Τι χρώμα ντουλάπια κουζίνας να διαλέξω σε ορεινό σπίτι;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Θα ήθελα πολύ την βοήθεια σας. Σε ορεινό σπίτι 60τ.μ η οροφή του είναι από σουηδική ξυλεία στο φυσικό χρώμα. Τα παράθυρα και οι πόρτες είναι στο χρώμα της καρυδιάς. Το καθιστικό με την κουζίνα είναι ενιαίο. Ο προβληματισμός μου είναι σε τι χρώμα να διαλέξω τα ντουλάπια της κουζίνας όπως και τι χρώμα πλακάκι στο πάτωμα; Ευχαριστώ.” Έλλη

Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

Το φυσικό χρώμα της ξυλείας στην οροφή, καθώς και τα κουφώματα σε χρώμα καρυδιάς μπορούν να συνδυαστούν με γήινους τόνους που θα δώσουν ένα ιδιαίτερο και ζεστό αποτέλεσμα. Το σπίτι βρίσκεται στο βουνό οπότε θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε το φυσικό τοπίο στη διακόσμηση του σπιτιού.

Παρακάτω θα δείτε κάποια ενδεικτικά χρώματα πλακιδίων που ταιριάζουν στους τόνους της κατοικίας. Για να έχει ένα πιο κλασικό στυλ θα ήταν καλή η διάσταση 30εκ.Χ30εκ..

Επίσης θα μπορούσατε να κάνετε ένα συνδυασμό με διαφορετικές διαστάσεις πλακιδίων.

Το χρώμα της κουζίνας που θα σας πρότεινα να είναι στο χρώμα καρυδιάς, όπου θα ταιριάζει με τα κουφώματα και θα δώσει ζεστασιά στο σπίτι. Αυτή η κουζίνα θα ταίριαζε με όλα τα πλακάκια που σας έδειξα παραπάνω, αλλά θα ήταν καλύτερο να προτιμήσετε ή ένα πλακάκι σε μπεζ απόχρωση (για να υπάρχει αντίθεση και να μην σας δεσμεύσει στο χρώμα των επίπλων που θα επιλέξετε) ή με το πλακάκι στους τόνους του πράσινο.

Άλλη μια λύση για ένα πιο φωτεινό αποτέλεσμα είναι το χρώμα στα ντουλάπια της κουζίνας να είναι σε ανοιχτό χρώμα. Εδώ θα μπορούσε τοποθετηθεί ένα ανοιχτόχρωμο πλακάκι για να δημιουργήσει ομοιομορφία ή ένα πλακάκι σε κεραμιδί χρώμα για αντίθεση με τα ντουλάπια.

Πηγή φωτό: https://www.facebook.com/karampasis.solu

Σχετικά Άρθρα

 • Τι χρώματα να συνδυάσω σε σαλόνι, με ντουλάπια κουζίνας καρυδιά; Τι χρώματα να συνδυάσω σε σαλόνι, με ντουλάπια κουζίνας καρυδιά;

  Ερώτηση αναγνώστη

  “Με ποια χρώματα μπορώ να παίξω στο σαλόνι-χωλ (ενιαίος χώρος), στον οποίο έχει πρόσβαση η κουζίνα χρώματος δρυ καρυδιά καφέ? Δεν υπάρχουν έπιπλα ούτε τίποτα. Ευχαριστώ” Βασίλης

  Η άποψη μας

  Το χρώμα των ντουλαπιών προσδίδει μια σκούρα νότα στο χώρο, οπότε για τους τοίχους πρέπει να κινηθείτε στην περιοχή των ανοιχτόχρωμων ουδέτερων αποχρώσεων. Η επιλογή των χρωμάτων εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου και το στυλ διακόσμησης.

  Γκρι-μπλε

  Η απόχρωση αυτή επιλέγεται σε κλασικό ύφος του χώρου, αναδεικνύει τα σκούρα έπιπλα και δίνει δυνατότητες επιλογής χρωμάτων σε υφάσματα και κουρτίνες.

  Πράσινο του φασκόμηλου

  Χρώμα κατάλληλο για το καθιστικό, και σε συνδυασμό με τα ντουλάπια σε καρυδιά δίνει γήινο τόνο στη διακόσμηση του χώρου. Επιλέξτε φυσικά υλικά για τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου, πχ καραβόπανα και γάζα στις κουρτίνες.

  Ανοιχτό γκρι

  Το γκρι χρώμα συνδυάζεται με το καρυδί χρώμα, αρκεί ο χώρος να φωτίζεται επαρκώς. Για τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου διαλέξτε ουδέτερες αποχρώσεις, γκρι, off white και μπεζ.

  Κρεμ της βανίλιας

  Μία ασφαλής, αρκετά κοινή επιλογή για τους τοίχους. Ωστόσο σε συνδυασμό με το χρώμα της καρυδιάς και ενδεχόμενα σκουρόχρωμα έπιπλα, μπορεί να προκύψει ένα ενδιαφέρον τονικό κοντράστ, που δίνει ενδιαφέρον και κομψότητα στο χώρο και είναι κατάλληλο για σύγχρονο ύφος στο χώρο.

  Απόχρωση της γαλλικής βανίλιας

  Μια ανοιχτόχρωμη, ζεστή, πλούσια απόχρωση που προσδίδει ξεχωριστό ύφος στο χώρο, είτε σύγχρονου, είτε κλασικού στυλ, που συνδυάζεται απόλυτα με το καρυδί χρώμα των ντουλαπιών και συνδυάζεται αρμονικά με πολλές χρωματικές επιλογές στα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved