Χυτά δάπεδα - Μια πλεονεκτική επιλογή για επαγγελματικούς χώρους

Τα χυτά δάπεδα είναι κατάλληλα για όλους τους χώρους, τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς: για κατοικίες, εμπορικά καταστήματα, γραφεία, βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς χώρους, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα κτλ.

Τα χυτά δάπεδα έχουν πολλές πλεονεκτικές ιδιότητες, ιδιαίτερα όσον αφορά τη μηχανική τους αντοχή: αντέχουν δηλαδή σε μεγάλα φορτία, έχουν αντοχή στη τριβή, στα χημικά προϊόντα, στις αλλαγές της θερμοκρασίας, στο βάρος κτλ.

Περαιτέρω, η τοποθέτησή των χυτών δαπέδων γίνεται με γρήγορο και εύκολο τρόπο. Η επίστρωση του δαπέδου γίνεται με έγχυση και με αυτή τη μέθοδο επιτυγχάνεται τέλεια επιπεδότητα. Η κατασκευή του χυτού δαπέδου γίνεται επιτόπου στο εργοτάξιο με ανάμιξη των συστατικών τους.

Τα χυτά δάπεδα, δεν χρειάζεται να έχουν αρμούς, όπως έχουν για παράδειγμα τα κεραμικά πλακάκια ή το μάρμαρο. Αυτό το ολόσωμο αποτέλεσμα χωρίς αρμούς διευκολύνει τη συντήρηση και τον καθαρισμό τους.   

Λόγω των ιδιαίτερων ιδιοτήτων τους, τα χυτά δάπεδα αποτελούν μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές στην κατασκευή επαγγελματικών χώρων και ιδιαίτερα συνεργείων, αποθηκών, πολυκαταστημάτων, βιοτεχνικών και βιομηχανικών χώρων κ.ά.

Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια, τα χυτά δάπεδα (ονομάζονται συχνά και βιομηχανικά δάπεδα) επιλέγονται από αρχιτέκτονες και διακοσμητές, όχι μόνο για επαγγελματικούς χώρους αλλά και για κατοικίες, καταστήματα και ξενοδοχεία. Για παράδειγμα, η πατητή τσιμεντοκονία που συναντάται σε πολλούς σύγχρονους χώρους, ακόμη και σε πολυτελείς κατοικίες, αποτελεί ένα είδος χυτού δαπέδου. Η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να εφαρμοστεί, όχι μόνο στο δάπεδο αλλά και σε αρχιτεκτονικά στοιχεία όπως είναι οι σκάλες, η ντουζιέρα, κάποιος πάγκος κτλ.

Ανάλογα με τις απαιτήσεις χρήσεις του χώρου, η σύσταση του χυτού δαπέδου μπορεί να βελτιωθεί με διάφορα συστατικά έτσι ώστε να αποκτήσει επιπρόσθετες ιδιότητες, όπως για παράδειγμα αντιολισθητικές ιδιότητες.

Στα χυτά δάπεδα, με την προσθήκη διαφόρων συστατικών μπορεί να επιτευχθεί ένα ιδιαίτερο χρωματικό αποτέλεσμα καθώς και κάποιες μοναδικές υφές. Για την ακρίβεια, το χυτό δάπεδο μπορεί να αποκτήσει οποιοδήποτε χρώμα.

Ανάλογα με τη σύστασή τους τα χυτά δάπεδα διακρίνονται:

Σε ορυκτά: Τσιμεντούχα, μαγνησιακά, ανυδριτικά

Σε ρητινικά: Εποξεικά, πολυουρεθανικά, ακρυλικά.

Τα χυτά δάπεδα λοιπόν, παρέχουν σημαντική αντοχή σε διάφορες καταπονήσεις (χημικές ουσίες, καθημερινή φθορά, μηχανική καταπόνηση, βάρος, τριβή) και για αυτό αποτελούν πολύ καλή λύση για επαγγελματικούς χώρους που δέχονται σημαντικές καταπονήσεις, όπως πολυκαταστήματα, εργαστήρια, συνεργεία αυτοκινήτων, σούπερ μαρκετ, βιοτεχνίες κτλ.

Για μελέτη και κατασκευή οποιουδήποτε χώρου, με αξιοπιστία στις προδιαγραφές και στην επιλογή των υλικών θα πρέπει να εμπιστευτείτε μια κατασκευαστική εταιρεία που να διαθέτει εμπειρία και καταρτισμένο προσωπικό. Για προσφορά οποιουδήποτε τεχνικού ζητήματος (κατασκευή, ανακαίνιση, διακόσμηση) επικοινωνήστε με την κατασκευαστική εταιρεία Fouskas Construction.

Fouskas Construction logo new

www.anakainisispitiou.gr

Photo  on Unsplash

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved