Μπανιέρες- Τύποι

Μπανιέρες- Τύποι http://www.houzz.com/photos/293317/Cube-Bathtub-BC03-modern-bathtubs-montreal

Οι μπανιέρες κατασκευάζονται σε διάφορους τύπους και από ποικίλα υλικά (ξύλο, ακρυλικό, χάλυβα).

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι είναι οι ορθογώνιες μπανιέρες, οι ελεύθερα τοποθετημένες και οι γωνιακές.

Οι ορθογώνιες μπανιέρες

Οι ορθογώνιες μπανιέρες τοποθετούνται σε επαφή με δύο ή τρείς τοίχους ενώ οι ελεύθερες πλευρές τους καλύπτονται με πλακάκια ή άλλο υλικό.

Το πιο τυπικό υλικό παρασκευής ορθογώνιων μπανιερών είναι το ακρυλικό, καθώς είναι ελαφρύ υλικό, μπορεί να παρασκευαστεί σε διάφορα χρώματα και επιπλέον έχει μεγάλες δυνατότητες μορφοποίησης, ειδικά για την κατασκευή καμπύλων λεπτομερειών (πχ. σαπουνοθήκη).

Στο εμπόριο διατίθενται ορθογώνιες μπανιέρες διαφόρων διαστάσεων. Το μήκος τους ξεκινάει από το 1 μέτρο και φτάνει εώς τα 1.80 μέτρα. Το σύνηθες πλάτος μια μπανιέρας είναι 0.70 μέτρα ή 0.75 μέτρα.

Οι προτεινόμενες διαστάσεις για μπανιέρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα από δύο άτομα είναι 1.80 Χ 0.80 μέτρα.

Αρκετές φορές στη μία πλευρά της μπανιέρας κατασκευάζεται μια οριζόντια επιφάνεια για την τοποθέτηση των ειδών λουτρού (σαπούνια, σφουγγάρια, κλπ).

Οι μπανιέρες ελεύθερης τοποθέτησης

Οι μπανιέρες ελεύθερης τοποθέτησης δεν ακουμπούν απαραίτητα σε κάποιον τοίχο. Τοποθετούνται σε περίοπτη θέση μέσα στο μπάνιο ακόμα και σε κεντρικά σημεία. Το πιο τυπικό υλικό κατασκευής τους είναι ο χυτοσίδηρος. Αυτό σημαίνει ότι οι μπανιέρες αυτές έχουν μεγάλο βάρος. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια κατασκευάζονται και μπανιέρες από ακρυλικό.

Επειδή ο σχεδιασμός τους είναι συνήθως "προσεγμένος" εξίσου προσεκτική πρέπει να είναι και η επιλογή των υπόλοιπων στοιχείων όπως των σωληνώσεων, της βρύσης, κλπ.

Οι γωνιακές μπανιέρες.

Η γωνιακή μπανιέρα έχει συνήθως δύο ίσες πλευρές που ακουμπούν σε δύο γωνιακούς τοίχους ενώ η τρίτη πλευρά είναι τόξο (τεταρτοκύκλιο).

Κατασκευάζονται για τοποθέτηση σε δεξιά ή αριστερή γωνία ενώ υπάρχουν και αρκετές παραλλαγές γωνιακών μπανιερών.

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved