Μπουτίκ ξενοδοχείο στο Hong Kong

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο Hong Kong και ανήκει στην κατηγορία των boutique hotels. Αν τύχει και περάσετε μπροστά από το ξενοδοχείο, το βλέμμα σας θα συναντηθεί με το επίμονο και γαλήνιο βλέμμα μιας γυναίκας, που καλύπτει σχεδόν το σύνολο της πρόσοψης. Η γυναίκα αυτή μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από κάποιον πίνακα της αναγέννησης και προαναγγέλλει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που θα συναντήσει ο επισκέπτης στο εσωτερικό του ξενοδοχείου.

Η όψη του ξενοδοχείου μοιάζει σαν ένα σκηνικό θεάτρου που μόλις έχει αποκαλυφθεί με το τράβηγμα των κουρτινών της αυλαίας.

ξενοδοχείο, ξενοδοχείο hong Kong, design ξενοδοχείο

Η ανακαίνιση του ξενοδοχείου:

Το ξενοδοχείο είχε κατασκευαστεί 10 χρόνια πριν, και είχε τότε σχεδιαστεί από τον βιομηχανικό σχεδιαστή Philippe Starck. Ωστόσο, μετά από τα 10 χρόνια λειτουργίας αποφασίστηκε η ανακαίνιση του ξενοδοχείου και ο σχεδιασμός ανατέθηκε στο γραφείο Yoo, συν-δημιουργός του οποίου είναι ο ίδιος ο Philippe Starck. Το γραφείο Υοο ειδικεύεται στο σχεδιασμό ξενοδοχείων, έχοντας αναλάβει και υλοποιήσει έργα σε όλο τον κόσμο.

Η αίθουσα αναμονής (Lobby), αποτελεί ένα χώρο με εκλεκτικιστικό στυλ διακόσμησης όπου συνδυάζονται η ασπρόμαυρη επίπλωση με έντονες πινελιές χρώματος. Το στυλ έχει αναφορές στην αναγέννηση.

lobby, ξενοδοχείο, διακόσμηση, αρχιτεκτονική, εκλεκτικιστικό στυλ,
lobby, ξενοδοχείο, διακόσμηση, αρχιτεκτονική, εκλεκτικιστικό στυλ, πολύχρωμος καναπές,

Οι κουρτίνες των παραθύρων του ισογείου είναι κατασκευασμένες από αλυσίδες σε χρώμα χρυσού και είναι μόνιμα «πιασμένες» στο πλάι για να αποκαλύπτουν τη θέα προς το δρόμο.  Στη μέση των υαλοστασίων, έχουν κατασκευαστεί πλαίσια, με χρωματιστά τζάμια, πάνω στα οποία σχηματίζονται κινέζικα μοτίβα για καλή τύχη.

χρυσές κουρτίνες, μεταλλικές κουρτίνες, κουρτίνες, χαλί, ασπρόμαυρο χαλί

Τα χρώματα του γυαλιού είναι το κόκκινο, το κίτρινο και το πορτοκαλί. Μέσα στα γυάλινα αυτά κουτιά που καδράρουν τη θέα, έχουν τοποθετηθεί κρυστάλλινα φωτιστικά του σχεδιαστή Lee Broom. Το φως που αντανακλάται από τα φωτιστικά πάνω στα χρωματιστά γυαλιά είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

κουρτίνες χρυσές, πολύχρωμος καναπές, ζωγραφική στο ύφασμα. ζωγραφισμένος καναπές, καναπές,

Το ξενοδοχείο διαθέτει 32 στούντιο και 24 σουίτες. Τα χρωματικά σχήματα που επιλέχτηκαν για το κάθε δωμάτιο είναι η συνδυασμός του λευκού με ένα έντονο χρώμα. Ιδιαίτερο στοιχείο των δωματίων αποτελεί το δάπεδο, κατασκευασμένο από ξύλο και ασπρόμαυρο πλακάκι. Ακριβώς πάνω από τα πλακάκια, τοποθετήθηκαν χαλιά, κομμένα σε περίεργα σχήματα.

πορτοκαλί, διακόσμηση, ξενοδοχείο, δωμάτιο ξενοδοχείου, όμορφη διακόσμηση

Σποραδικά, έχουν τοποθετηθεί στους εσωτερικούς χώρους έπιπλα του Philippe Starch όπως το σκαμπό La-Boheme προσφέροντας στημειακά την απαραίτητη δόση χρώματος και φαντασίας. Πολλά στοιχεία, όπως τα φωτιστικά, τα ανθοδοχεία ακόμη και τα χερούλια των πορτών σχεδιάστηκαν κατά παραγγελία για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

σκαμπό, κόκκινο σκαμπό, κάθισμα, κόκκινο κάθισμα, σχεδιασμός σκαμπό

Το σκαμπό La-Boheme σε σχήμα βάζου. Ο σχεδιασμός είναι του Philippe Starck και η κατασκευή της εταιρείας Kartell.

Ο μπουφές του πρωινού είναι εμπνευσμένος από την avant-garde και τη βικτωριανή εποχή.

μπουφές, λακαρισμένο έπιπλο, λευκό τραπέζι, πόδια τραπεζιού με τόρνο, λευκό μαύρο, διακόσμηση,

Στα δωμάτια επικρατεί το λευκό χρώμα. Για να δοθεί ένταση στο χώρο, χρησιμοποιήθηκαν αντικείμενα και αξεσουάρ με ζωηρά χρώματα, όπως το μπλε, το πορτοκαλί, το κίτρινο και του φούξια.

δωμάτιο ξενοδοχείου, κίτρινο, διακόσμηση

Ο χώρος του ύπνου μπορεί να απομονωθεί πίσω από λευκές κουρτίνες, προσφέροντας μεγαλύτερη ιδιωτικότητα στο φιλοξενούμενο.

υπνοδωμάτιο, διακόσμηση, κίτρινο
μπλε, διακόσμηση, υπνοδωμάτιο, ξενοδοχείο, διακόσμηση ξενοδοχείου, όμορφα ξενοδοχεία

Σχεδιασμός: Yoo

Τοποθεσία: Hong Kong

Ιστοσελίδα ξενοδοχείου: J Plus

Σχετικά Άρθρα

 • Ανακαίνιση σπιτιού: Μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε την χρωματική παλέτα του χώρου Ανακαίνιση σπιτιού: Μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε την χρωματική παλέτα του χώρου
  traditional kitchen
  Photo by Brett Mickan Interior Design - Look for transitional kitchen design inspiration

  Αν αισθάνεστε συχνά άγχος και στρες σε κάποιο χώρο του σπιτιού σας, όπως για παράδειγμα στο καθιστικό ή στο γραφείο, ή αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε την επίδραση που έχουν τα χρώματα στην ψυχολογία σας. Τα χρώματα στους εσωτερικούς χώρους βρίσκονται παντού, στο δάπεδο, στην οροφή, στους τοίχους, στα έπιπλα, στα μικροαντικείμενα, στα υφάσματα και αλλού. Ωστόσο, οι βαμμένοι τοίχοι αποτελούν εκείνες τις επιφάνειες που καθορίζουν σημαντικά την χρωματική παλέτα ενός χώρου.

 • Διακοσμήστε του τοίχους σας με πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες κτλ και ανανεώστε το χώρο σας Διακοσμήστε του τοίχους σας με πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες κτλ και ανανεώστε το χώρο σας

  Οι τοίχοι σε ένα εσωτερικό χώρο, αποτελούν τις ιδανικές επιφάνειες, πάνω στις οποίες μπορείτε να αναρτήσετε μια πλειάδα αντικειμένων, όπως ζωγραφικά έργα, κολάζ, φωτογραφίες, διακοσμητικά αντικείμενα, αντικείμενα design κτλ. Για την ακρίβεια οι λύσεις και οι ιδέες είναι τόσες πολλές. που είναι σχεδόν αδύνατον να μην βρείτε την ιδανική λύση για το δικό σας γούστο και στιλ.

 • Πέργκολες – Διακοσμητικός χαρακτήρας και λειτουργικότητα στον κήπο Πέργκολες – Διακοσμητικός χαρακτήρας και λειτουργικότητα στον κήπο

  Όταν ο καιρός το επιτρέπει – και στην χώρα αυτό γίνεται τις περισσότερες μέρες τον χρόνο- η απόλαυση της χαλάρωσης κάτω από τον ήλιο είναι ασύγκριτης αξίας. Φέτος διαμορφώστε τον κήπο σας με τον καλύτερο τρόπο, τοποθετώντας μία μοντέρνα λύση σκίασης που σας επιτρέπει να κάθεστε υπό σκιά όλες τις ώρες της ημέρας.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved