Τι χαλιά και ριχτάρια να διαλέξω για το σαλόνι μου;

Τι χαλιά και ριχτάρια να διαλέξω για το σαλόνι μου; http://www.houzz.com/photos/2676086/KIm-Bartley-Design-contemporary-living-room-toronto

Ερώτηση αναγνώστριας

“Έχω γκρι ανοιχτό καναπέ και ζαχαρί τοίχους, τι χρώμα χαλιά και ριχτάρια ταιριάζουν;” Νικόλ

Η άποψη μας

Το γκρι και το ζαχαρί χρώμα συνδυάζονται με πολλά χρώματα, αλλά πρέπει βέβαια να λάβετε υπόψη και τα χρώματα των υπόλοιπων στοιχείων του χώρου, όπως π.χ του δαπέδου. Επίσης το ύφος του χώρου και οι προτιμήσεις σας σε ανοιχτά ή σκούρα χρώματα θα καθορίσουν τις επιλογές σας.

Σημειώνουμε τη διαχρονικότητα των χαλιών, ενώ τα ριχτάρια μπορούν να αντικατασταθούν ευκολότερα, οπότε αποφεύγουμε να εξαρτήσουμε απόλυτα τα χρώματα των δύο αυτών στοιχείων, αρκεί μόνο να τα συνδυάσουμε.

Αν το δάπεδο σας είναι ξύλινο μπορείτε να επιλέξετε σκούρο γκρι χαλί και λευκό ή ζαχαρί ριχτάρι με γκρι λεπτομέρειες χωρίς να προσθέσετε χρώμα στο χώρο παρά μόνο να αρκεστείτε στη ζεστασιά που αποπνέει το ξύλινο δάπεδο.

Αν επιθυμείτε κάποιο χρώμα στο ριχτάρι ενδεικτικά προτείνουμε κάποια απόχρωση του μωβ, αν συνδυάζεται βέβαια και με τα υπόλοιπα στοιχεία, και ανοιχτόχρωμο χαλί, γκρι ή ζαχαρί, μονόχρωμο ή εμπριμέ δίχρωμο με σκουρότερους τόνους του βασικού χρώματος του.

Αν το δάπεδο σας είναι πλακάκι ή μάρμαρο σε κάποια ουδέτερη ανοιχτόχρωμη ή σκουρόχρωμη απόχρωση, θα επιλέξετε σκούρο χαλί ή ανοιχτό αντίστοιχα και για τα ριχτάρια προτείνουμε χρώματα όπως το μπλε ή κίτρινο μουσταρδί, ακόμη και ανοιχτό κεραμιδί, χρώματα δηλαδή που προσδίδουν θαλπωρή και φιλικότητα στο χώρο.

Σχετικά Άρθρα

 • Διακόσμηση χώρου με ξύλινα δάπεδα. Τι χρώματα, έπιπλα και χαλιά να επιλέξετε Διακόσμηση χώρου με ξύλινα δάπεδα. Τι χρώματα, έπιπλα και χαλιά να επιλέξετε

  Τα ξύλινα δάπεδα ή τα δάπεδα λαμινέιτ αποτελούν μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές για την επένδυση των δαπέδων κατοικιών αλλά και επαγγελματικών χώρων. Ο κυρίαρχος λόγος πρόκρισης των ξύλινων δαπέδων είναι φυσικά η εμφάνιση του ξύλου που αποπνέει ζεστασιά και διαχρονικότητα. Το ξύλο και το λαμινέιτ επιλέγονται κυρίως για την επένδυση των δαπέδων του καθιστικού και των υπνοδωματίων ενώ αποφεύγονται στους υγρούς χώρους, δηλαδή στο μπάνιο και στην κουζίνα. Ωστόσο, τα δάπεδα λάμινέιτ ανάλογα με την ποιότητά τους και τις προδιαγραφές τους μπορούν να τοποθετηθούν και σε χώρους όπου επικρατεί υγρασία αλλά και σε χώρους με υψηλή κυκλοφορία.

 • Τι ξύλινο πάτωμα συνδυάζεται με ντουλάπες και πόρτες χρώματος wenge; Τι ξύλινο πάτωμα συνδυάζεται με ντουλάπες και πόρτες χρώματος wenge;

  Ερώτηση αναγνώστριας:

  “Καλησπέρα. Φτιάχνουμε σπίτι και έχω μπερδευτεί απίστευτα με το τι χρώματα να χρησιμοποιήσω σε πάτωμα και εσωτερικές πόρτες!! Τα υπνοδωμάτια θα έχουν ξύλινο πάτωμα σίγουρα και δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στο χρώμα. Το θέμα μου είναι: ταιριάζει το ξύλινο πάτωμα με wenge χρώμα σε ντουλάπες και εσωτερικές πόρτες? Βοηθείστε με γιατί δεν προλαβαίνω να κάνω μαθήματα διακόσμησης μέχρι τότε!!! Ευχαριστώ”. Άννα

  Η άποψη μας

  Το wenge είναι ένα όμορφο, ιδιαίτερης αισθητικής ξύλο με έντονο καφέ χρώμα. Συνδυάζεται αρμονικά με ξύλα σε αποχρώσεις κίτρινου, μελί, χρυσαφί, κόκκινου.

  Ξύλα που συνδυάζονται με wenge και δίνουν κομψό, μοναδικό αποτέλεσμα είναι: tigerwood wenge, doussie, iroko, δρυς, λευκή μελία, κερασιά.

  Η επιλογή είναι δική σας λαμβάνοντας υπόψη το στυλ διακόσμησης του χώρου.

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved