Συνθετικά διαφανή υλικά

Συνθετικά διαφανή υλικά http://www.birdair.com/students;

Τα υλικά επηρεάζουν σημαντικά το κόστος ανακαίνισης ενός καταστήματος ή μιας κατοικίας. Για να υπολογίζετε το κόστος των υλικών δεν αρκεί να γνωρίζετε μόνο το κόστος αγοράς και εγκατάστασης αλλά επίσης τη διάρκεια ζωής του υλικού και την πιθανή ανάγκη για συντήρηση. Η κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα εγγυάται την υψηλή ποιότητα των υλικών σε κάθε ανακαίνιση.

Οι καινοτομίες στα δομικά υλικά, καθώς και η εφαρμογή νέων έχουν συμβάλλει στη μετατροπή της ιδέας της υλικότητας από τη μονολιθικότητα σε περισσότερο αιθέριες και εφήμερες φόρμες.

http://www.junglekey.fr/search.php?query=Nicholas+Grimshaw&type=image&lang=fr%C2%AEion=fr&img=1&adv=1

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ωφελείται από την ενσωμάτωση στις αρχές σχεδιασμού αυτού που αποκαλείται “ανταπόκριση του υλικού”.

Η διαφάνεια στην αρχιτεκτονική αποτελεί μία ποιότητα οργάνωσης καθώς επιτρέπει να βιώσουμε τη χωρική διαφορά και την έννοια του “βάθους”, αλλά παράλληλα και να συνειδητοποιήσουμε τη ρευστότητα των ορίων των χώρων.

Το κατεξοχήν υλικό που υπηρέτησε την έννοια της διαφάνειας είναι το γυαλί σε κάθε μορφή και επεξεργασία. Όμως οι σύγχρονες μορφολογικές απαιτήσεις της αρχιτεκτονικής για μεγάλες διαφανείς επιφάνειες ή οροφές μεγάλου ανοίγματος, το βάρος και οι περιορισμένες δυνατότητες για μεγάλα συνεχή ανοίγματα και το κόστος του γυαλιού φαίνονται αποτρεπτικού παράγοντες για τις συγκεκριμένες εφαρμογές.

Επιλέγονται λοιπόν υλικά-αντικαταστάτες του γυαλιού με τις απαιτούμενες ιδιότητες για να υλοποιήσουν τις καινοτόμες φόρμες και επιφάνειες στην αρχιτεκτονική παρά τις όποιες ενδεχόμενες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις που μπορεί να προκαλούν.

Προτάσσεται ωστόσο μία μορφή γυαλιού που ανταποκρίνεται αρκετά στις νέες σχεδιαστικές προκλήσεις.

U-glass (υαλολωρίδες)

http://www.gonglue8.com/the-nelson-atkins-museum-of-art-steven-steven-holl.html;

Γυαλί σε λωρίδες προφίλ Π δημιουργεί αυτοφερόμενο σύστημα υάλωσης σε σκελετό αλουμινίου για να ικανοποιήσει υψηλές τεχνικές και αρχιτεκτονικές απαιτήσεις. Το σχήμα Π προσφέρει υψηλή δομική αντοχή, ώστε να εφαρμόζεται σε μεγάλο ύψος χωρίς να απαιτείται επιπρόσθετη οριζόντια ή κάθετη στήριξη.

Panelite (κυψελοειδή πάνελς)

http://www.panelite.us/projects/exterior-projects-gallery/california-state-university-fresno;

Τα διαφανή κυψελοειδή πάνελς βρίσκουν ευρύ φάσμα εφαρμογών για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εμπλουτίζοντας την αρχιτεκτονική εμπειρία. Επιτρέπουν μέχρι περίπου 65% την είσοδο του φυσικού φωτός, ομοιόμορφα, αποτρέπουν τη θάμβωση, επιτρέπουν την ιδιωτικότητα, έχουν μικρό βάρος και εύκολη τοποθέτηση.

Διαφανή πλαστικά

Η λειτουργικότητα και πλαστικότητα τους διευρύνει την εφαρμογή τους σε διαρκώς αυξανόμενο αριθμό αρχιτεκτονικών έργων.

Ακρυλικό γυαλί (PMMA)

http:/m.inmagine.com/image-ptg01435874-Congress-palace-Manuel-Rojas-built-by-Spanish-architects-Jos%C3%A9-Selgas-and-Luc%C3%ADa-Cano.-The-inner-cube-of-the-building-is-made-of-plexiglass-pipes%20the-diffused-illuminated-wall-of-polycarbonate.-Badajoz%20Extremadura%20Spain..html;

Είναι επίσης γνωστό με τις εμπορικές ονομασίες plexiglas, acrylite κλπ. είναι διαφανές, θερμοπλαστικό υλικό, ελαφρύ, οικονομικό, μεσαίας αντοχής, ευέλικτο και χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές στη σύγχρονη αρχιτεκτονική και σε πολλά άλλα πεδία.

Τα συγκεκριμένα υλικά είναι οικονομικά και κατάλληλα στην περίπτωση φθηνής ανακαίνισης.

Πολυκαρβονικά πλαστικά (PC)

http://www.decobook.gr/ynest.zjol.com.cn/detail/106.html;

Υλικό εξαιρετικής αντοχής, μικρού βάρους, ευέλικτο, ανθεκτικό σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες. Το ανανεωμένο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του φυσικού φωτός στους εσωτερικούς χώρους επέκτεινε την εφαρμογή του πολυκαρβονικού, καθώς ο ρόλος του αναβαθμίστηκε κατά τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Διαφανείς αρχιτεκτονικές μεμβράνες

http://www.birdair.com/students;

Αποτελούν ένα δυναμικό υλικό με απαράμιλλη αισθητική και αντοχή που επιτρέπει την υλοποίηση απαιτητικών αρχιτεκτονικών μορφών. Επιτρέπουν κατά 40% την ομοιόμορφη διείσδυση του φυσικού φωτός, χωρίς θάμβωση προσφέροντας οπτική άνεση.

Διαφανές σκυρόδεμα

https://athousandgreatideas.wordpress.com/category/architecture;

Ο όρος εμπεριέχει κάτι παράδοξο. Η λέξη σκυρόδεμα παραπέμπει σε κάτι μονολιθικό, βαρύ, αλλά επίσης με πλαστικότητα και εκφραστική δυνατότητα. Αποτελεί πρόκληση η ιδέα του διαφανούς σκυροδέματος.

Πρόκειται για μίγμα καλής ποιότητας τσιμέντου και οπτικών ινών χωρίς να επηρεάζεται η θλιπτική αντοχή του μπετόν, πρόταση που ανέπτυξε ο Ούγγρος αρχιτέκτονας Aron losoncze. Η παραγωγή του είναι πολύ περιορισμένη από λίγες εταιρίες καθώς η διαδικασία παραγωγής του είναι χρονοβόρα. Κατασκευάζεται σε χυτά μπλοκ και πάνελς και χρησιμοποιείται ως δομικό αλλά και διακοσμητικό υλικό.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved