Τα βασικά είδη υγιεινής του μπάνιου

Στη διακόσμηση και ανακαίνιση μπάνιου, διατίθεται στο εμπόριο μια μεγάλη ποικιλία σε είδη επίπλωσης και εξοπλισμού μπάνιων. Οι περισσότεροι κατασκευαστές παράγουν είδη υγιεινής που ακολουθούν κάποια συγκεκριμένα πρότυπα έτσι ώστε να ταιριάζουν με τις υδραυλικές εγκαταστάσεις του νερού και της αποχέτευσης.

Στο βασικό εξοπλισμό των ειδών υγιεινής περιλαμβάνεται:

  • Η λεκάνη.
  • Ο νιπτήρας.
  • Η μπανιέρα ή το ντους.

Τα περισσότερα είδη υγιεινής διατίθενται σε λευκό χρώμα αν και μπορείτε να βρείτε και σε άλλα χρώματα, είτε απαλά όπως το γαλάζιο είτε σε έντονα όπως το πορφυρό.

Η λεκάνη της τουαλέτας:

Αποτελείται από τη βασική λεκάνη και το καζανάκι. Το καζανάκι είναι στην ουσία ένα δοχείο νερού με ένα μηχανισμό που επιτρέπει την απελευθέρωση του νερού στη λεκάνη. Το ακάθαρτο νερό καταλήγει στην αποχέτευση. Το καζανάκι μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στη λεκάνη ή να συνδεθεί με σωλήνα. Στην δεύτερη περίπτωση ανήκουν τα εντοιχιζόμενα καζανάκια που κρύβονται μέσα σε τοίχο από γυψοσανίδα. Τα υλικά που παρασκευάζονται τα καζανάκια είναι η πορσελάνη, το πλαστικό και το μέταλλο. Από πορσελάνη κατασκευάζονται τα εμφανή καζανάκια.

Οι λεκάνες κατασκευάζονται συνήθως από πορσελάνη. Εγκαθίστανται στο δάπεδο ή ακόμη και τον τοίχο (αναρτημένες λεκάνες). Οι λεκάνες διαθέτουν στη βάση τους ένα σιφόνι σε σχήμα U, το οποίο είναι γεμάτο με νερό. Ο ρόλος του σιφονιού είναι να αποτρέπει την είσοδο των οσμών από την αποχέτευση στον εσωτερικό χώρο του μπάνιου. Το σιφόνι καταλήγει στο σωλήνα της αποχέτευσης, ο οποίος πρέπει να έχει μία κλίση για να φεύγουν ευκολότερα τα λήμματα.

Νιπτήρας:

Οι νιπτήρες κατασκευάζονται συνήθως από πορσελάνη αν και στην αγορά μπορείτε πλέον να βρείτε γυάλινους, μεταλλικούς, πέτρινους ή ακόμη και ξύλινους νιπτήρες. Υπάρχουν επίσης χειροποίητοι κεραμικοί και γυάλινοι νιπτήρες.

Όσον αφορά στο σχέδιο ο νιπτήρας μπορεί να έχει κολώνα, η οποία καμουφλάρει τις σωληνώσεις, μπορεί να μην έχει κολώνα ή μπορεί να είναι τοποθετημένος σε έναν πάγκο. Πράγματι, οι νιπτήρες που τοποθετούνται σε επιπλοσύνθεση αποτελούν μια πρακτική επιλογή που προσφέρει αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους.

Μπανιέρες:

Οι μπανιέρες από σίδερο και χάλυβα (εμαγιέ) έχουν μεγάλο κόστος αλλά και μεγάλο βάρος. Επίσης είναι κρύες στην αφή. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες μπανιέρες είναι ανθεκτικότερες.

Τα τελευταία χρόνια, η αγορά διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από ακρυλικές μπανιέρες οι οποίες είναι ελαφριές, ζεστές στην αφή αλλά έχουν κάποια προβλήματα στην αντοχή τους. Πράγματι στην επιφάνεια των ακρυλικών μπανιερών μπορούν να δημιουργηθούν γδαρσίματα αλλά και λεκέδες που καθαρίζονται δύσκολα.

Όσον αφορά στα σχέδια, υπάρχουν οι κλασικές ορθογώνιες μπανιέρες, οι γωνιακές μπανιέρες αλλά και οι μπανιέρες με πόδια.

Για προσφορά ανακαίνισης μπάνιου αλλά και για ιδέες διακόσμησης και ανακαίνισης επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της κατασκευαστικής εταιρείας του Ιωάννη Φούσκα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved