Εξαρτήματα και αξεσουάρ κουζίνας: αξιοποιούν αποτελεσματικά το χώρο

Εξαρτήματα και αξεσουάρ κουζίνας: αξιοποιούν αποτελεσματικά το χώρο http://www.houzz.com/photos/10910477/Rev-A-Shelf-5PSP-15-CR-Chrome-Blind-Corner-Cabinet-Organizer-contemporary-pantry-and-cabinet-organizers

Ο ρόλος της κουζίνας στην καθημερινότητα του κάθε νοικοκυριού έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, ώστε σήμερα το παλιό “μαγειριό” να έχει μεταλλαχθεί σε ένα περιβάλλον που καλωσορίζει τους επισκέπτες, συγκεντρώνει την οικογένεια, τους φίλους, όπου όλοι μπορούν να συμμετέχουν στην τελετουργία της προετοιμασίας του φαγητού. Για περισσότερες ιδέες με θέμα την ανακαίνιση κουζίνας αλλά και συμβουλές επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της κατασκευαστικής εταιρείας του Ιωάννη Φούσκα.

Ο ανοιχτός σχεδιασμός (open plan) των κατοικιών ενοποίησε την κουζίνα με το καθιστικό, οπότε κάποιες από τις συμβατικές αρχές σχεδιασμού της κουζίνας αναθεωρήθηκαν με βάση τις νέες απόψεις περί οργάνωσης των χώρων και όσον αφορά στη λειτουργικότητα και την καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου της κουζίνας.

Οι απαιτήσεις των κριτηρίων για εξοικονόμηση χώρου, λειτουργικότητα, άνεση, αλλά και υψηλή αισθητική των ντουλαπιών καλύπτονται, πέρα από τον σύγχρονο σχεδιασμό και με μηχανισμούς και εξαρτήματα που αποτελούν εργαλεία για τους σχεδιαστές κουζίνας και δίνουν λύσεις στους χρήστες της.

Μεντεσέδες

Η εμφάνιση των ντουλαπιών της κουζίνας εξαρτάται από την χρήση λειτουργικών και καλαίσθητων μεντεσέδων. Η εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενο των ντουλαπιών εξασφαλίζεται από τη γωνία ανοίγματος της πόρτας που μπορούν να προσφέρουν (ευρυγώνιοι, σπαστοί, κλπ μεντεσέδες). Επίσης οι μεντεσέδες πρέπει να εξασφαλίζουν ασφαλή, εύκολη κίνηση και αυτόματη επαναφορά, αθόρυβη λειτουργία και ανθεκτικότητα στο χρόνο και τη χρήση.

Οδηγοί συρταριών

Τα συρτάρια αξιοποιούν το χώρο των ντουλαπιών προσφέροντας έξτρα αποθηκευτικό χώρο για την οργάνωση και την τάξη στην κουζίνα. Οι οδηγοί των συρταριών προσφέρουν ομαλή κίνηση και αθόρυβη λειτουργία, φέρουσα δυνατότητα μεγάλου βάρους, πλήρες άνοιγμα των συρταριών έξω από το κάσωμα.

http://www.houzz.com/photos/contemporary/kitchen

Συστήματα ανύψωσης πορτών

Με αυτά εξασφαλίζεται η εύκολη και άνετη πρόσβαση στο εσωτερικό των πάνω ντουλαπιών της κουζίνας προσφέροντας παράλληλα ελευθερία κινήσεων στο χρήστη, καθώς τα πορτάκια είτε πτύσσονται, είτε ανυψώνονται υπό κλίση ή παράλληλα προς τα κασώματα και παραμένουν ανοιχτά σε οποιαδήποτε θέση. Η ποικιλία στον τρόπο ανοίγματος και στήριξης προσφέρει μεγάλη σχεδιαστική ελευθερία.

Εσωτερικά διαχωριστικά συρταριών

Μεταλλικά ή ξύλινα καλαίσθητα πλαίσια σε ποικιλία μεγεθών οργανώνουν απόλυτα το χώρο των συρταριών. Επιτρέπουν την τακτοποίηση μαχαιροπήρουνων, πιάτων, σκευών κλπ.

Συστήματα αποθήκευσης

Υπάρχει μεγάλη διαθέσιμη ποικιλία συστημάτων αποθήκευσης ανάλογα με τον διατιθέμενο χώρο ανάπτυξης των ντουλαπιών. Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι πολύτιμοι και θα πρέπει να είναι επαρκείς ακόμη και αν πρόκειται για οικονομική ανακαίνιση κουζίνας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής λύσεις αποθήκευσης:

Τροφοθήκες συρόμενες προς τα έξω προσφέρουν εύκολη πρόσβαση στα αποθηκευμένα τρόφιμα και ποτά.

Μηχανισμοί περιστρεφόμενοι/ συρόμενοι γωνιακών ντουλαπιών εξασφαλίζουν αποθήκευση σκευών και προσβασιμότητα ανεξάρτητα από τη συχνότητα που χρησιμοποιούνται.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved