Τι θα πρέπει να προσέξετε στις παροχές νερού και ρεύματος στην ανακαίνιση κουζίνας

Αν σκέφτεστε την ανακαίνιση κουζίνας και παράλληλα είστε ικανοποιημένοι από τη διαρρύθμιση και τη διάταξη των ντουλαπιών και του εξοπλισμού, τότε δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε τις παροχές του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού και της αποχέτευσης. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, ακόμη και αν πρόκειται για μερική και οικονομική ανακαίνιση κουζίνας, θα χρειαστεί να κάνετε κάποια, έστω και μικρή, αναδιάταξη παροχών.

Τα κυριότερα ζητήματα που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι τα παρακάτω:

Παροχές ηλεκτρικούς ρεύματος.

Οι σύγχρονες κουζίνες απαιτούν ένα μεγάλο όγκο ηλεκτρικών συσκευών. Αφενός υπάρχουν οι μικρές συσκευές που τοποθετούνται στον πάγκο της κουζίνας, όπως είναι η καφετέρια, η τοστιέρα, ο βραστήρας, το μπλέντερ, κτλ. Αυτές οι συσκευές συνδέονται σε κοινές πρίζες που είναι εγκατεστημένες στον τοίχο πάνω από τον πάγκο. Αφετέρου υπάρχουν οι μεγάλες συσκευές όπως είναι το πλυντήριο πιάτων και το ψυγείο που χρειάζονται τις δικές τους πρίζες, οι οποίες πρέπει να είναι πρίζες ασφαλείας. Τέλος η ηλεκτρική εστία μαγειρέματος και ο φούρνος χρειάζονται τη δική τους παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Τα τελευταία χρόνια για το σύνολο των πριζών κουζίνας επιλέγονται οι τύπου σούκο (ασφαλείας).

Ο φωτισμός της κουζίνας απαιτεί επίσης παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Εκτός από τον γενικό φωτισμό, στην κουζίνα τοποθετείται και εντοπισμένος φωτισμός για να εξυπηρετεί τις περιοχές ετοιμασίας του φαγητού και του μαγειρέματος. Συνήθως τοποθετούνται μακρόστενα φωτιστικά κάτω από τα ντουλάπια των τοίχων. Οι καλωδιώσεις μπορούν να αλλάξουν πολύ εύκολα, όταν αποξηλώνεται η παλιά επίπλωση και τοποθετείται η νέα.

Παροχές νερού.

Στο νεροχύτη, και πιο συγκεκριμένα στη βρύση, καταλήγουν οι παροχές του ζεστού και του κρύου νερού. Επίσης, ο νεροχύτης θα πρέπει να συνδέεται με αγωγό αποχέτευσης για την απομάκρυνση του νερού και των καθημερινών λυμάτων.

Το πλυντήριο πιάτων χρειάζεται επίσης παροχή νερού και αγωγό αποχέτευσης. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν δημιουργούνται ξεχωριστές παροχές αλλά το πλυντήριο συνδέεται με τις παροχές και την αποχέτευση του νιπτήρα. Αυτό σημαίνει ότι το πλυντήριο πιάτων θα πρέπει να τοποθετείται κοντά στον νιπτήρα. Η διάταξη αυτή κάνει και πιο πρακτική τη χρήση του πλυντηρίου πιάτων καθώς τα σκεύη τοποθετούνται άμεσα από το νιπτήρα στο πλυντήριο.

Στις σύγχρονές κουζίνες, μια συχνή επιλογή είναι και και η τοποθέτηση του πλυντηρίου ρούχων στην κουζίνα. Και σε αυτήν την περίπτωση το πλυντήριο ρούχων εξυπηρετείται από την παροχή νερού και την αποχέτευση του νιπτήρα. Ως εκ τούτου το πλυντήριο ρούχων θα πρέπει να τοποθετείται κοντά στο νιπτήρα, κυρίως επειδή οι αγωγοί της αποχέτευσης είναι δύσκολο να επιμηκυνθούν καθώς πρέπει να έχουν επαρκή κλίση.

Σε περίπτωση αλλαγών στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, συνιστάται να απευθυνθείτε σε επαγγελματία, όπως στην κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα, καθώς πιθανές κακοτεχνίες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα διαρροής νερού και σοβαρές ζημιές στο δικό σας διαμέρισμα αλλά και σε γειτονικά διαμερίσματα.  

.Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved