Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους και τα ντουλάπια της κουζίνας μου;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Τη συμβουλή σας παρακαλώ!! Έχω στην κουζίνα μου ένα παλιομοδίτικο πλακάκι λευκό φόντο και καφέ σχήματα με λίγο πορτοκαλί-κεραμίδι στο κέντρο. Είναι μέχρι τη μέση του τοίχου. Τι χρώμα να βάψω τον τοίχο και τα ντουλάπια (λαδομπογιά); Το πάτωμα είναι σπασμένο λευκό. Ευχαριστώ!” Μυρσίνη

Η άποψη μας

Η επιλογή των χρωμάτων για τους τοίχους και τα ντουλάπια πρέπει αρχικά να βασιστεί στα χρώματα του ρετρό πλακιδίου, ώστε να επιτύχετε ένα αρμονικό αποτέλεσμα στην κουζίνα σας. Η επιλογή του τόνου βέβαια πρέπει να γίνει με κριτήριο το μέγεθος και τη φωτεινότητα του χώρου.

Δυστυχώς δεν έχουμε εικόνα του χώρου και των ρετρό πλακιδίων. Στην τρισδιάστατη αναπαράσταση του χώρου διαλέξαμε ένα πλακίδιο, που θεωρήσαμε ότι πλησιάζει στις αποχρώσεις του δικού σας.

Προτείνουμε λοιπόν τοίχους σε μπεζ ανοιχτό και ντουλάπια σε απόχρωση του πορτοκαλί-κεραμιδί που υπάρχει στο πλακάκι σας, εφόσον ο χώρος είναι σχετικά περιορισμένος, για να δημιουργήσετε αίσθημα ευρυχωρίας και φωτεινότητας.

Αντίθετα εάν η κουζίνα σας είναι ευρύχωρη, μπορείτε να διαλέξετε την απόχρωση της καραμέλας στους τοίχους και εκρού για τα ντουλάπια της κουζίνας, καθώς οι σκουρότεροι τόνοι στους τοίχους δίνουν την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μικρότερος.

Σχετικά Άρθρα

 • Διατηρώ την παλιά κουζίνα με το μαρμάρινο νεροχύτη του ΄70 ή την αντικαθιστώ με μια νέα κατά την ανακαίνιση του διαμερίσματος μου; Διατηρώ την παλιά κουζίνα με το μαρμάρινο νεροχύτη του ΄70 ή την αντικαθιστώ με μια νέα κατά την ανακαίνιση του διαμερίσματος μου;

  Ερώτηση αναγνώστη

  “Ανακαινίζω ένα διαμέρισμα αρχών του 70 στην Πλάκα. Θα ενοποιήσω το χώρο κουζίνας και καθιστικού. Βρίσκομαι στο εξής δίλημμα. Κρατάω την παλιά κουζίνα με το μαρμάρινο νεροχύτη ή την αντικαθιστώ με μια (φτηνή και ουδέτερη) νέα κουζίνα και τη συνδυάζω με μια αγαπημένη βιτρίνα αντίκα να δίνει τον τόνο?” Άρης

  Η άποψη μας

  Αναφέρουμε γενικά ότι οι τάσεις σήμερα στρέφονται στο ρετρό στυλ προηγούμενων δεκαετιών.

  Πέρα όμως από τη μόδα πιστεύουμε ότι μια κουζίνα της δεκαετίας του΄70, έχει την αξία και την αισθητική που καμία σημερινή φτηνή και ουδέτερη, όπως την χαρακτηρίζετε, κουζίνα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί.

  Η αυθεντικότητα της μορφολογίας της και οι αναμνήσεις που έχουν σωρευτεί στο χώρο με την πάροδο του χρόνου προσδίδουν ένα χαρακτήρα και ύφος, που δεν μπορείτε να το διατηρήσετε μόνο με την παρουσία της βιτρίνας αντίκας σε μια μοντέρνα κουζίνα.

  http://www.decobook.gr/en.wikipedia.org/wiki/Julia_Child#mediaviewer/File:Julie_child_kitchen.jpg;

  Ο μαρμάρινος νεροχύτης δίνει και αυτός το παρόν στο χώρο με τη δυναμική του υλικού που είναι κατασκευασμένος.

  Συντηρείστε όσα στοιχεία της χρειάζονται επισκευές και δώστε λιτές πινελιές σύγχρονου στυλ με διακοσμητικά στοιχεία, ώστε να επιτύχετε μια ζωντανή, σύγχρονη αναβίωση του χώρου αποφεύγοντας να αποπνέει ο χώρος μουσειακή αίσθηση.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved