Πως μπορώ να δώσω ρομαντικό ύφος στο υπνοδωμάτιο αν κυριαρχούν τα έντονα χρώματα;

Πως μπορώ να δώσω ρομαντικό ύφος στο υπνοδωμάτιο αν κυριαρχούν τα έντονα χρώματα; http://www.houzz.com/photos/355807/CSL-Tour-2011-mediterranean-bedroom-san-francisco

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Θέλω να διακοσμήσω την κρεβατοκάμαρα μου αλλά μου είναι πολύ δύσκολο λόγω των χρωμάτων.. Είναι σοφίτα με σκούρο χρώμα ξύλου και οι τοίχοι μπλε με πράσινο σαν πετρολ.. Και το κρεβάτι σιδερένιο. Πως μπορώ να το κάνω πιο ρομαντικό;"

Η απάντησή μας:

Το ρομαντικό στυλ είναι ένα προσωπικό και τρυφερό στυλ που αποπνέει οικειότητα και ζεστασιά.

Πως μπορείτε να δώσετε ένα τόνο ρομαντισμού στο δωματιό σας:

Καταρχήν, στο δωμάτιο δε θα πρέπει να υπάρχουν όργανα γυμναστικής, τηλεόραση, υπολογιστής, και γενικά ηλεκτρονικές συσκευές που παραπέμπουν στο άγχος της καθημερινότητας και της δουλειάς. Αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε την τηλεόραση, τότε φροντίστε να την "κρύψετε" σε κάποιο ντουλάπι που θα ανοίγει μόνο όταν θέλετε να την παρακολουθήσετε.

Το κρεβάτι: Στην κρεβατοκάμαρα, το σημείο του ύπνου είναι το πιο σημαντικό. Το κρεβάτι σας θα πρέπει να είναι πάντα στρωμένο, καθαρό και να μοιάζει με ένα αφράτο, χνουδωτό σύννεφο. Τοποθετήστε ως υπόστρωμα ένα απαλό πάπλωμα (για παράδειγμα από πούπουλα) καθώς και πολλά μαξιλάρια. Ιδανικά τα υφάσματα θα πρέπει να είναι φυσικά, όπως για παράδειγμα βαμβακερά.

Μια εξίσου ενδιαφέρουσα πρόταση για τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες αποτελούν τα υφάσματα toile.

http://www.ballarddesigns.com/camille-toile-shams/linens-fabrics/bed-pillows/12278

Η χρωματική παλέτα: Το πετρόλ χρώμα είναι ένα δυναμικό και έντονο χρώμα που κυριαρχεί στο χώρο. Συνεπώς, όλα τα υπόλοιπα χρώματα (των υφασμάτων δηλαδή) θα πρέπει να είναι ουδέτερα και απαλά, όπως είναι για παράδειγμα το κρεμώδες λευκό, το ivory, το απαλό γαλάζιο, κλπ. Γενικά, θα πρέπει να επιλέξετε μονοχρωματικό σχήμα (δηλαδή αποχρώσεις του λευκού και ανοιχτές αποχρώσεις του πετρόλ και του γαλάζιου) και να αποφύγετε δυναμικά χρώματα όπως το κίτρινο και το κόκκινο

Παράθυρα, κουρτίνες: Αν η θέα από το παράθυρο είναι χαλαρωτική και το φυσικό φώς που εισέρχεται στο δωμάτιο απαλό τότε μπορείτε να επιλέξετε ημι-διάφανες και ανάλαφρες κουρτίνες. Αν αντίθετα η θέα είναι δυσάρεστη και το φώς του ήλιου δυνατό, τότε επιλέξτε αδιαφανείς κουρτίνες από βελούδο ή μετάξι.

http://tpbpn.com/windows-curtains/39/window-curtains-images/

Φωτισμός: Αποφύγετε τον έντονο φωτισμό που προέρχεται από ένα σημείο. Αντίθετα επιλέξτε διάχυτο και απαλό φωτισμό, τοποθετώντας φωτιστικά τραπεζιού ή απλίκες στον τοίχο. Επιλέξτε φωτιστικά με dimmer για να αυξομειώνεται η ένταση του φωτισμού. Ειδικά στη δική σας περίπτωσή σας, όπου έχετε ξύλινη στέγη μπορείτε να κρεμάσετε ένα κομψό πολυέλαιο.

http://www.fleamarkettrixie.com/2012/02/hello-everyone-its-mari-here-from.html

Προσθέστε ένα αντικείμενο αντίκα που θα παραπέμπει στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα έναν καθρέφτη. Μπορείτε να τον κρεμάσετε από τον τοίχο ή να τον στερεώσετε στο δάπεδο (αν είναι μεγάλος).

Έπιπλα: Τα έπιπλα που ταιριάζουν στο ρομαντικό ύφος είναι τα μικρά, κομψά έπιπλα που παραπέμπουν στην Βικτωριακή εποχή. Η πατίνα των επιφανειών τους, είτε πρόκειται για ξύλινα είτε για μεταλλικά, προσθέτει ένα νοσταλγικό τόνο στην επίπλωση.

Τοποθετήστε δίπλα από το κρεβάτι, ένα απαλό και ζεστό χαλί. Η αίσθηση στα πόδια σας όταν θα σηκώνεστε από το κρεβάτι θα είναι μοναδική.

Λουλούδια: Προσθέστε αποξηραμένα ή φυσικά λουλούδια ή ακόμα μια ταπετσαρία με φλοράλ σχέδιο.

Τέλος, διατηρήστε το χώρο οργανωμένο και κυρίως μην τον παραφορτώνετε με αντικείμενα.

Σχετικά Άρθρα

 • Βρεφικά σεντόνια και βρεφικές κουρτίνες για το τέλειο δωμάτιο του μωρού Βρεφικά σεντόνια και βρεφικές κουρτίνες για το τέλειο δωμάτιο του μωρού

  Νέο μωράκι στην οικογένεια; Είτε μόλις γεννήσατε, είτε ετοιμάζεστε να το φέρετε στον κόσμο, τα βρεφικά σεντόνια και οι βρεφικές κουρτίνες θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη στο δωμάτιο του δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να μεγαλώσει σωστά και προστατευμένο.

 • Οι αναλογίες του χώρου στη διακόσμηση Οι αναλογίες του χώρου στη διακόσμηση

  Στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, οι αναλογίες των χώρων μαζί με τις απόλυτες διαστάσεις τους (μήκος, πλάτος και ύψος), θεωρούνται ένας από τα βασικότερα στοιχεία που καθορίζουν τόσο τη λειτουργικότητα των χώρων όσο και την αισθητική τους. Ωστόσο, όταν λέμε αναλογίες δεν αναφερόμαστε μόνο στις διαστάσεις των δωματίων αλλά και στις όψεις καθώς και στην ογκοπλασία του κτιρίου, όπως για παράδειγμα στο μέγεθος των παραθύρων σε σχέση με το δωμάτιο, στο ύψος του χώρου σε σχέση με το εμβαδόν του κτλ.

  Δωμάτια με διαφορετικές αναλογίες.

  Στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, στην ανακαίνιση ή στη διακόσμηση οι μελετητές δίνουν μεγάλη σημασία στις αναλογίες του χώρου, οι οποίες συνήθως προκύπτουν από τη σχέση μεταξύ πλάτους, ύψους και μήκους. Οι συγκεκριμένες αναλογίες καθορίζουν σημαντικά τη χρήση του χώρου αλλά και τον τρόπο που θα εξοπλιστεί. Για παράδειγμα, ένα μακρύ, στενό και ψηλό δωμάτιο αντιμετωπίζεται πολύ διαφορετικά από ένα τετράγωνο δωμάτιο με χαμηλή οροφή. Οι τετράγωνοι χώροι χαρακτηρίζονται από απλότητα και αρμονία, ωστόσο είναι δύσκολο να επιπλωθούν. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιούνται είτε ως επίσημοι χώροι συνάθροισης κοινού (πχ. λόμπυ) είτε ως βοηθητικοί χώροι. Αντίθετα οι ορθογώνιοι χώροι με αναλογία 1:2 ή 1:3 έχουν αρκετά πλεονεκτήματα όσον αφορά στην διάταξη των λειτουργιών και των επίπλων ενώ η κυκλοφορία μπορεί να οργανωθεί κατά μήκος του χώρου. Όσον αφορά στους στενόμακρους χώρους, αυτοί αποτελούν τυπικά του διαδρόμους κυκλοφορίας σε ένα κτίριο.

  Αναλογίες δωματίων

 • Κουρτίνες, στόρια, πάνελ παραθύρων: Τα μοναδικά πλεονεκτήματα τους Κουρτίνες, στόρια, πάνελ παραθύρων: Τα μοναδικά πλεονεκτήματα τους

  Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες, ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό και τη θέα, συμπληρώνονται συνήθως από τις κουρτίνες, τα στόρια, τα πάνελ κ.ά. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης κουρτινών θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα παρακάτω:

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved