Ψυχρά ρεύματα αέρα κάτω από τις πόρτες; Χρησιμοποιήστε αεροστόπ Τesamoll

Η εξοικονόμηση ενέργειας και η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα της εποχής μας. Από την Γκρέτα Τούνμπεργκ μέχρι τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, όλοι φαίνεται να μιλούν για την κλιματική αλλαγή. Η ανθρωπότητα φαίνεται ότι τελικά πρέπει να αλλάξει τρόπο ζωής και να αρχίσει σοβαρά να σκέφτεται όλες εκείνες τις μικρές συνήθειες, οι οποίες αν και φαίνονται αθώες τελικά επιβαρύνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η βιοκλιματική αρχιτεκτονική, είναι ένας από τους πρώτους κλάδους που ενθαρρύνει τη χρήση παθητικών μέσων εξοικονόμησης ενέργειας. Τα παθητικά μέσα, είναι εκείνα τα συστήματα και οι τεχνικές, που χωρίς να καταναλώνουν ενέργεια, καταφέρνουν να θερμάνουν και να μονώσουν αποτελεσματικά ένα κτίριο.  

Ωστόσο η νέα τάση της πράσινης διαβίωσης, δεν μένει μόνο στο επίπεδο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού αλλά μπαίνει δυναμικά και στον εσωτερικό χώρο. Οι περισσότερες πλέον εταιρείες προσπαθούν να αναπτύξουν προϊόντα, με γνώμονα την οικολογία και την υγεία, όπως μη τοξικά χρώματα, ηλεκτρικές συσκευές χαμηλής κατανάλωσης, δομικά υλικά που παράγονται με ήπιες μεθόδους κτλ.

'Ενα από τα σημαντικότερα μέτρα που πρέπει να πάρουν οι ένοικοι ενός σπιτιού είναι ο περιορισμός των απωλειών θερμότητας. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να ζεσταίνουμε συνεχώς ένα χώρο ακόμη και με ένα ενεργειακό τζάκι τελευταίας τεχνολογίας ή με ενδοδαπέδια θέρμανση, αν δεν έχουμε μονώσει επαρκώς το κέλυφος του κτιρίου.

Οι απώλειες θερμότητας γίνονται κατά κύριο λόγο από τα κουφώματα. Ακόμη και τα πιο μικρά κενά ή οι μικρές ρωγμές μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές απώλειες θερμότητας, ή με απλά λόγια να δημιουργήσουν ρεύματα αέρα. Τα ψυχρά ρεύματα αέρα ρίχνουν τη θερμοκρασία, ανεβάζουν τα έξοδα θέρμανσης και μειώνουν την θερμική άνεση στο χώρο.

Υπάρχει όμως κάποια οικονομική λύση μόνωσης; Ασφαλώς. Η απάντηση στα κενά που δημιουργούνται κάτω από τις πόρτες ή στα πλαϊνά των παραθύρων και των μπαλκονοπορτών είναι η χρήση των αεροστόπ. Η tesamoll® διαθέτει μια ποικιλία λύσεων για μόνωση κουφωμάτων, όπως αεροστόπ, βέργες πόρτας-δαπέδου και βέργες μόνωσης.

Ειδικά με τη χρήση αεροστόπ παραθύρων, δεν εξασφαλίζουμε μόνο τη μείωση των εξόδων θέρμανσης αλλά βελτιώνουμε κατά πολύ την αίσθηση «του κρύου χώρου» δηλαδή το φαινόμενο να κρυώνει το σώμα μας από ψυχρά, εσωτερικά ρεύματα αέρα.

Bonus tip: Η χρήση αεροστόπ προστατεύει το σπίτι όχι μόνο από τα ρεύματα αέρα αλλά και από την σκόνη, τη φασαρία και τα έντομα.

Τα αεροστόπ πόρτας - δαπέδου και το ενσωματωμένο έλασμα βούρτσας τοποθετούνται πολύ εύκολα από ερασιτέχνες σε λίγα μόλις λεπτά αφήνοντας έξω το κρύο και τα ψυχρά ρεύματα αέρα και εγκλωβίζοντας την πολύτιμη θέρμανση στο εσωτερικό του σπιτιού μας.  

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved