Windfall: οι κοσμηματοπώλες του φωτός

Οι  Windfall αποτελούν μια παγκόσμιας εμβέλειας καινοτόμο και πρωτότυπη φίρμα στον τομέα του φωτισμού, που επαναπροσδιορίζει την ιδέα του κλασικού πολυελαίου.

Η Clarissa Dorn και ο Roel Haagmans ακολούθησαν την αγάπη τους για το φως και τα κρύσταλλα όταν ίδρυσαν την εταιρεία WINDFALL στο Μόναχο το καλοκαίρι του 2004, προκειμένου να ανοίξουν νέους δρόμους στο σχεδιασμό φωτιστικών.

Ο Roel Haagmans είχε κάνει γνωστό το όνομά του στη διεθνή σκηνή με τα σχέδιά του για κλασικούς / ανατολίτικους πολυελαίους για το τζαμί Sultan Quabos στο Muscat και το Μεγάλο Τζαμί στο Abu Dhabi. Η Clarissa Dorn κατείχε μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο της τέχνης, του interior design και του συντονισμού.

Ο πρώτος κοινός σχεδιασμός τους "Scarlett" - ένας κρυστάλλινος καταρράκτης, που περικλείεται από ένα διαφανές, χρωματιστό από οργάντζα κυλινδρικό αμπαζούρ – εξακολουθεί να απολαμβάνει μεγάλη επιτυχία.

Λίγο αργότερα, αναπτύχθηκε το δεύτερο project τους  “Hellbob” και γεννήθηκε μια νέα ιδέα φωτισμού για τους κρυστάλλινους πολυελαίους: μια σφαίρα κρυστάλλου που έγινε για μέτρηση χρησιμοποιώντας την τεχνική “Windfall curler”.

Τα αιωρούμενα κρυστάλλινα αντικείμενα φωτίζονται από διαδοχικά φώτα, τα οποία μπορούν να ξεδιπλώσουν φανταστικές διαβαθμίσεις μέσω από χωρικά φωτιστικά εφέ.

Έχει δημιουργηθεί ένα νέο είδος λεπτής γοητείας στον πολυτελή φωτισμό.

Οι σχεδιαστές εσωτερικού χώρου και οι ιδιώτες έχουν γοητευτεί γρήγορα από αυτά τα ασυνήθιστα σχέδια, που η εταιρεία έχει αναλάβει να δημιουργήσει σε έργα σε όλο τον κόσμο.

bespoke lamp by WINDFALL in MandalaHouse Bangalore IndiaScarlett glass cave metal frame by WINDFALL

Όπως ένας ανεμοστρόβιλος, η WINDFALL έχει αναζωογονήσει τον παραδοσιακό τομέα του φωτισμού.

Curves chandelier by WINDFALL 105x60x19cm dining cut

Τα πρώτα μεγάλα έργα ανατέθηκαν από αρχιτέκτονες όπως οι KCA International, ο David Chipperfield και οι SHH του Λονδίνου και οι Paul Steelman Designs από το Λας Βέγκας.

Το 2006, η WINDFALL εγκαινίασε τη σειρά "classic with a twist" με το "Balance", έναν από τους πιο αγαπημένους πολυελαίους της συλλογής. Το "Balance" προσαρμόζεται σε πολλά διαφορετικά έργα φωτισμού και είναι ιδιαίτερα εξελιγμένο όσον αφορά την κυμαινόμενη διάχυση του φωτός.

JEWEL 5 chandelier by WINDFALL diningroom Jakarta cut

Αυτός ο πολυέλαιος καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα μοντέρνος και κλασικός και έχει μετατρέψει τα όνειρα σε πραγματικότητα τόσο στα αραβικά παλάτια όσο και στο Royal Albert Hall, καθώς και σε νυχτερινά κέντρα στις Βρυξέλλες, σε μπαρς στη Μόσχα και σε επαύλεις σε όλο τον κόσμο, από το Χόλυγουντ έως τη Σιγκαπούρη.

Ο προσωπικός, παθιασμένος χειρισμός της δουλειάς τους, η εγγύτητα με τους πελάτες και η συνεχής προθυμία για αλλαγή έδωσε σε αυτήν τη μικρή εταιρεία από την περιοχή Maxvorstadt του Μονάχου την ευκαιρία να συνεργαστεί με εταιρείες όπως η British Airways, η Cartier International, ο Phillippe Starck, το UN Studio, η Candy & Candy, ο Roberto Cavalli και η Montblanc.

bespoke round lamp by WINDFALL cm180x15 diningroom byWOWArch photoAaronPocockbespoke square chandelier by WINDFALL

Αλλά αυτή η επιτυχία δεν είναι τυχαία - έργα όπως η ναυαρχίδα του Roberto Cavalli στο Παρίσι ή το έργο Casino at the Empire για το London Clubs International δείχνουν ότι η επιτυχία του έργου των WINDFALL βρίσκεται στο συνδυασμό οραματικών ιδεών με σχολαστικό σχεδιασμό και εστίαση στις λεπτομέρειες (οι διακοσμήσεις έχουν σχεδιάζονται μέχρι το τελευταίο χιλιοστόμετρο), μαζί με χρόνια εμπειρίας στη δημιουργία πολυελαίων, εύλογη γνώση της διακόσμησης, χρήση των καλύτερων υλικών και μια παθιασμένη αφοσίωση στη δουλειά.

SCARLETT

Συλλογή κρεμαστών, επιτραπέζιων και επίτοιχων φωτιστικών που κατασκευάζονται κατά παραγγελία, σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα, με κρυστάλλινες χάντρες και αμπαζούρ από οργάντζα σε δύο στρώσεις ραμμένο στο χέρι σε πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι. Η  οργάντζα είναι διαθέσιμη σε 70 χρώματα. Οι χάντρες είναι Swarovski Strass® Octagons και όλες οι κατασκευές είναι από επιχρωμιωμένο μέταλλο ή χρυσό φινίρισμα. Τα χρώματα, η ελαφρότητα, η κομψότητα και η διαφάνεια αποτελούν τη βάση του Scarlett, ενός κλασικού κομματιού από την WINDFALL. Ένας κρυσταλλικός καταρράκτης, που περικλείεται από ένα διαφανές, πολύχρωμο, χειροποίητο αμπαζούρ από οργάντζα φέρνει τα παραμύθια των 1001 νυχτών στο σπίτι σας. Η καθαρότητα των στρογγυλών, ορθογώνιων ή τετραγωνικών μορφών, φέρνει μια πολύ μοντέρνα πινελιά σε αυτή τη συλλογή. Επιλογή κατάλληλη για τραπεζαρίες, χωλ εισόδου  ή για επίτοιχα ή επιτραπέζια φωτιστικά.

EDEN

EDEN RedSilver chandelier by WINDFALL with MahJongsofa highresΠοιητική ως η ίδια η φύση, όταν η Άνοιξη εκπλήσσει με το θέαμα των νέων μπουμπουκιών και φύλλων. Κρεμαστοί από την οροφή με ρυθμιζόμενο ατσάλινο σύρμα και φωτίζει προς τα ή επίτοιχοι, οι πολυέλαιοι EDEN αποτελούν πανδαισία για τα μάτια. Ένα μαγικό δέντρο που παίζει με το φως. Τα κλαδιά είναι από ορείχαλκο με χρυσό (φυσικό), χρώμιο, χαλκό ή μαύρο φινίρισμα και τα άνθη είναι κατασκευασμένα από κρυσταλλικά συστατικά σε σχήμα σταγόνας σε πολλά κομψά χρώματα. Όλοι οι πολυέλαιοι EDEN συναρμολογούνται με το χέρι και κατά παραγγελία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


WINDFALL www.windfall-gmbh.com 

Ευχαριστούμε την Windfall για την παραχώρηση του κειμένου και του φωτογραφικού υλικού.

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved