Τι κομοδίνα και συρταριέρα να συνδυάσω με μαύρο δερμάτινο κρεβάτι;

Τι κομοδίνα και συρταριέρα να συνδυάσω με μαύρο δερμάτινο κρεβάτι; http://www.houzz.com/photos/5899924/Dwell-on-Despard-contemporary-bedroom-vancouver

Ερώτηση αναγνώστριας

“Συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά και τις πολύ ωραίες λύσεις που δίνετε...! Ψάχνω για έπιπλα κρεβατοκάμαρας. Η ντουλάπα και η πόρτα είναι σε φυσικό χρώμα ξύλου και το δάπεδο ελαφρώς πιο σκούρο παρκέ. Μoυ άρεσε ένα μαύρο δερμάτινο κρεβάτι, όμως δεν μπορώ να βρω τα αντίστοιχα κομοδίνα και μπουντουάρ - συρταριέρα.. Τί θα μπορούσα να συνδυάσω;;;; Ευχαριστώ εκ τω προτέρων” Κυριακή

Η άποψη μας

Έχετε αρκετές εναλλακτικές λύσεις για να συνδυάσετε το μαύρο δερμάτινο κρεβάτι.

Αρχικά μπορείτε να επιλέξετε το φυσικό χρώμα του ξύλου για τα κομοδίνα και τη συρταριέρα και να τα συνδυάσετε με την ντουλάπα και την πόρτα. Στην περίπτωση αυτή προτείνουμε χρώμα στο χαλί, π.χ ένα θερμό κόκκινο, για θαλπωρή στην κρεβατοκάμαρα.

Για μια σύγχρονη λαμπερή κρεβατοκάμαρα προτείνουμε το λευκό φωτεινό χρώμα για τα κομοδίνα και τη συρταριέρα. Το χαλί και αυτό προτείνεται λευκό με σχέδια σε αποχρώσεις του γκρι και μαύρου.

Τέλος, επίσης κομψή και ζεστή επιλογή αποτελεί το χρώμα τάουπε για τα κομοδίνα και τη συρταριέρα. Το χαλί επίσης επιλέγεται στις αποχρώσεις του μπεζ σοκολά.

Σχετικά Άρθρα

 • Τι χρώμα να επιλέξω για καρέκλες τραπεζαρίας και χαλιά σε ενιαίο χώρο σαλονιού; Τι χρώμα να επιλέξω για καρέκλες τραπεζαρίας και χαλιά σε ενιαίο χώρο σαλονιού;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Θα ήθελα τη συμβουλή σας ως προς το χρώμα καρεκλών για την τραπεζαρία μου καθώς και το χρώμα των χαλιών καθώς ο χώρος του σαλονιού είναι πολύ μεγάλος και ενιαίος. Υπάρχουν δυο σαλόνια και μετά κάπως διαγώνια βρίσκεται η τραπεζαρία. Το δάπεδο είναι παρκέ light cherry (αλλά δεν κοκκινίζει), οι κουρτίνες μπεζ σκούρο και οι τοίχοι σχεδόν λευκοί. Το ένα σαλόνι έχει ανοικτό μπεζ γωνιακό καναπέ και έπιπλο τηλεόρασης wenge και λακαριστό μπεζ και το άλλο δύο καναπέδες γκρι (όχι πολύ σκούρο) με γυάλινο τραπεζάκι στη μέση απέναντι από το τζάκι. Τι χρώμα χαλί θα πήγαινε?

  Το τραπέζι της τραπεζαρίας είναι γυάλινο με πόδια λόξα γκρι λακαριστά. Τι καρέκλες συνδυάζονται χρωματικά και ως προς το στυλ για να παραμείνει μοντέρνο? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.” Μαριλένα

  Η άποψη μας

  Από την περιγραφή σας το χρωματικό σχήμα του χώρου κινείται στην περιοχή των ουδέτερων αποχρώσεων χωρίς ιδιαίτερες χρωματικές εντάσεις.

  Μπορείτε λοιπόν να κινηθείτε χρωματικά με μεγαλύτερη ευελιξία και να επιλέξετε αγαπημένα χρώματα για το χώρο σας ή να διατηρήσετε το αίσθημα ηρεμίας και γαλήνης διαλέγοντας αποχρώσεις και πάλι ουδέτερες, αλλά σε ελαφρά εντονότερους τόνους.

  Διαμορφώσαμε ένα εικονικό χώρο καθιστικού σύμφωνα με την περιγραφή σας για να αποδώσουμε καλύτερα τις απόψεις μας.

  Α. Επιλογή ουδέτερων αποχρώσεων

  Οι καρέκλες

  Για τις καρέκλες προτείνουμε σκελετό γκρι λακαριστό και το κάθισμα και την πλάτη ύφασμα σε μπεζ ανοιχτό, που τονίζει τη λαμπερή διαφάνεια του γυάλινου τραπεζιού.

  Τα χαλιά

  Για τα χαλιά προτείνουμε απόχρωση του καφέ-σοκολά στα δύο καθιστικά και ελαφρά εντονότερο γκρι στην τραπεζαρία. Με τον τρόπο αυτό επιτείνεται η απόχρωση του ξύλινου δαπέδου, ενώ το γκρι χαλί ξεχωρίζει από το υπόλοιπο δάπεδο την ανοιχτόχρωμη τραπεζαρία.

  Β. Επιλογή χρώματος

  Η πρόταση χρωμάτων στο χώρο πρέπει να γίνει σε συνδυασμό με τα χρώματα των υπόλοιπων στοιχείων (έργα τέχνης, διακοσμητικά κλπ), αλλά υπάρχει σχετικά μεγάλη ευελιξία.

  Οι καρέκλες

  Οι καρέκλες μπορούν να έχουν σκελετό από γκρι λάκα με ύφασμα μπεζ ανοιχτό, όπως και προηγούμενα. Προτείνουμε όμως και το καφέ-σοκολά, μια πλούσια απόχρωση που “ζεσταίνει” την ψυχρότητα του γυάλινου τραπεζιού.

  Τα χαλιά

  Προτείνουμε λίγη ένταση στο χώρο με την επιλογή γκρίζων χαλιών στα καθιστικά και ενός βαθύ κόκκινου στην τραπεζαρία (είτε με μπεζ, είτε με καφέ-σοκολά καρέκλες).

  Εναλλακτική θέση του κόκκινου χαλιού προτείνουμε στο καθιστικό του τζακιού για να “συνομιλεί” με το κόκκινο της φωτιάς του.

  Τέλος, γενικά προτιμήστε μονόχρωμο ύφασμα, ακόμη και δέρμα για τις καρέκλες αποφεύγοντας μεγάλα σχέδια στα εμπριμέ υφάσματα για να διατηρήσετε το μοντέρνο στυλ στο χώρο σας.

 • Τι κουρτίνες να συνδυάσω με κόκκινο καναπέ; Τι κουρτίνες να συνδυάσω με κόκκινο καναπέ;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Έχω κόκκινο καναπέ στο σαλόνι μου και δεν ξέρω πως να το διακοσμήσω.. Ο τοίχος είναι λευκός και δεν μπορώ να τον αλλάξω χρώμα γιατί νοικιάζω το σπίτι..τα χαλιά μου είναι λευκά και σκεφτόμουν να βάλω καφέ κουρτίνες, αλλά δεν είμαι σίγουρη..” Αγγελική

  Η άποψη μας

  Η επιλογή του χρώματος εξαρτάται από το στυλ διακόσμησης του χώρου, καθώς και από το μέγεθος και τη φωτεινότητα του.

  Υπάρχουν πολλές χρωματικές επιλογές, ανάλογα με τις παραμέτρους που αναφέραμε και οπωσδήποτε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας σε κάποια συγκεκριμένα χρώματα.

  Ένας κόκκινος καναπές κάνει πάντα αισθητή την παρουσία του σε ένα χώρο, ειδικά μπροστά από λευκό τοίχο. Η παρουσία του τονίζεται ακόμη περισσότερο, όπως στην περίπτωση σας, όταν και το χαλί είναι λευκό!

  Οι λευκές κουρτίνες επιτείνουν την παρουσία του καναπέ στο χώρο, δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

  http://www.trendir.com/interiors/red-sofa-in-living-room-design-i

  Κουρτίνες στο χρώμα ιβουάρ (του ελεφαντόδοντου) ή της σαμπάνιας ηρεμούν το κόκκινο χρώμα του καναπέ.

  Ηρεμία επίσης δίνει το γαλάζιο χρώμα στις κουρτίνες.

  Το γκρίζο χρώμα δημιουργεί δράμα στο χώρο και εάν είναι βαθύ μπορεί να ελαττώσει τη φωτεινότητα του.

  Κουρτίνες σε αποχρώσεις του πράσινου (λαδί, χακί) δίνουν μια ευχάριστη νότα φρεσκάδας.

  Τέλος η επιλογή του καφέ χρώματος για τις κουρτίνες, ενώ δημιουργεί φιλικότητα στο χώρο, μπορεί να τον σκοτεινιάσει, ιδιαίτερα αν είναι μικρός.

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved