Η απάντηση μας:
Τα σκούρα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και στο υπνοδωμάτιο. Παρόλα αυτά, καλό είναι να τα χρησιμοποιήσετε με προσοχή. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάψετε τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι με ένα σκούρο χρώμα και τους υπόλοιπους τοίχους με ένα φωτεινότερο χρώμα.
Ένας ενδιαφέρον χρωματικός συνδυασμός θα μπορούσε να είναι το σκούρο μώβ (στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι) με τη γλυκιά απόχρωση της μανόλιας (στους υπόλοιπους τοίχους). Τα κομοδίνα μπορούν να βαφούν είστε στην απόχρωση της μανόλιας είτε στην ταμπά απόχρωση του κρεβατιού.
Για τις κουρτίνες μπορεί να επιλεγεί ύφασμα από λεπτή οργαντίνα ή λινό σε ιβουάρ απόχρωση. Για μεγαλύτερο βαθμό συσκότισης στο χώρο, και συνεπώς για πιο βαθύ ύπνο, μπορείτε να προσθέσετε κινητά, σκούρα πάνελ (στην ίδια απόχρωση του μώβ) ή μια διακριτική εμπριμέ κουρτίνα από αδιαφανές ύφασμα.
Το μαύρο χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιλεκτικά σε λεπτομέρειες, όπως στα φωτιστικά, στους πίνακες, ακόμη και στα σχέδια του υφάσματος των μαξιλαριών.
Δείτε και το επόμενο παράδειγμα: Ο τοίχος πίσω από το κρεβάτι βάφτηκε σκούρος. Η μοκέτα του δαπέδου είναι και αυτή σκούρη, το ίδιο και τα κομοδίνα (που σχεδόν δεν διακρίνονται). Παρόλα αυτά, η λωρίδα στο κάτω μέρος των τοίχων είναι λευκή, το ίδιο και το κρεβάτι. Έτσι, ένω στο χώρο κυριαρχούν οι σκούρες αποχρώσεις, εντούτοις τα σκούρα και τα φωτεινά χρώματα ισορροπούν.
Μια δεύτερη εκδοχή αποτελεί το χρωματικό σχήμα της εικόνας, στο οποίο προτείνεται η δημιουργία μιας λωρίδας που ξεκινάει από τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι και συνεχίζει στην οροφή. Ως σκούρο χρώμα θα μπορούσε να επιλεγεί το μπλε-ρουά (κοβαλτίου) ενώ για τους υπόλοιπους τοίχους μπορεί να επιλεγεί μια απόχρωση του μπεζ της άμμου. Το πλάτος της λωρίδας, είναι ίσο με το πλάτος του κρεβατιού και των κομοδίνων.