Πως βελτιώνει την αισθητική ένα αρχιτεκτονικό γραφείο

Μια ανακαίνιση είναι μια καλή ευκαιρία για να αλλάξει ένα σπίτι, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να γίνει για να το φέρει στον 21ο αιώνα αφού πολλά σπίτια στη χώρα μας – ιδιαίτερα διαμερίσματα – είναι πολύ παλιά με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες των κατοίκων και της σύγχρονης ζωής. Μια ανακαίνιση γίνεται κυρίως για χρηστικούς λόγους, για να γίνει το σπίτι πιο «φιλικό» κι ευχάριστο για τους κατοίκους του ή πι επιθυμητό στην αγορά ακινήτων.

Υπάρχει όμως αι άλλος ένας τομέας που πρέπει να λαμβάνεται πάντα σοβαρά υπόψη: η αισθητική. Μια ανακαίνιση μπορεί πραγματικά να «απογειώσει» ένα σπίτι και να του αλλάξει τελείως την ατμόσφαιρα.

Για να έχουμε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα σε μια ανακαίνιση καλό θα ήταν να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό, ποιος είναι όμως αυτός; Η απάντηση είναι απλή: ένας αρχιτέκτονας ή ένα αρχιτεκτονικό γραφείο. Ας δούμε γιατί χρειάζεται η συμβολή τους για να γίνουν οι πιο σωστές αλλαγές σε έναν χώρο.

Τι είναι ο αρχιτέκτονας;

Ακούγοντας τον όρο αρχιτέκτονας είναι λογικό οι περισσότεροι να σκεφτόμαστε κάποιον που σχεδιάζει σπίτια, αυτή είναι άλλωστε η κύρια ενασχόληση τους. Δεν είναι η μόνη ωστόσο. Κατ’ αρχάς, ένας αρχιτέκτονας είναι πρωτίστως καλλιτέχνης. Δεν είναι απλά ένας σχεδιαστής σπιτιών ποτ θα είναι σταθερά και δεν θα πέσουν με τον πρώτο σεισμό. Κύρια αποστολή του είναι να κατασκευάσει ΟΜΟΡΦΑ κτίρια με άριστη αντοχή και στατικότητα. Κτίρια – είτε πρόκειται για κατοικίες είτε για έδρες επιχειρήσεων κλπ  - που θα αντικατοπτρίζουν την αισθητική του ιδιοκτήτη τους και θα ταιριάζουν στο περιβάλλον τους, είτε αυτό είναι αστικό είτε όχι. 

Η δραστηριότητα ενός αρχιτέκτονα όλως δεν περιορίζεται μόνο στον σχεδιασμό του εξωτερικού του σπιτιού, αλλά επεκτείνεται και στο εσωτερικό του. Δουλειά του λοιπόν είναι να φροντίσει ώστε οι εσωτερικοί χώροι ενός κτιρίου να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ατόμων που θα κατοικούν και θα εργάζονται σε αυτό αλλά και να κάνουν τη ζωή των ανθρώπων μέσα στο κτίριο πιο ευχάριστη. 

Πώς μπορεί να βελτιώσει την αισθητική του χώρου ένα αρχιτεκτονικό γραφείο;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: τι είναι ένα αρχιτεκτονικό γραφείο; Με τον όρο αυτό συνήθως εννοούμε μια επιχείρηση στην οποία εργάζονται παραπάνω από ένας αρχιτέκτονες, κάθε ένας από τους οποίους ειδικεύεται σε κάτι συγκεκριμένο. Αποστολή τους είναι να μπορούν να φέρουν εις πέρας όλες τις φάσεις ενός πρότζεκτ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από όλες τις απόψεις. Ένα αρχιτεκτονικό γραφείο λοιπόν μπορεί να φροντίσει ώστε οι όποιες εσωτερικές κι εξωτερικές αλλαγές θα γίνουν σε έναν κτίριο να είναι ασφαλείς αλλά κι αισθητικά άψογες και χρηστικές. Επιπλέον, οι λεγόμενοι αρχιτέκτονες εσωτερικών μπορούν να αναλάβουν και τη διακόσμηση του εσωτερικού του κτιρίου ώστε να αλλάξει σημαντικά η αισθητική του ώστε να συνάδει καλύτερα με το όραμα και την αισθητική του πελάτη.

Με άλλα λόγια, ένα αρχιτεκτονικό γραφείο μπορεί να αλλάξει τα πάντα σε έναν χώρο και να τον μετατρέψει σε κάτι εντελώς καινούργιο και καλλιτεχνικά / αισθητικά άψογο – πάντα με βάση το γούστο και τις ανάγκες του πελάτη – χωρίς να χρειαστεί να τον γκρεμίσει και να τον ξαναχτίσει.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως όλες οι αλλαγές που θα κάνει ένας αρχιτέκτονας γίνονται πάντα κατόπιν προσεκτικού σχεδιασμού και μελέτης. Σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή την διαδικασία σχεδιασμού και προετοιμασίας παίζει πάντα ο πελάτης, ο οποίος και είναι αυτός που στην ουσία θέτει τα πλαίσια και τα όρια – αισθητικά και μη – στα οποία θα πρέπει να κινηθεί ο αρχιτέκτονας ή το γραφείο. Από εκεί και μετά αναλαμβάνει πλήρως η δημιουργικότητα και η φαντασία των αρχιτεκτόνων.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να ανακαινίσετε κάποιον χώρο, είναι σίγουρο πως η καλύτερη επιλογή σας είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον αρχιτέκτονα ο οποίος πραγματικά θα κάνει το παν για να γίνει ο χώρος σας όπως τον ονειρεύεστε με μια καινούργια αισθητική που θα ταιριάζει καλύτερα στο γούστο και τη προσωπικότητα σας. 

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved