Ερώτηση αναγνώστριας:
«Θα ήθελα τη συμβουλή σας για το μικρό ψηλοτάβανο(3,50 μ) μας υπνοδωμάτιο (3,20Χ2,90). Στον 3,20 τοίχο υπάρχει μια μπαλκονόπορτα με ανοιγόμενα φύλλα (0,90Χ2,20) και ακριβώς στον κάθετο τοίχο ένα παράθυρο (1μ μήκος) και αυτό με ανοιγόμενα φύλλα. Το παράθυρο και η μπαλκονόπορτα είναι σαν να ακουμπούν το ένα με το άλλο στη γωνία. Το δωμάτιο βρίσκεται σε υπερυψωμένο ισόγειο. Τι είδος κουρτίνας πρέπει να μπει στο παράθυρο και τi στη μπαλκονόπορτα, ώστε να μη ''μπουκώσει'' ο χώρος, μα να είναι και λειτουργικός»
Την απάντηση δίνει η Νάσια Καραγιώτα από το εργαστήρι
«Να λοιπόν που ήρθε και η στιγμή εγώ, να πω ότι δεν θα ήθελα να βάλουμε τις οποιεσδήποτε κουρτίνες από το ταβάνι!!!
Αρχικά λοιπόν οι κουρτίνες (τόσο του παραθύρου όσο και της πόρτας) θα ήθελα να κρεμαστούν στη μέση της απόστασης μεταξύ κουφώματος και ταβανιού, αν αυτό είναι μικρότερο από 20 cm τότε θα τρυπήσουμε στα 20 cm ψηλότερα από το κούφωμα.
Μετά πάμε στο είδος, το γεγονός ότι τα ανοίγματα είναι ανοιγόμενα μας δυσκολεύει λίγο. Στο παράθυρο θα πρέπει να μπει οπωσδήποτε κάτι σε ευθεία γραμμή, δηλαδή ρόμαν ή ρόλλερ ή περσίδα (τα 20 cm μας φτάνουν για να ανεβεί τελείως το ρόμαν ή το ρόλλερ και να ανοίξει χωρίς εμπόδιο το παράθυρο ). Τα 2 κομμάτια θα είναι πιο χρηστικά , για να ανοίγετε όποιο παραθυρόφυλλο θέλετε.
Πάμε τώρα στην πόρτα, αν δεν ήταν ανοιγόμενη τότε θα πηγαίναμε και εκεί σε ρόλλερ ή σε ρόμαν, για αν μην φάμε όγκο από το δωμάτιο, όμως δεν είναι καθόλου χρηστικά λόγω του ανοιγόμενου. Αν δεν υπήρχε το παράθυρο δίπλα ακριβώς θα μπορούσαμε να βάλουμε κάτι από τα 3 παραπάνω πάνω στο κούφωμα, για να το ακολουθεί όταν ανοίγει, όμως θα έχουμε ένα τεράστιο σκαλί ύψους και δεν θα το πρότεινα. Άρα για μένα η καλύτερη λύση για την πόρτα είναι η κλασική κουρτίνα, να χρειάζεται απλά να την τραβήξω και να βγω. Επίσης θα ήθελα να είναι 1 φύλλο γιατί είναι αρκετά μικρή και αν γίνουν 2 θα είναι τόσο μικρά που θα κάνουν ακόμη πιο μακρόστενο το παράθυρο. Ελπίζω να βοήθησα και περιμένω να δω το τελικό αποτέλεσμα!»