Προστατευτικά κιγκλιδώματα

Προστατευτικά κιγκλιδώματα http://www.houzz.com/photos/66022/Grass-Terraces-contemporary-landscape-san-francisco

Σε οποιοδήποτε βατό επίπεδο του χώρου, εσωτερικό ή εξωτερικό, το οποίο βρίσκεται σε ύψος μεγαλύτερο του 1.00 μέτρου, θα πρέπει να τοποθετούνται προστατευτικά κάγκελα.

Συνεπώς, κιγκλιδώματα δεν πρέπει να τοποθετούνται μόνο στα μπαλκόνια και στις σκάλες αλλά και στα υπερυψωμένα δάπεδα, στις χαμηλές βεράντες, στα βατά δώματα, κλπ. Το ελάχιστο ύψος των κιγκλιδωμάτων είναι τα τα 90 εκατοστά αλλά πολλές φορές και για λόγους ασφαλείας το ελάχιστο ύψος ανεβαίνει στο 1,00 μέτρο. Τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να είναι στα κάγκελα των σχολείων και των παιδικών σταθμών. Το ύψος του κιγκλιδώματος υπολογίζεται από τη στάθμη του κάθε μπαλκονιού. Τα συνήθη υλικά κατασκευής είναι το μέταλλο (σίδηρο, inox, αλουμίνιο, κλπ), το ξύλο, το plexiglass, το μπετόν και το γυαλί.

Το στηθαίο

Το στηθαίο τοποθετείται συνήθως στις βεράντες και τα δώματα εξωτερικού χώρου. Πρόκειται για ένα χαμηλό τοιχάκι, ύψους περίπου 15 εκατοστών το οποίο περιτρέχει τη βεράντα και αποτρέπει τα νερά να κυλούν προς τα έξω. Συνήθως κατασκευάζεται από οπλισμένο σκυρόδεμα και καλουπώνεται μαζί με την πλάκα.

Κιγκλιδώματα και μικρά παιδιά.

Σε χώρους όπου συχνάζουν μικρά παιδιά (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, κλπ) θα πρέπει να αποφεύογνται τα κάγκελα με οριζόντιες δοκούς, καθώς τα μικρά παιδιά μπορεί να σκαρφαλώσουν πάνω τους, χρησιμοποιώντας τα κάγκελα σαν σκαλοπάτια. Επίσης, τα κενά ανάμεσα στα κιγκλιδώματα, καλό είναι να είναι μικρότερα των 15 εκατοστών ώστε να μην μπορεί να χωρέσει ανάμεσα τους ένα μικρό παιδί.

Προσοχή: Τα οριζόντια δοκάρια των κιγκλιδωμάτων, μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως σκαλοπάτια απο τα μικρά παιδιά.

Σχετικά Άρθρα

  • Ας διαλέξουμε κάγκελα μπαλκονιού Ας διαλέξουμε κάγκελα μπαλκονιού

    Ανέγερση Τετραώροφης Πολυκατοικίας στον Άλιμο από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα

    Τα μπαλκόνια και οι εξώστες αποτελούν εξωτερικούς χώρους για ξεκούραση και διασκέδαση. Όταν δεν βρίσκονται στο επίπεδο του εδάφους θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ασφαλής χρήση τους με την τοποθέτηση κάγκελων (κιγκλιδωμάτων) στο περίγραμμα τους. Τα κάγκελα, ωστόσο, εκτός από λειτουργικά αποτελούν και μορφολογικά στοιχεία, καθώς συμμετέχουν καθοριστικά στη διαμόρφωση των όψεων και πρέπει να συντηρούνται κατά την ανακαίνιση του σπιτιού. 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved