Ποιο είδος μπανιέρας να διαλέξω;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Θέλω να ρωτήσω ποιο είδος μπανιέρας είναι το καλύτερο. Έχω ακούσει ότι στις ακρυλικές κάνει έντονο θόρυβο το νερό όταν πέφτει. Ισχύει?” Θεώνη

Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

Αρχικά τα είδη μπανιέρας είναι τέσσερα, ακρυλικές, χαλύβδινες, μαντεμένιες και corian.

Οι μπανιέρες corian αποκλείονται σχεδόν, λόγω της τιμής τους. Είναι αρκετά ακριβές και δυσεύρετες.

Οι μαντεμένιες είναι δύσχρηστες και πολύ βαριές μπανιέρες. Δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και υπάρχει περίπτωση σκουριάς με τα χρόνια αλλά και δημιουργίας λεκέδων από χημικά καθαριστικά.

Οι χαλύβδινες είναι πολύ πιο ελαφριές μπανιέρες, αλλά έχουν παρόμοια μειονεκτήματα με τις μαντεμένιες.

Οι ακρυλικές μπανιέρες αποτελούν την καλύτερη επιλογή. Έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Δεν σκουριάζουν και δεν αφήνουν λεκέδες από χημικά καθαριστικά.

Για αυτό που μας ρωτάτε, αν κάνει θόρυβο όταν πέφτει το νερό, υπάρχει λύση. Μπορείτε να αποφύγετε το θόρυβο αν γεμίσετε με άμμο το χώρο κάτω από τη μπανιέρα και μετά την τοποθετήσετε, εφόσον δεν υπάρχει ήδη τοποθετημένο πλακάκι στο μπάνιο. Αν υπάρχει πλακάκι τότε μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από την μπανιέρα ένα είδος πετροβάμβακα.

Αυτές οι δύο λύσεις βοηθούν στην απορρόφηση των κραδασμών. Κατά συνέπεια να μην ακούγεται θόρυβος με την είσοδο σας στην μπανιέρα, αλλά και με το νερό όταν πέφτει.


Πηγή φωτό: https://www.facebook.com/karampasis.solu

Ζωή Καραμπάση Interior Designer

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

web: www.karampasis.gr

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved