Πώς να αποφύγετε προβλήματα στα υδραυλικά σας

Ανακαίνιση μπάνιου στο Μαρούσι από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα

Η υδραυλική εγκατάσταση αποτελεί μία συχνή πηγή προβλημάτων στο σπίτι. Αν δεν θέλετε να καταφεύγετε συχνά στη λύση του υδραυλικού θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάποια από αυτά τα προβλήματα είναι προβλέψιμα ή αποτρέψιμα. Αν το πρόβλημα αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο αλλά και χρήμα προλαμβάνοντας μεγαλύτερη ζημία και σε υπόλοιπα σημεία του σπιτιού, π.χ. ξύλινα δάπεδα, τοίχους κλπ. Επιπλέον με συχνή συντήρηση της εγκατάστασης μπορείτε να καθυστερήσετε την εμφάνιση προβλημάτων. Επικεντρωνόμαστε σε σημεία που πρέπει να προσέξετε και στις ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις.

Αν θέλετε να αποφύγετε τη βουλωμένη αποχέτευση της κουζίνας σας αποφύγετε να ρίχνετε μέσα τα υπολείμματα από μαγειρικά λίπη. Το λίπος σκληραίνει όταν κρυώσει και αποφράσσει τις σωληνώσεις με αποτέλεσμα την ανάγκη υδραυλικού για την απόφραξη.

Χρησιμοποιείστε φίλτρο νεροχύτη (πλαστικό ή μεταλλικό) ακόμη και στην μπανιέρα για να αποτρέψετε υπολείμματα τροφής, τρίχες  ακόμη και μικρά αντικείμενα (καπάκια οδοντόκρεμας) να εισέλθουν και να βουλώσουν τις σωληνώσεις.

Συντηρήστε τις αποχετεύσεις ρίχνοντας κάθε μήνα περίπου ¼ φλιτζανιού σόδα φαγητού και στη συνέχεια 1 φλιτζάνι ξίδι. Αφήστε το διάλυμα να δράσει για μερικές ώρες ή και όλη τη νύχτα και μετά ρίξτε βραστό νερό. Μια αποτελεσματική λύση φιλική προς τις σωληνώσεις αλλά και το περιβάλλον. 

Τοποθετείστε φίλτρο στην παροχή νερού του πλυντηρίου ρούχων. Έτσι το πλυντήριο θα λειτουργεί καλύτερα και θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Το φίλτρο συγκρατεί ιζήματα, υπολείμματα και πετραδάκια και προφυλάσσει την αντλία νερού και τις βαλβίδες από απόφραξη. Μην παραλείπετε να ελέγχετε το φίλτρο και να το καθαρίζεται κατά καιρούς.

Η διαπίστωση της απόφραξης των σωληνώσεων γίνεται με την παρατήρηση του αργού χρόνου απορροής του νερού προς την αποχέτευση. Εάν οι ενέργειες που περιγράψαμε παραπάνω δεν επιφέρουν αποτέλεσμα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματία υδραυλικό για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης μπορεί ο υδραυλικός να εντοπίσει επιπλέον προβλήματα στην εγκατάσταση. Είναι προτιμότερο να μην το αγνοήσετε θεωρώντας το όχι τόσο επείγον και ενδεχόμενα δαπανηρό. Μπορεί αυτή η καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων να οδηγήσει αργότερα σε ακριβότερη επισκευή.

Η πρόβλεψη αποτελεί μία ορθή ενέργεια για την υδραυλική εγκατάσταση. Μία καλή κίνηση είναι η επίσκεψη υδραυλικού σε τακτά διαστήματα για τον έλεγχο της. Ειδικά σε παλιά σπίτια η εγκατάσταση απαιτεί τακτικό και ενδελεχή έλεγχο, καθώς τα υλικά των σωλήνων είναι παλιά και μπορεί να έχουν υποστεί φθορές, όπως οι πήλινοι σωλήνες της αποχέτευσης μπορεί να έχουν ρηγματωθεί, ενώ οι γαλβανισμένοι σωλήνες της ύδρευσης μπορεί να έχουν σκουριάσει και να έχουν τρυπηθεί.  

anakainisi kouzinas galatsi

Ανακαίνιση κουζίνας στο Γαλάτσι από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα

Σε οποιαδήποτε ανακαίνιση σπιτιού ή επισκευή που αφορούν σε δάπεδα ή στην κουζίνα ή το μπάνιο επιβάλλεται η αντικατάσταση της υδραυλικής εγκατάστασης ανεξάρτητα αν υπάρχει ή όχι διαρροή, καθώς επειδή πλησιάζει το τέλος της διάρκειας ζωής της μπορεί αργότερα να εμφανίσει προβλήματα. Τότε η αντικατάσταση της θα είναι πολύ δαπανηρή καθώς θα χρειαστεί να γίνουν επεμβάσεις και στα ανακαινισμένα σημεία του σπιτιού, π.χ. δάπεδα. 

Τέλος, αποφύγετε να αντιμετωπίζετε μόνοι σας σύνθετα προβλήματα της εγκατάστασης, όπως εγκατάσταση νέου νιπτήρα, αντικατάσταση παλιάς μπανιέρας. Εάν τελικά απαιτείται ολική ανακαίνιση κουζίνας ή μπάνιου απευθυνθείτε σε ειδικούς. Η κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα με πολυετή πείρα σε ανακαινίσεις και όχι μόνο αναλαμβάνει και ολοκληρώνει με επιτυχία οποιαδήποτε περίπτωση ανακαίνισης με ποιοτικό αποτέλεσμα και οικονομική τιμή.


www.anakainisispitiou.gr

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved