Σχεδιάζοντας με αρχιτεκτονικά πλέγματα

Τα αρχιτεκτονικά πλέγματα αποτελούν ένα από τα πιο όμορφα, λειτουργικά και ευπροσάρμοστα υλικά. Μπορούν να ενσωματωθούν σε διάφορα σημεία των κτιρίων, όπως δάπεδα, οροφές, σε όψεις κυρίως, αλλά και σε κιγκλιδώματα, διαχωριστικά χώρων και σε οποιαδήποτε εφαρμογή διαμορφώνει η φαντασία των αρχιτεκτόνων.

Το αρχιτεκτονικό πλέγμα συνδυάζοντας την εξαιρετική λειτουργικότητα με την αισθητική ποιότητα προσφέρει νέες προοπτικές στο δημιουργικό σχεδιασμό με συναρπαστικές αρχιτεκτονικές λύσεις.

Είτε πρόκειται για νέα κτίρια είτα για ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου ή οικιακού χώρου η παρουσία του αρχιτεκτονικού πλέγματος στο σχεδιασμό διατυπώνει μία άποψη για τη λειτουργικότητα και την αισθητική εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα για να είναι ανθεκτικό στις δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες και να απαιτεί ελάχιστη συντήρηση. Συνδυάζεται άψογα με τα υπόλοιπα αγαπημένα υλικά της αρχιτεκτονικής, όπως το γυαλί, το ξύλο, το εμφανές μπετόν προσφέροντας συναρπαστικές υφολογικές εναρμονίσεις. Ακόμη τονίζουμε την ευελιξία του πλέγματος για τη διαμόρφωση κελυφών θεαματικής πλαστικότητας σε ίδιο τρισδιάστατο σκελετό στερέωσης ξεφεύγοντας από την επίπεδη όψη στις περιπτώσεις που απαιτούνται όψεις υψηλής και ιδιαίτερης αναγνωρισιμότητας.

Η εφαρμογή του στις όψεις των κτιρίων προσφέρει μία δεύτερη, πολυλειτουργική επιδερμίδα υψηλής αισθητικής. Η μεγάλη ποικιλία διαφορετικών τύπων πλέγματος σε συνδυασμό με τις πολυάριθμες χρωματικές αποχρώσεις αποτελεί εργαλείο των αρχιτεκτόνων για να δημιουργήσουν προσόψεις που προσδίδουν σε κάθε κτίριο μοναδικότητα και αναγνωρισιμότητα.

Η διαπερατότητα του επιτρέπει τον φυσικό αερισμό αποτρέπεοντας την υπερθέρμανση της πρόσοψης και κατ’ επέκταση του κτιρίου. Λειτουργεί επίσης ως μέσο σκίασης επιτρέποντας ταυτόχρονα τη θέαση μέσα από τους χώρους του κτιρίου αποφεύγοντας την ενοχλητική θάμβωση. Οι εκάστοτε συνθήκες φωτισμού (ηλιοφάνεια- συννεφιά) διαφοροποιούν την εμφάνιση του πλέγματος που παρουσιάζει διαφορετική όψη κάθε φορά πάντοτε όμως ενδιαφέρουσα.

Σε επαγγελματικά κτίρια ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυνατότητα εκτύπωσης του λογότυπου της εταιρίας στο πλέγμα προσδίδοντας μία άλλη προοπτική στις όψεις τους. Επιπρόσθετα τονίζουμε την πολυμεσική ικανότητα του πλέγματος για τη διαμόρφωση media facades με την ενσωμάτωση media, ώστε οι προσόψεις να μεταμορφώνονται σε ψηφιακές οθόνες που επικοινωνούν μηνύματα. Εικόνες. Οποιαδήποτε πληροφορία γενικότερα.

Julia Centre Media Facade Andorra 10

https://www.ribaproductselector.com/docs/3/20993/external/images/GA1603.jpg

Στον εσωτερικό χώρο το αρχιτεκτονικό πλέγμα είναι εξίσου αξιοποιήσιμο. Μπορεί να εφαρμοστεί για την επένδυση εσωτερικών τοίχων, τη δημιουργία διαχωριστικών στοιχείων, κιγκλιδωμάτων και γενικότερα διάφορων κατασκευών με υπέροχες φόρμες, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία φρεατίου ανελκυστήρων, προθηκών παρουσίασης προϊόντων κλπ. η ευελιξία του, η ποικιλομορφία του και οι χρωματικές εκδοχές του επιτρέπουν την αλληλεπίδραση του με τα υπόλοιπα στοιχεία των χώρων προσφέροντας πληθώρα σχεδιαστικών λύσεων λειτουργικότητας και αισθητικής. 

Το αρχιτεκτονικό πλέγμα μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές λύσεις στη διαμόρφωση ψευδοροφών, καθώς επιτελεί ταυτόχρονα λειτουργικούς και διακοσμητικούς ρόλους. Μπορεί να κρύψει εγκαταστάσεις, συστήματα πυρασφάλειας, εξαερισμού, σωληνώσεις και καλωδιώσεις που  το  στυλ διακόσμησης του χώρου απαιτεί να είναι διακριτικά κρυμένα. Επίσης βελτιώνει την ακουστική των χώρων, καθώς διαχέει τον ήχο προς όλες τις κατευθύνσεις με αποτέλεσμα την ακουστική άνεση. Η ευκαμψία του δίνει τη δυνατότητα σχεδιασμού και κατασκευής μορφών επίπεδων, κυρτών και καμπύλων στην οροφή δημιουργώντας χώρους ιδιαίτερου ύφους.

Οι ιδιότητες και δυνατότητες του υλικού που περιγράψαμε αποδεικνύουν ότι το αρχιτεκτονικό πλέγμα είναι υλικό από τα πλέον κατάλληλα για ανακαίνιση κτιρίων, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό τους, καθώς φέρνει ένα σύγχρονο μανδύα στις όψεις και ένα ενδιαφέρον μοντέρνο άγγιγμα στους εσωτερικούς χώρους.

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved