Τι χρώμα πάγκο και πλακάκια στην πλάτη της κουζίνας μου να διαλέξω;

Τι χρώμα πάγκο και πλακάκια στην πλάτη της κουζίνας μου να διαλέξω; http://www.houzz.com/photos/875468/Kitchen-traditional-kitchen-austin

Ερώτηση αναγνώστριας

“Έχω κουζίνα λευκή ντεκαπέ και τα ντουλάπια είναι γυάλινα σε λαδοκίτρινο. Το πάτωμα είναι σε χρώμα γκρι τσιμεντί. Επίσης στην πλάτη κουζίνας θα μπει πλακάκι. Ποια είναι η γνώμη σας για το χρώμα των πλακιδίων και επίσης για το χρώμα του πάγκου από τεχνογρανίτη;”

Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

Θα ήταν καλύτερο να υπήρχε μια διευκρίνηση σχετικά με τα χρώματα. Μάλλον εννοείτε τα κάτω ντουλάπια της κουζίνας είναι το λευκό και τα επάνω είναι το γυαλί σε χρώμα λαδοκίτρινο. Το έχω εκλάβει έτσι και έχω απάντηση στην ερώτηση σας με αυτά τα δεδομένα. Παρακάτω θα δείτε τρεις λύσεις στις οποίες το σχέδιο της κουζίνας δεν ισχύει στη δική σας κουζίνα, είναι για να βοηθηθείτε στους χρωματικούς συνδυασμούς. Γενικά με αυτούς τους χρωματισμούς στα ντουλάπια, καλύτερα οι αποχρώσεις του πλακιδίου στο τοίχου και στο πάγκο να είναι λευκό, γκρι ανοιχτό ή σκούρο.

Παράδειγμα 1

Σε αυτό το παράδειγμα έχουμε σκούρο πάγκο τεχνογρανίτη σε χρώμα ανθρακί (θα μπορούσατε να συνδυάσετε και νεροχύτη είτε σε αυτό το χρώμα είτε σε inox) και στη πλάτη της κουζίνας πλακάκι τύπου ψηφίδα με αποχρώσεις λευκού και γκρι.

Παράδειγμα 2

Στο δεύτερο παράδειγμα έχουμε ανοιχτόχρωμο πάγκο τεχνογρανίτη (με inox νεροχύτη ή γκρι) και το πλακάκι στο τοίχο είναι γυαλί λευκό με γκρι.

Παράδειγμα 3

Τέλος, στο παραπάνω παράδειγμα είναι ένας διαφορετικός συνδυασμός όπου έχουμε σκούρο πάγκο και σκούρο πλακάκι στο τοίχο της κουζίνας. Αυτή η συνέχεια που δημιουργείται δίνει μια ιδιαίτερη αντίθεση στη κουζίνα.

Χρώματα και τύποι πλακιδίων τοίχου που σας ταιριάζουν:

Πηγή φωτό: https://www.facebook.com/karampasis.solu

Ζωή Καραμπάση

Interior Designer

web: www.karampasis.gr

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved