Σπουδές βιομηχανικού σχεδιασμού

Σπουδές βιομηχανικού σχεδιασμού http://www.houzz.com/photos/265529/Parsons-Metal-Desk-modern-desks-and-hutches

ΣΤΟ ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ

Το τμήμα βιομηχανικού σχεδιασμού, που ανήκει στην σχολή τεχνολογικών εφαρμογών του ΤΕΙ Κοζάνης, αποτελεί το μοναδικό τμήμα ανώτατης/πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με αποκλειστικό αντικείμενο τον βιομηχανικό σχεδιασμό.

Το τμήμα ασχολείται με το σχεδιασμό ποικίλων βιομηχανικών προϊόντων, όπως αυτοκινήτων, ηλεκτρικών συσκευών, επίπλων, μικροαντικειμένων κλπ. και αντιμετωπίζει τα ερωτήματα του σχεδιασμού αφενός απο την οπτική τη χρηστικότητας, οικονομικότητας και λειτουργικότητας του αντικειμένου, αφετέρου απο την οπτική της αισθητικής τους εμφάνισης.

Συνεπώς η σχολή δεν είναι ούτε αμιγώς τεχνολογική αλλά ούτε και αμιγώς εικαστική. Αντιθέτως προσφέρει ένα συνδυασμό γνώσεων και μαθημάτων όπως μηχανική, πληροφορική, τεχνολογία υλικών, γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο, μηχανολογικό σχέδιο, μαθηματικά, εργονομία-ανθρωπομετρία, προγραμματισμό, μέθοδοι παραγωγής βιομηχανικών προϊόντων κλπ, προσπαθώντας να προσεγγίσει το αντικείμενο του σχεδιασμού προϊόντων όσο πιο σφαιρικά και ολοκληρωμένα γίνεται.

Τα κύρια πεδία προβληματισμού και έρευνας είναι:

  • Σπουδές και έρευνα πάνω στην μορφή των προϊόντων (αισθητική και design)
  • Σχεδιασμός του προϊόντος και τεχνικές παρουσίασης
  • Σχεδιασμός με ηλεκτρονικά μέσα (CAD)
  • Σύγχρονες τεχνολογίες παραγωγής (CAD/CIM)
  • Υλικά και μέθοδοι κατασκευής
  • Οικονομικά στοιχεία της παραγωγής

Έτσι λοιπόν, οι σπουδές στο Τμήμα Βιομηχανικού σχεδιασμού έχουν ως στόχο την παροχή όλων εκείνων των γνώσεων και δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες ώστε οι απόφοιτοι του να είναι σε θέση να σχεδιάζουν και να αναπτύσσουν βιομηχανικά προϊόντα και παραγωγικά συστήματα γρήγορα κι αποδοτικά.

Η διάρκεια των σπουδών είναι τέσσερα έτη ενω η εισαγωγή στη σχολή γίνεται με το σύστημα των πανελληνίων/ κατατακτηρίων εξετάσεων.

πληροφορίες: http://bs.teikoz.gr/

Τηλέφωνο: +30 24610 40161-5 εσωτερικό 225

Fax: +30 24610 39682

Διεύθυνση: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Κοίλα, Κοζάνη, 501 00

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved