Ανακαίνιση: από πού να ξεκινήσω; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Όσο οι τιμές των ακινήτων προς πώληση αλλά και ενοικίαση στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν να αυξάνονται, πολλοί αποθαρρύνονται από το να αλλάξουν κατοικία και η ιδέα για μια ανακαίνιση φαίνεται όλο και πιο ελκυστική.

Εάν το όνειρο σου είναι να κάνεις ανακαίνιση, αλλά συνεχώς την αναβάλλεις, τότε το άρθρο μας είναι για εσένα.

ανακαίνιση, σκάλα, ζευγάρι, φωτογραφίες

Έχω τόσα πολλά κατά νου, από πού να ξεκινήσω;

Είναι λογικό το να σε πιάνει ζαλάδα μόλις σκέφτεσαι όλα όσα έχεις να οργανώσεις και να προσέξεις πριν ξεκινήσεις την ανακαίνιση της κατοικίας σου, ωστόσο είναι σημαντικό το να βάλεις τις σκέψεις σου σε μια τάξη και να θέσεις σωστές προτεραιότητες!

 Για να μην αποθαρρύνεσαι, σου προτείνουμε να απαντήσεις στις παρακάτω σύντομες ερωτήσεις.

Ποιος χώρος έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη για ανακαίνιση;

Μπορεί η ιδέα της ανακαίνισης να σε ενθουσιάζει τόσο που να θέλεις να αλλάξεις τα πάντα γύρω σου όμως σε συμβουλεύουμε να μη παραλείψεις να καταγράψεις τις ανάγκες σου. Το να μπεις σε αυτή τη διαδικασία θα σε βοηθήσει να λάβεις πιο εύκολα αποφάσεις όταν έρθει η στιγμή να συζητήσεις με τον ειδικό που θα προσλάβεις.

Πόσα χρήματα σκοπεύω να επενδύσω στην ανακαίνιση;

Είναι σημαντικό το να προσδιορίσεις τον προϋπολογισμό σου εκ των προτέρων, έχε όμως υπόψη σου ότι το ποσό που σκοπεύσεις να δαπανήσεις μπορεί να είναι μεγαλύτερο, και λόγος είναι επειδή καθώς εξελίσσονται οι εργασίες εντοπίζουμε την ανάγκη για περισσότερες επεμβάσεις από τον επαγγελματία στον οποίο επιλέξαμε να εμπιστευτούμε την ανακαίνιση του σπιτιού μας.

ανακαίνιση, φωτογραφιες

Πόσο χρόνο θα μπορέσω να αφιερώσω στην ανακαίνιση;

Το ξέρουμε ότι προτιμάς να τελειώσεις με τις ανακαινίσεις του σπιτιού σου το συντομότερο δυνατό, παρόλα αυτά πρέπει να θέσεις ρεαλιστικούς στόχους. Προφανώς, δεν μπορείς να υπολογίσεις τον ακριβή χρόνο ολοκλήρωσης της κάθε εργασίας, αλλά μπορείς να συμβουλευτείς τον ειδικό που θα αναλάβει την ανακαίνιση της κατοικίας σου και να προσδιορίσετε τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια από κοινού. Μην ξεχνάς ότι μπορεί να υπάρχει η ανάγκη να αφήσεις το σπίτι σου κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Έχω πολλές ιδέες! Ξέρω πως ακριβώς θέλω να είναι η διακόσμηση;

Υπάρχουν αμέτρητες πηγές από όπου μπορείς να αντλήσεις έμπνευση, είτε ξεφυλλίζοντας περιοδικά είτε αναζητώντας φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Φρόντισε να έχεις κατά νου ότι πολλές φορές οι εικόνες που βλέπουμε δεν ανταποκρίνονται πλήρως στη πραγματικότητα. Σε αυτή τη περίπτωση ο σύμβουλος χώρου θα σε ενημερώσει και θα σε βοηθήσει να διαλέξεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο.

Έχω κάνει ολοκληρωμένη ερεύνα αγοράς;

Μπορεί να σου ακούγεται αυτονόητο, αλλά σε συμβουλεύουμε κατά την αναζήτηση σου για κάποιον έμπιστο τεχνίτη, να δώσεις προσοχή όχι μόνο στην εμπειρία και στις ικανότητες του, αλλά και στην διάθεση του να αφιερώσει χρόνο στο να συζητήσετε και να βρείτε κοινές λύσεις. Η αποτελεσματική επικοινωνία παίζει σημαντικό ρόλο στις ανακαινίσεις, καθώς εσύ και ο ειδικός μπορεί να βλέπεται τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

σκαλωσιά, εργάτης

Στην Αφοί Κατσούλη σου προσφέρουμε δωρεάν  μελέτη του χώρου σου, και είμαστε δίπλα σου 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Επισκέψου την ιστοσελίδα μας και εξερεύνησε τα έργα που έχουμε αναλάβει να υλοποιήσουμε, ή κάλεσε μας στο 2310 622705 και στο 6945 021833 για να λάβεις περισσότερες πληροφορίες.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved