Γυαλί από συγκολλητά φύλλα (Laminated glass), επίσης γνωστά με το όνομα σάντουιτς (Triplex, Laminex κτλ.), το οποίο αποτελείται από δυο ή περισσότερα φύλλα γυαλιού με λεπτά πολυβινυλικά φιλμ, που έχουν ενσωματωθεί υπό συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και πίεσης. Μετά τη θραύση η πλαστική ύλη συγκρατεί τα σπασμένα τεμάχια στη θέση τους.

  http://www.yourglass.com/agc-glass-europe/be/en/laminated_glasses_incorporating_leds/glassiled/brand_description.html

  Μονωτικό γυαλί, το οποίο αποτελείται από δυο ή περισσότερα φύλλα γυαλιού με διάκενα μεταξύ τους, κενά ή με αφυγρασμένο αέρα ή αδρανές αέριο. Η θερμομονωτική ιδιότητα του τζαμιού εξαρτάται από τα πάχη των γυάλινων φύλλων και των διάκενων και μπορεί να αυξηθεί έως και 50% σε σύγκριση με το μονό γυαλί.

  Στο διάκενο τους υπάρχει δυνατότητα ενσωμάτωσης μέσων σκίασης, ώστε η θερμομονωτική λειτουργία του γυαλιού να συνδυαστεί με τη σκίαση και την προστασία από τη θάμβωση.

  Θερμοαπορροφητικό γυαλί, το οποίο κατασκευάζεται με την προσθήκη μικρής ποσότητας μεταλλικών οξειδίων στην υαλομάζα και διαδικασία έγχυσης. Τα οξείδια προσδίδουν στο γυαλί ελαφριά απόχρωση (γκρι, πράσινη, μπλε ή μπρονζέ) και υψηλότερο ποσοστό απορρόφησης της ηλιακής ακτινοβολίας, που είναι ανάλογο του πάχους του τζαμιού.

  Γυαλί ενισχυμένο με πλέγμα, το οποίο φέρει ενσωματωμένο συγκολλημένο μεταλλικό πλέγμα (τετραγωνικό ή ρομβοειδές) στην υαλομάζα.

  Ειδικές επιστρώσεις στο γυαλί

  Η απόλυτη διαφάνεια του γυαλιού έχει τη δυνατότητα να μεταβληθεί μέσω της ενσωμάτωσης υλικών διάφορης μεταδοτικότητας του φωτός. Η τεχνολογία των επιστρώσεων και της ενίσχυσης του γυαλιού άνοιξε το δρόμο σε μια ατελείωτη σειρά νέων τρόπων χρήσης του γυαλιού, ειδικά στις όψεις των κτιρίων, ώστε να αξιοποιείται ο φυσικός φωτισμός χωρίς την υπερθέρμανση των εσωτερικών χώρων και να εξασφαλίζεται συγχρόνως η θερμική άνεση των ενοίκων.

  Αυτοκαθαριζόμενο γυαλί ή γυαλί εύκολο στον καθαρισμό με επίστρωση διοξειδίου του τιτανίου ως καταλύτη που διασπά τα οργανικά εναποθέματα (ρύπους), που απομακρύνονται από την επιφάνεια του γυαλιού με τη βοήθεια της βροχής, χωρίς να επηρεάζονται τα ανόργανα μέρη των κουφωμάτων.

  http://www.gettyglass.com/selfcleaningglass.html

  Γυαλί με επίστρωση, το οποίο καλύπτεται με επίστρωση ανακλαστική ή χαμηλήε εκπομπήε (Low-E) και αντανακλά το ορατό φως και την υπέρυθρη ακτινοβολία.

  Φωτοχρωμικό γυαλί με επίστρωση από οργανικές φωτοχρωμικές χρωστικές ουσίες, που δημιουργούν αυτορυθμιζόμενη σκίαση, τεχνική που αναπτύχθηκε αρχικά για τα γυαλιά ηλίου.

  Ηλεκτροχρωμικό γυαλί με επίστρωση, η οποία με εφαρμογή χαμηλής ηλεκτρικής τάσης ρυθμίζει την ορατότητα μέσω του γυαλιού (από διαφανές γίνεται γαλακτόχρωμο).

  http://www.wissenway.in/2015/04/switchable-glass-which-changes-from.html

  Θερμοχρωμικό γυαλί με επίστρωση, το οποίο από διαφανές γίνεται γαλακτόχρωμο με την αύξηση της θερμοκρασίας του χώρου.

  Γυαλί διχρωικό, το οποίο αποτελείται από συγκολλητά φύλλα με ενσωματωμένο λεπτό διχρωικό φιλμ, το οποίο αλλάζει χρώμα στο πλήρες φάσμα ανάλογα με τη γωνία θέασης.

  Το γυαλί αποτελεί ένα από τα βασικά ζητήματα που θα πρέπει να σκεφτείτε πριν προχωρήσετε σε ανακαίνιση σπιτιού. Με τη σωστή επιλογή γυαλιού μπορείτε να εξασφαλίσετε φυσικό φωτισμό, θέα αλλά και άριστη θερμομόνωση.

  http://www.johnblazydesigns.com/default2.asp?active_page_id=135

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved